واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: وقتي تارانتينو در كن كلاس ميگذارد
جشنواره- گروه ادب و هنر:
اگرچه كوئنتين تارانتينو، كارگردان هاليوودي و البته محبوب برگزاركنندگان كن، فيلمي در دوره ۶۱ اين فستيوال ندارد اما آخر هفته گذشته خود را به اين شهر ساحلي رساند تا كلاس بگذارد.
اين فيلمساز، در يك كلاس پيشرفته فيلمسازي در حاشيه جشنواره فيلم كن، درباره سبك و ويژگيهاي فيلمسازي خود صحبت كرد. وي به اين مسئله اشاره كرد كه فيلمهاي آميخته با خشونت او به تماشاگران هيجان ميدهد، چرا كه او اين خشونت را با موقعيتي خندهدار همراه ميكند كه در حالت عادي خندهدار نيست. در نهايت آنچه من انجام ميدهم گام برداشتن به سوي يك مدل جديد از كمدي است.
تارانتينو از فيلم «اينك آخرالزمان» فرانسيس فورد كلاپولا، بهعنوان يكي از بهترين فيلمهاي تاريخ سينما ياد كرد و گفت: «بيل را بكش» فيلم اينك آخرالزمان من است. او اين نكته را هم مورد توجه قرار داد كه اغلب صحنههاي خود را با محوريت يك ترانه خاص ميسازد و هيچوقت از آهنگساز استفاده نميكند.
تارانتينو گفت: واقعيت اين است كه من به هيچ آهنگسازي اطمينان ندارم. هميشه بهخودم ميگويم اگر از كارش خوشم نيامد چه؟ در حالي كه طرف پولش را گرفته است!
نقد فناوري در كن
اما در نهمين روز برگزاري كن ۶۱، ۲ فيلم «ستايش» به كارگرداني آتوم اگويان به نمايش درآمد. اگويان كه سال ۱۹۹۷ براي فيلم «آينده خوشايند» برنده جايزه بزرگ هيات داوران جشنواره كن شد، اين بار با ستايش پا به ميدان رقابت گذاشته كه درباره نوجواني به نام سايمن با بازي دوون يوستيك است.
او در حاشيه اكران اين فيلم در كنفرانس خبري در مورد اينكه آيا ميخواسته با اين فيلم نقدي بر شرايط تازه زندگي در عصر ديجيتال داشته باشد و يا اينكه صرفا فيلمي درباره رازهاي يك خانواده ساخته گفت: قهرمان داستان من يتيمي است كه بهدنبال اطلاعاتي از خانواده و والدينش ميگردد و در اين راه از فناوري استفاده ميكند.
اين اقدام او بهانهاي است براي نمايش اين حقيقت كه در دنياي امروز به لطف وجود اينترنت و فناوريهاي پيشرفته، جايگزينهايي براي واقعيت وجود دارند؛ خود من بارها در سايتهاي پربيننده در گفتوگوهاي آنلاين شركت كردهام و برايم جالب بود كه ميتوان دمكراسي را به معناي واقعي اما در حالت مجازي تجربه كرد و حتي در مورد كوچكترين مسائل زندگي رفراندوم داشت.
اگويان در پاسخ به سؤال ديگري در اين مورد كه آيا فناوريهاي نوين زندگي روزمره را پيچيده كرده اند، گفت: مشكل ما اين است كه اين روزها ميتوانيم اطلاعات انبوهي را بدست بياوريم اما به همين اندازه تمركز در مورد اين اطلاعات و دقت در ماهيت آنها مشكل است.
«چه» در يك فيلم يا ۲ فيلم؟
همانگونه كه تصور ميشد، زندگي ارنستو چه گوارا كه در فيلم ۴.۵ ساعته استيون سودربرگ به تصوير درآمده، سروصداي زيادي به پا كرد.
اين فيلم كه بهدليل مدت زمان طولانياش به ۲ فيلم «چريك» و «آرژانتين» تبديل شده درباره ۲ مقطع كاملا متفاوت از زندگي اوست كه با سرمايهگذاري اروپاييها، در اسپانيا و با حضور گروهي از بزرگترين ستارههاي آمريكاي لاتين فيلمبرداري شده است و در اين بين حضور بنيچيو دل تورو بازيگر ۴۱ ساله پورتوريكويي به نقش چه بسيار مورد توجه منتقدان
قرار گرفت.
استيون سودربرگ در كنفرانس خبري ضمن دفاع از مدت زمان طولاني فيلم عنوان كرد كه او هنوز نتوانسته هر آنچه را كه ميخواسته به تصوير بكشد و ميتوان در مورد آنچه در فاصله زماني اين دو فيلم براي چه گوارا رخ داده، فيلم كامل ديگري ساخت.
