واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: معاون رئيس جمهور خبر داد: ايجاد كميسيون علمي در دولت
جام جم آنلاين: دكتر صادق واعظ زاده معاون علمي و فناوري رياست جمهوري گفت: پس از 7 ماه تلاش فشرده از سوي بيش از 300 تن از دانشمندان، پژوهشگران و مديران ارشد حوزه علم و فناوري كشور پيش نويس اوليه نقشه جامع علمي كشور تهيه و در جلسه هفته آينده شوراي تخصصي ارائه خواهد شد و پس از آن در اختيار صدها تن از دانشمندان قرار مي گيرد.
به گزارش مهر، دكتر واعظ زاده روز گذشته در معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري در جمع خبرنگاران گفت: پس از دريافت نظرات، پيش نويس براي نظرسنجي عمومي در سطح گسترده مراكز علمي و فني كشور توزيع خواهد شد كه در نهايت اميدواريم به تصويب شوراي عالي انقلاب فرهنگي برسد.
رئيس شوراي تخصصي نقشه جامع علمي كشور گفت: در اين نقشه بخشهاي بسيار متعددي با استفاده از روشهاي علمي تدوين شده و از مباني نظري و ارزشي كه اساس نقشه را در بر دارد، آغاز مي شود اصول و روشهايي كه در نقشه پيش بيني شده تحت تأثير اين مباني و اصول ارزشي است.
وي با بيان اينكه در نقشه چشم انداز علم و فناوري كشور در افق بيست ساله و افقهاي ميان مدت پيش بيني شده است گفت: اينكه در توليد علم و فناوري و تجاري سازي بايد چه جايگاهي را داشته باشيم و در برخي علوم و فناوري بايد رتبه اول منطقه را كسب كنيم نيز در نقشه پيش بيني شده است.
واعظ زاده افزود: هدفهاي نقشه كه ذيل چشم انداز است نيز مشخص و اين اهداف در قالب شاخصهاي معيني تدوين و مقادير كمي شاخصها نيز معين شده است.
وي گفت: موضوعات مختلفي كه براي رسيدن به اهداف در شرايط سياسي امنيتي و علمي متعدد ما را به چشم انداز بايد برساند نيز در نقشه مورد بررسي قرار گرفته است. در صورتي كه وضعيت منطقه توأم با صلح باشد به راحتي مي توان به چشم انداز نقشه دست يافت اما در صورتي كه مانند شرايط كنوني با مداخله قدرتهاي جهاني وضعيت از ثبات كافي برخوردار نباشد، راهبردهاي مشخصي براي رسيدن به چشم انداز پيش بيني شده است.
معاون علمي رياست جمهوري گفت: در اين نقشه تعامل چرخه كامل علم و فناوري و علم نافع كه براي رفاه مردم نقش زيادي داشته باشد نيز پيش بيني شده است.
وي با تأكيد بر اينكه به جنبه هاي ساختاري در تهيه نقشه توجه كافي شده است و افزود: نظام پژوهش و فناوري كشور طراحي و در آن سطوح مختلف مأموريتها مشخص شده است.
واعظ زاده مراجع مختلف و نقش آنها در هدايت جريانهاي علمي را نيز يكي ديگر از عناصر نقشه دانست و گفت: مراجعي كه لازم است براي سرعت بخشيدن به نظام علم و فناوري ايجاد شوند و ارتباطي كه بايد بين آموزشهاي پيش دانشگاهي و دانشگاه به وجود آيد نيز مشخص شده است.
وي با بيان اينكه الزامات براي تحقق نقشه در حوزه هاي سياسي و اقتصادي نيز تعيين شده است گفت: سازو كار اجرايي نيز مشخص و در حوزه هاي مختلف علوم نقشه هاي ضميمه اين نقشه نيز تهيه شده است.
معاون علمي و فناوري رياست جمهوري توجه به علوم پايه، علوم انساني، معارف اسلامي و هنر را در نقشه به صورت مجزا را از ديگر فعاليتهاي انجام شده براي تهيه نقشه ذكر كرد و گفت: ساز و كاري ايجاد شده است كه استعدادهاي برتر جامعه بيش از گذشته به سمت اين رشته ها حركت كنند تا اين رشته ها از محجوريت فعلي خارج شوند.
وي همچنين درباره ايجاد كميسيون علم و فناوري كه در دولت تشكيل شده است، گفت: يكي از اقدامات اساسي كه از يك سال قبل مورد بحث و بررسي قرار داشت و تصويب شده تشكيل كميسيون مستقلي براي امور علمي بود. تا كنون مباحث علم و فناوري تحت الشعاع ساير كميسيونها قرار مي گرفت و اكنون مستقل شده است.
واعظ زاده گفت: اين كميسيون مصوبات حوزه علم و فناوري را با تسريع بيشتر به تصويب خواهد رساند و در اولين جلسه كه اميدواريم به زودي تشكيل شود، رئيس اين كميسيون نيز معرفي خواهد شد.
جمعه 3 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 334]