واضح آرشیو وب فارسی:مهر: پايان نهمين جشنواره راديو/وظيفه راديو نشان دادن اصالت فرهنگي جوامع است
رئيس رسانه ملي شب گذشته در مراسم پاياني نهمين جشنواره بينالمللي راديو در اصفهان وظيفه راديو را نزديك كردن فرهنگها به هم و نشان دادن اصالت فرهنگي جوامع دانست.
به گزارش خبرنگار مهر، مراسم اختتاميه نهمين جشنواره راديو چهارشنبه شب اول خردادماه با حضور حسن خجسته معاون صدا، مديران شبكههاي راديويي، عليرضا نوري دبير جشنواره، مجيد رجبي معمار مدير شبكه تهران، سيدمرتضي بختياري استاندار اصفهان، كلباسي مدير كل صدا و سيما اصفهان و برنامهسازان راديو در باغ هتل عباسي برگزار شد.
دراين مراسم عزتالله ضرغامي با اشاره به شعار جشنواره راديو گفت: راديو صداي فرهنگها عنواني مناسب براي راديو است. چرا كه بدون اضافهگويي و اغراق به اصالتها نزديكتر است. راديو از آسيبهايي مبراست كه سيما در حوزه جلوههاي بصري به آن مبتلاست. جلوههاي بصري مخاطبان را از واقعيت دور ميكند، به ويژه كه الان با انواع ابتذال همراه است.
وي در ادامه خاطرنشان ساخت: اما راديو توانسته در جوامع دنيا پاكي خود را حفظ كند. راديو بهتر از رسانههاي ديگر ميتواند به اصالتها نزديك باشد و حرفها را صحيحتر و بهتر منتقل كند. راديو وظيفه دارد فرهنگها را به هم نزديك كند و اصالت فرهنگها را نشان دهد.
رئيس رسانه ملي خطاب به ميهمانان خارجي گفت: متاسفانه در دهههاي اخير حركتهايي مخرب براي بيهويت و بيفرهنگ كردن جوامع دنيا در حال انجام است. البته برخي از اين تخريبها طبيعي و ناشي از آثار مدرنيته و استفاده از ابزارهاي نوين در زندگي بشري است. "عصر جديد" چارلي چاپلين به خوبي آسيبهاي جامعه ماشيني را نشان ميدهد.
ضرغامي ادامه داد: البته راه حلهاي زيادي براي دنياي ماشيني وجود دارد. ميتوان حركتهاي حسابشده عدهاي قليل در دنيا را كه تجهيزات زيادي دارند و با برنامه فرهنگ جوامع را مورد تخريب قرار ميدهند و هويتها را از آنها ميگيرند، از بين برد. پيادهنظام اين برنامهها اصحاب برخي رسانهها هستند.
وي در ادامه افزود: آيا كسي از شما در اين جمع هست كه مخالف آثار تخريبي شبكههاي تصويري مبتذل در روح و روان انسان باشد؟ امروز در ميان اين ميدان هستيم و برنامههاي ضدفرهنگي در جريان است. رئيس جمهوري ما به درستي اشاره كرد كساني كه تصور ميكنند با بمب هسته اي امروز ميتوانند جلو مردم را بگيرند، واقعا عقبمانده ذهني هستند.
رئيس سازمان صدا و سيما گفت: رسانهها بايد فرهنگ ملي را حفظ كنند و اگر عكس عمل كنند، دردآور است. وظيفه ما در حوزه رسانه سنگين است و راديوها ميتوانند در اين حوزه همكاري خوبي انجام دهند و هميشه فطرت پاك خود را حفظ كنند. به نظرم راديو صميميتر و نزديكتر به مخاطب است و حرف ناحساب نميزند.
ضرغامي تاكيد كرد: بخش زيادي از برنامه هاي راديو به موسيقي اختصاص دارد و امروز شنوندگان موسيقيهاي آرامشبخش را براي روح و روان خود ترجيح ميدهند. علاوه بر آن در ساختار نمايش راديو هم بايد تحولاتي ايجاد شود و اداره كل نمايش بايد به كميت و تنوع موضوع دقت كند و اميدوارم با مديريت خوب شهرام گيلآبادي حوزه نمايش راديو ارتقا كمي و كيفي پيدا كند.
وي در پايان يكي ديگر از وظايف رسانه را ترويج كتابخواني ذكر كرد و گفت: بعد از پخش مجموعه تلويزيوني "شهريار" ديوان اين شاعر ناياب شد. نقدهاي زيادي درباره شخصيت ايرج ميرزا، شهريار و ... نوشتهاند. ما دنبال همين هستيم تا انگيزه مثبتي را در مردم ايجاد كنيم. به زودي هم مجموعه "شيخ بهايي" روي آنتن ميرود تا مردم با شخصيت انديشمند او آشنا شوند.
عليرضا نوري دبير جشنواره هم در بخشي از مراسم با ارائه گزارش جشنواره گفت: در آبان سال گذشته به پشتوانه هشت سال برگزاري جشنواره راديو فراخوان دوره نهم منتشر شد. جشنواره نهم راديو علاوه بر قالبهاي كلاسيك برنامهسازي امسال به دو قالب پادكست و برنامههاي تعاملي توجه ويژه نشان داد و همچنين آگهيهاي تجاري راديويي را در جشنواره گنجاند.
دبير جشنواره دليل انتخاب شعار راديو صداي فرهنگها را ترويج مفاهيمي چون صلح و دوستي ملل، تكثرگرايي فرهنگي، تجليل از بزرگان ادب و هنر و پاسداشت ميراث ناميراي فرهنگ و تمدن ايراني اسلامي ذكر كرد و افزود: خوشبختانه مراكز فرهنگي داخلي و خارجي همچون يونسكو و فرهنگستان هنر با اعتقاد به اهداف اين جشنواره با ما همسو و همگام شدند.
پاوان پاچيكو مدير راديو كوبا هم در اين مراسم حضور كوبا را در نهمين جشنواره راديو ناشي از روابط خوب صدا و سيما ايران با راديو تلويزيون كوبا ذكر كرد و گفت: راديو كوبا نزديك به چهار هزار ساعت برنامه در زمينههاي مختلف خبر، موسيقي، فرهنگ و ... پخش ميكند. دفاع از فرهنگ ملي در مقابل تهاجم فرهنگي جزو وظايف ماست.
پنجشنبه 2 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 357]