شايد دليل اين اقدام سودربرگ قوي شدن اين شايعه باشد كه او از سوي استوديوي حامي فيلم براي تدوين مجدد فيلمها و بدل كردن آن به يك فيلم واحد به شدت تحت فشار است.
او بر روند فعلي اكران فيلمها تاكيد كرد وگفت: پس زمينه فيلم، مرا مجاب كرد كه در تدوين حتي يك لحظه هم به وجود يك فيلم واحد فكر نكنم. سودربرگ اميدوار است كه استقبال منتقدان از فيلم او باعث شود تا آينده اين ۲ فيلم هم از لحاظ تجاري در زمان اكران در پاييز امسال تثبيت شود و هم تهيه كنندگان، برادغام فيلمها اصرار نكنند.
در همين راستا وجود برخي نشانهها سودربرگ را اميدوار كرده است.دني پاركر، مدير شركت توزيع فيلم اوپتيموم كه اين فيلم را در انگلستان و ايرلند توزيع خواهد كرد ضمن حمايت از وجود ۲ فيلم مستقل تاكيد كرد كه او هميشه اين ۲ فيلم را به شكل مجزا براي اكران در انگلستان در نظر داشته و قصد دارد تا بين اكران اين ۲ فيلم، فاصلهاي ۶ تا ۸ هفتهاي در انگلستان داشته باشد.
اكران در دقيقه ۹۰
ويم وندرس كارگردان آلماني كه با فيلم «فيلمبرداري در پالرمو» در اين دوره از جشنواره فيلم كن حضور دارد با نگراني به تماشاي فيلم خود نشست. تا آخرين روزها، نمايش فيلم او قطعي نشده بود و حتي وجود برخي مشكلات در تدوين باعث شد تا نسخه نهايي فيلم ساعتي قبل از اكران به سالن برسد.
اين موضع همه علاقهمندان سينما و خود وندرس را نگران كرد. او در جلسه مطبوعاتي پس از اكران فيلم تاكيد كرد كه با علم به اينكه فيلم با مشكلاتي مواجه خواهد شد، زمان اكران آن را به روزهاي پاياني جشنواره موكول كرده و زماني كه مشغول تماشاي مراسم افتتاحيه جشنواره از تلويزيون بوده، همزمان كار ميكس صداي فيلمش را هم انجام ميداده است.
نكته قابل توجه ديگر بازگشت وندرس پس از ۱۵ سال به آلمان براي فيلمبرداري در زادگاهش دوسلدورف است. او آخرين بار فيلم «آن چنان دور، چنين نزديك» را در آلمان ساخته بود و اين بار براي فيلم جديدش از يك خواننده آلماني محبوب به نام كامپينو در نقش اصلي استفاده كرده است.
گرچه كامپينو تا بحال تجربه بازي در يك فيلم سينمايي بلند را نداشته است اما وندرس اصرار داشت كه او در اين نقش حضور يابد چرا كه هنرپيشه اصلي و قهرمان فيلم او بايد اهل دوسلدورف باشد!
مخالفت كمونيستها با اينديانا جونز
پس از نمايش «اينديانا جونز و قلمرو جمجمه بلورين» به كارگرداني استيون اسپيلبرگ در كن امسال، اعضاي حزب كمونيست روسيه در سن پترزبورگ، اين فيلم را به خاطر تحريف تاريخ و تبليغات ضدشوروي محكوم كردند و خواستار ممنوعيت نمايش اين فيلم در روسيه شدند.
هريسون فورد در چهارمين قسمت مجموعه اينديانا جونز كه داستان آن در ۱۹۵۷ روي ميدهد، نقش باستانشناس ماجراجويي را تكرار كرده كه اين بار براي پيدا كردن جمجمهاي حاوي قدرتهاي اسطورهاي با يك مامور اهريمني روس با بازي كيت بلانشت رقابت ميكند.
يكي از اعضاي حزب كمونيست دراين باره گفت: آنچه احساسات ما را جريحهدار كرده اين است كه ما به همراه آمريكا هيتلر را شكست داديم و وقتي اسامه بن لادن به آنها حمله كرد، ابراز همدردي كرديم.
اما آنها ميروند و با كمونيستها بچهها را به وحشت مياندازند. اين آدمها چيزي به اسم شرم نميشناسند.
اين فيلم از آخر هفته گذشته در گستردهترين اكران هاليوود، روي پرده سينماهاي دنيا رفت.
تاريخ درج: 3 خرداد 1387 ساعت 20:32 تاريخ تاييد: 3 خرداد 1387 ساعت 23:17 تاريخ به روز رساني: 3 خرداد 1387 ساعت 23:15
جمعه 3 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 322]