واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: رزمندگان خمين از حضورشان در آزادي خرمشهر ميگويند
داخلي. اجتماعي. دفاعمقدس. سومخرداد
جمعياز نيروهاي بسيجي رزمندهدوران دفاعمقدس خمين كه در عمليات آزادسازي خرمشهر شركت داشتهاند از خاطرات و دلاورمردي اين عمليات غرورآفرين خاطراتي را بازگو ميكنند.
فرمانده تيپ سوم مالك اشتر مستقر در خمين گفت : در ابتداي سال ۱۳۶۱در فروردين ماه عمليات باشكوه با هدف آزادي خرمشهر آغاز شد.
سرهنگ " ابراهيم رضايي " افزود: امكانات و تجهيزات در جبهههاي نبرد به گونهاي بود كه نيروها لباس ، اسلحه و تجهيزات لازم براي شركت در عملياتي به بزرگي آزادي خرمشهر را نداشتند.
وي ، با بيان اينكه ۴۵روز براي آمادهسازي نيروها زمان لازم بود اظهار داشت: براي سازماندهي و آموزش نيروهاي داوطلب فرصت كافي نداشتيم و با حداقل امكانات و فرصت لازم در ابتدايترين شرايط رزمي قرار گرفتيم.
رضايي افزود: شرايط جغرافيايي ، تجهيزات نظامي و نيروهاي آموزش ديده فراهم نبود اما به جهت تكليف و بنا به دستور فرمانده كل قوا و در ناباوري كارشناسان نظامي غرب و شرق عمليات بيتالمقدس آغاز شد.
وي گفت : از شهر خمين چند يگان نظامي براي شركت در عمليات آزادي خرمشهر به جبههها اعزام شده و بعد از چند روز شهداي اين عمليات غرورآفرين به شهر خمين بازگشت داده شدند.
سرهنگ رضايي گفت : شرايط جغرافيايي در شرق رودخانه كارون بسيار دشوار و همه چيز به نفع نيروهاي بعثي بود و در صورت عدم الطاف الهي امكان پيروزي در عمليات نبود.
وي با بيان اينكه نظر كارشناسان غربي بر اين بود كه تا ۱۰سال آينده امكان نفوذ ايرانيان به خطوط خرمشهر وجود ندارد افزود: محاسبات آنان با فرمول نظامي هماهنگ نشد و نظر آنان با كلاسهاي جنگ آزمايي تطبيق نيافت.
سرهنگ رضايي آزادي خرمشهر را نقل قول بزرگ حضرت امام (ره) كه فرمود، خرمشهر را خدا آزاد كرد يادآور شد و افزود: بنيه و توان نظامي ما قدرت پيروزي در جنگ را نداشت و هرچه موجب پيروزي شد ، لطف خداوند بود.
معاون پرورشي آموزش و پرورش خمين كه در عمليات بيتالمقدس شركت داشت گفت: به اذان صبح وقتي باقي نمانده بود ، به جاده خاكي اهواز خرمشهر رسيديم نيروها به صورت پراكنده در حال سنگرسازي بودند و براي حمله آماده ميشدند.
"حسن جاني" كه در سال ۱۳۶۱جوان ۲۴سالهاي بوده افزود: در چندين مرحله نيروهاي عراقي اقدام به ضد حمله كردند كه طي يك هفته با امدادهاي غيبي نظير رعد و برق ، طوفان شديد شن همراه با گردو غبار كه به سمت نيروهاي عراقي بود جلو هرگونه اقدام نظامي دشمن گرفته شد.
وي گفت: هنگام خارج شدن از خودروها، نفربرهايدشمن شروع به زدن منور كرد و با شليك توپ و گلوله برخي از رزمندگان به شهادت رسيدند.
وي افزود: دشمن هرشب با شليك منور ميخواست محاصره را بشكند و با هدف قراردادن پل كارون مانع ورود نيروهاي رزمنده به خرمشهر شود.
وي اظهار داشت: با واردشدن به خرمشهر بيش از ۱۶هزار اسير عراقي گرفتيم و تعداد زيادي از نيروهاي بعثي خود را به داخل آب كارون انداختند تا فرار كنند اما بسيجيان آنان را دستگير كردند.
" مصطفي اميدوار" بسيجي ۴۵ساله نيزميگويد: در ارديبهشت سال ۱۳۶۱به صورت داوطلب در لشگر ۹۸زرهي به جبهه اعزام شدم.
وي افزود: بعد از اعزام به منطقه جنگي و ورود دارخوين به عنوان نيروي پياده با چگونگي عمليات در خط مقدم آشناشدم.
اين رزمنده بسيجي گفت: درآغاز عمليات بيتالمقدس سوار بر نفربرها از روي پل شناور كه برروي رودخانه كارون نصب شده بود در حال عبور بوديم كه هواپيماها و تانكهاي دشمن بعث ، نيروهاي ايراني را مورد حمله قرار دادند.
وي با بياناينكه رزمندگان با روحيه خاص در فتح خرمشهر شركت كردند اظهار داشت: با تجهيزات كامل نظامي از نفربرها پياده شديم و با قرار گرفتن در سنگرها به مقابله با عراقها پرداختيم.
اميداور كه در سوم خرداد ۱۹ ، ۶۱سال سن داشته است به خبرنگار ايرنا افزود: تعداداسرا عراقي بسيار زياد بود و براي انتقال آنان به پشت جبههها با كمبود وسيله نقليه مواجه بوديم.
وي افزود: در روزهاي بعد از عمليات به عنوان راننده مجروحين را پشت منطقه جنگي ميبردم و در همان حين شيريني فتح خرمشهر را در بين رزمندگان توزيع ميكردم كه به اشتباه به سمت عراقيها رفتم و با شليك عراقيها متوجه مسير اشتباه شدم و به سرعت از تيررس آنان دور شدم.
شهرستان خمين در عمليات آزادي خرمشهر ۳۵شهيد تقديم كردهاست.ك/۴ ۵۵۷/۱۷۴۴/۲۴۸۲
پنجشنبه 2 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 304]