واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: جنوب شرقي آسيا، كانون بحران تغذيه
جمعيت- ترجمه محمدحسين شريعتمدار:
بالا رفتن قيمت جهاني غذا، بيش از ۱.۵ ميليون كودك هندي را در معرض خطر دچار شدن به مشكلات سوء تغذيه قرار دادهاست.
اين جملهاي است كه بارها از زبان كارشناسان و مسئولين سازمان يونيسف شنيده شده است.
تا به حال تصور ميشد مشكلاتي مانند بحران غذا، سوء تغذيه و مرگ و مير كودكان تنها به قاره آفريقا محدود ميشود، اما آمارها و گزارش هاي اخير يونيسف در جنوب شرقي آسيا نشان ميدهد در كشورهايي مانند هند، بنگلادش و پاكستان نيز بحران غذا و سوء تغذيه كودكان در آستانه تبديل شدن به يك فاجعه بزرگ است.
تورم و بالا رفتن قيمت غذا در جنوب شرقي آسيا باعث شده است كه كودكان و زنان در اثر سوءتغذيه بسيار آسيب پذير نشان دهند.
اين در حالي است كه همين منطقه تا پيش از اين نيز يكي از بالاترين آمارهاي سوءتغذيه در جهان را داشت. كارشناسان يونيسف معتقدند نيمي از كودكان در هند در اثر سوء تغذيه به رشد كامل نرسيدهاند.
فقر و تنگدستي به همراه بالارفتن قيمت غذا از عواملي هستند كه جنوب شرقي آسيا را بسيار آسيبپذير كرده است. براساس تازهترين گزارش يونيسف هند بالاترين آمار سوءتغذيه كودكان را در جنوب شرقي آسيا دارد.
آمارها نشان ميدهد ۴۸ درصد كودكان زير ۵ سال در هند در اثر سوءتغذيه به رشد كامل نرسيدهاند. اين آمارها در مقايسه با آمار ۴۳ درصدي در بنگلادش و ۳۷ درصدي در پاكستان بسيار نگرانكننده است.
اما اگر اين آمارها در كنار آمار كم وزن بودن نوزادان در هنگام تولد قرار داده شود عمق فاجعه بيشتر نشان داده ميشود.
طبق همين گزارشها ۳۰ درصد نوزادان در هند در هنگام تولد دچار كمبود وزن هستند كه طبق محاسبات، ۴۰ درصد از آمار جهاني را تشكيل مي دهد.
بعد از هند نيز كشورهاي بنگلادش با ۲۲ درصد و پاكستان با ۱۹ درصد بالاترين آمار را دارند.
نگران شدن غذا در هند ضربه شديدي به خانوادههاي فقير در اين كشور وارد كرده است. در اثر فقر و ناتواني در تهيه غذا بيش از ۵۰ ميليون كودك زير ۵ سال مشكلات سوءتغذيه دارند.
بالا رفتن قيمت غذا و بهخصوص برنج كه غذاي اصلي مردم اين منطقه است باعث شده خانوادهها تعداد وعدههاي غذايي خود را از ۳ وعده به ۲ وعده كاهش دهند و خانوادههايي كه ميزان فقر بالاتري دارند در طول روز تنها يك وعده غذا ميخورند.
بالا بودن قيمت گو شت و روغن نيز باعث شده است آنها مهمترين منبع تامين پروتئين و كالري بدن را از دست بدهند و اين موضوع سلامتي مردم اين كشور را به شدت تهديد ميكند.
مشكل ديگري كه سلامت كودكان اين كشور را تهديد ميكند مسئله كودكان كار است. اين ميزان فقر در ميان بعضي از خانوادههاي هندي به قدري زياد است كه ۳۰۰ ميليون هندي با درآمدي كمتر از ۱ دلار در روز زندگي ميكنند.
گزارشهاي سازمان ملل حاكي از اين است كه خانوادههاي فقير براي كمتر كردن هزينههاي خود مخارج كمتري را صرف آموزش و سلامت ميكنند و حتي از كودكان دختر خود نيز براي كار و كسب درآمد استفاده ميكنند.
كارشناسان اقتصادي معتقدند مشكل بحران غذا با برنامه ريزي و سرمايه گذاري در بخش كشاورزي به ميزان زيادي قابل حل است. يكي از مواردي كه باعث بالا رفتن قيمت مواد غذايي و بهوجود آمدن بحران در اين منطقه شده است بيتوجهي به كشاورزي و ذخيره مواد غذايي از طرف دولتها است.
بهطور مثال در هند، بخش عمده بودجه اين كشور روي صنعتي شدن و بعضي از خدمات متمركز شده است و تنها ۲.۲ درصد از بودجه اين كشور به بخش كشاورزي و سرمايهگذاري در اين بخش اختصاص يافته است.
كارشناسان، سرمايهگذاري هاي كلان در بخش كشاورزي و حمايت از كشاورزان و ايجاد زيرساختهاي لازم براي كشاورزي را يك راه حل تاثيرگذار براي حل اين بحران در جنوب شرقي آسيا دانستهاند.
بيبيسي- ۱۵ مي۲۰۰۷
تاريخ درج: 4 خرداد 1387 ساعت 08:54 تاريخ تاييد: 4 خرداد 1387 ساعت 12:39 تاريخ به روز رساني: 4 خرداد 1387 ساعت 12:39
شنبه 4 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 290]