واضح آرشیو وب فارسی:فارس: متكي در دانشگاه شهيد بهشتي _1 هر رويكرد سياست خارجي داراي منافع و مشكلاتي است
خبرگزاري فارس: وزير خارجه كشورمان تاكيد كرد: در تمامي رويكردهاي سياست خارجي جمهوري اسلامي هدف اين بوده كه بتوانيم هرچه بيشتر حفظ منافع كرده و حرفهايمان را مطرح كنيم اما در هر رويكردي، منافع و مشكلاتي وجود دارد.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس، منوچهر متكي وزير امورخارجه كشورمان بعد از ظهر امروز شنبه طي سخناني در دانشگاه شهيد بهشتي كه به دعوت بسيج دانشجويي اين دانشگاه برگزار شد، با بيان اينكه براي كشورهايي مانند ايران در فضاي دو قطبي جهان و جنگ سرد مشكلاتي وجود داشت و امروز در پايان جنگ سرد و تلاش براي نظم نوين جهاني، مشكلات خاص خودش وجود دارد، تصريح كرد: بايد درك كنيم كه براي حفظ استقلال بايد بها بپردازيم و در يك رهيافت عقلاني، منطقي و عادلانه شعارهاي خود را به پيش ببريم كه اين مسير نيازمند ژرفنگري از يك سو و جامعهنگري از سوي ديگر است.
وي با اشاره به رويكردهاي متفاوت ايران در عرصه سياست خارجي پس از پيروزي انقلاب اسلامي گفت: در تمامي اين رويكردها هدف ما اين بوده است كه بتوانيم هر چه بيشتر حفظ منافع كرده و حرفهايمان را مطرح كنيم ضمن اينكه در هر رويكردي، منافع و مشكلاتي داشتيم.
وزير امور خارجه كشورمان با تاكيد بر اينكه غرب و در راس آن امريكا در مواجهه با ايران از هر ابزار به بهانهاي و با يك سلسله اهداف سياسي خاص عليه انقلاب، رهبري و مردم كشورمان استفاده كرده است، افزود: در محورهايي كه غرب و در راس آن آمريكا عليه انقلاب ما طراحي كرده است از ابتداي انقلاب تاكنون تغييري ايجاد نشده است.
متكي تصريح كرد: حقوق بشر، تروريسم، سلاحهاي كشتار جمعي، موضوع هستهاي و ... محورهاي شناخته شدهاي است كه غرب در 30 سال گذشته از آنها عليه انقلاب اسلامي ايران استفاده كرده است.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينكه شرايط براي آمريكاييها و همفكران آن در منطقه خاورميانه روز به روز دشوارتر ميشود، تصريح كرد: اگر 35 سال پيش نوعي تعاطف، تعامل و حتي الگوگيري از فرهنگ غرب در منطقه وجود داشت و درصد بسياري از افكار عمومي منطقه منعكس به غرب بود اما امروز با 180 درجه تفاوت عكس آن را در منطقه شاهد هستيم بدين معني كه 80 درصد از مردم منطقه ما پذيراي زورگويي و فرهنگ غربي نيستند.
وزير خارجه كشورمان در ادامه سخنان خود با اشاره به سياست خارجي اتخاذ شده در دولت نهم تاكيد كرد: سياست خارجي دولت نهم فعال، تهاجمي، نرمافزارانه و ديپلماتيك و حركت از جايگاه متهم به جايگاه مدعي بود.
متكي تصريح كرد: معتقديم در انتخاباتهاي اخير مانند انتخابات مجلس، شوراها و رياست جمهوري، مردم رويكرد جديدي را در زمينههاي مختلف از جمله در حوزه روابط خارجي از خود بروز دادهاند و در اين چند انتخابات اخير پيام بسيار روشني را به اصليترين طرفهاي ما يعني حوزه غرب دادند كه آن پيام بسيار روشن اين است كه مردم دنيا اعتقاد خود را نسبت به غرب در تعامل با ايران از دست دادهاند.
وزير خارجه كشورمان در ادامه سخنان خود با اشاره به اينكه رويكردهايي كه در گذشته تلاش ميشد طي آن غرب حقوق ما را در فضايي مبتني بر همنوايي و همراهي پذيرا باشد، پاسخ نداده، خاطر نشان كرد: غرب تصور ميكرد ايران ناگزير از تبعيت و همراهي است و به عبارت ديگر گمان ميكرد مصداق اين شعر است: كه گر يار ناز كند، تو نياز كن.
متكي با اشاره به اينكه غرب معتقد است همه جهان بايد پذيراي ليبرال دموكراسي باشند، افزود: عليرغم رويكردهاي مبتني بر تعامل و همراهي كه از سوي ايران در دوره گذشته اتخاذ شد بهانههاي اصلي كه غرب عليه ما مطرح ميكرد هيچ كدام از بين نرفته و در جاي خود باقي است.
وي با تاكيد بر اينكه عدالت بايستي اساس تعامل ما با ديگران باشد، تصريح كرد: اعتمادسازي حتما امر درستي است اما بايد دو سويه باشد و هر چند حقوق بشر كاملا درست است اما نقدهاي جدي ما در بحث حقوق بشر بايد در نظر گرفته شود.
وزير خارجه كشورمان با اشاره به اينكه پرونده غربيها مملو از برخوردهاي دو گانه، گزينشي و سياسي است، تصريح كرد: آنها حتي در انسانيترين موضوع يعني حقوق بشر و دموكراسي، مواضع دوگانه اتخاذ كردهاند و جاهايي كه نتيجه انتخاب مردم به نفع آنها نبوده است به راحتي با آن به مخالفت برخواستهاند.
متكي در پايان اين بخش سخنان خود با اشاره به اينكه انقلاب اسلامي در وهله اول از خود و سپس از كشورهاي ديگر خواست كه وابستگي به غرب را بشكنند و افزود: دولت نهم در حوزههاي مربوط به حقوق ملت با قاطعيت تمام ايستادگي كرده است.
انتهاي پيام/
شنبه 4 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 213]