واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: نشست دوحه، لبنان را از لبه پرتگاه دور كرد
مجامعجهاني- ناجيه نيسي:
كريم بقرادوني سياستمدار و وكيل لبناني در سال 1944از پدري ارمني و مادري ماروني به دنيا آمد.
در سال 1967 در رشته علوم سياسي از دانشگاه القديس يوسف فارغالتحصيل شد. از سال 1959 به حزب كتائب پيوست و در دهه هفتاد از چهرههاي موثر و مهم اين حزب شد. از مهمترين اركان گروههاي مسلح نيروهاي لبناني به رهبري بشير الجميل و پس از وي سمير جعجع بود. بين سالهاي 1976 تا 1982 مشاور خاص الياس سركيس رئيس جمهور لبنان شد. در حكومت رفيق حريري وي به عنوان وزير دولت در امور توسعه اداري منصوب شد. در سال 2001 به عنوان رئيس كتائب انتخاب شد ولي پس از مدت كوتاهي با امين الجميل بر سر رهبري حزب به اختلاف رسيد و اختلاف آنان اينگونه به پايان رسيد كه الجميل رئيس بزرگ حزب و بقرادوني به عنوان رئيس حزب انتخاب شد. وي در سال 2007 از رياست حزب استعفا داد.
* نتايج نشست دوحه را چگونه ارزيابي ميكنيد؟
توافق دوحه كشور لبنان را از خطر فتنه انگيزي و مصيبت نجات داد. لبنان روي خط قرمز مصيبت يا فتنه انگيزي بود. اتفاق دوحه اين خطر را دور كرد و لبنان را وارد مرحله ثبات و آرامش كرد.
* آيا اين توافق يك آتش بس بود يا يك صلح دائمي؟
اين توافق آتش بس نبود بلكه يك همبستگي و يك صلح طولانيمدت بود كه نياز به توجه و مراقبت دارد اين توافق بيش از يك آتش بس بود، صلحي بود كه در كل هيچ كدام از گروهها را به طور كامل راضي نكرد. چنانچه يك گروه به طور كامل راضي ميشد، گروه ديگر ناراضي بود و در آن صورت صلح واقعي نبود. همه گروهها به حداقل رضايت رسيدند نه حداكثر رضايت. از شخصيتهاي 14 مارس و وليد جنبلاط و الحريري و سمير جعجع حمايت شد ولي در كل اين توافق سياسي به نفع گروههاي مخالف بود.
* آيا لبنان اكنون وارد مرحله ثبات و آرامش شد؟
لبنان وارد مرحله ثبات و آرامش طولاني مدتي شد و ميشل سليمان رئيس جمهور لبنان نقطه وصل اين ثبات خواهد بود و پايههاي اين استقرار و آرامش ارتش و همبستگي هستند.
* آيا ميتوان توافق دوحه را با توافق طائف مقايسه كرد؟
فكر ميكنم كه توافق دوحه به اندازه توافق طائف نقشي اصلاحي و قانوني داشت و فكر ميكنم كه توافق دوحه به توافق طائف نزديك است.
* جنگ تبليغاتي را در حوادث اخير چگونه ميبينيد؟
رسانهها و تبليغات انعكاسي از اوضاع و شرايط سياسي هستند و بر شرايط سياسي تاثير ميگذارند. رسانهها و تبليغات مانند يك ساعت قديمي هستند و به مسائلي دورتر از سياست ميپردازند. هنگامي كه بحران سياسي اتفاق بيافتد تبليغات به يك جنگ تبديل ميشود و هنگامي كه سياست به سمت صلح پيش برود تبليغات و رسانهها نيز به سمت آرامش پيش ميروند. تبليغات آينهاي است كه سياست در آن منعكس ميشود.
* وضعيت اقتصادي را بعد از توافق دوحه چگونه پيشبيني ميكنيد؟
اقتصاد لبنان پيشرفت ميكند. لبنان بر لبه يك پرتگاه خطرناك قرار گرفته بود و بانكهاي لبنان براي حفظ ارزش ليره لبنان تلاش فراواني كردند و به نظر من، ما ميتوانيم نتيجه را به نفع خود معكوس نماييم زيرا سهام سوليدر پس از توافق دوحه افزايش يافت و از اين رو تابستان پررونقي را در لبنان پيشبيني ميكنم.
* نقش ايران را در لبنان چگونه ميبينيد؟
ايران از ابتدا تا كنون به دنبال يافتن راه حلي براي پايان بحران و از كشورهايي بود كه در اين زمينه همكاري و به نفع لبنان عمل ميكرد. وجود لبنان مستقل و با ثبات نيز به نفع ايران است. اعتقاد من اين است كه ايران در يك مرحله محافظهكاري به سر ميبرد. نميخواهد چيزي از عراق و يا از منطقه را به بوش بدهد و ايران در حال آماده شدن براي مرحله بعد از بوش به سر ميبرد.
همشهري امارات
تاريخ درج: 3 خرداد 1387 ساعت 15:38 تاريخ تاييد: 3 خرداد 1387 ساعت 17:05 تاريخ به روز رساني: 3 خرداد 1387 ساعت 17:02
جمعه 3 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 300]