واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: فوايد ورزش آيروبيکورزش آيروبيک چيست؟ ايروبيک يعني فعاليتي که عضلات بزرگ را به کار بگيرد. حداقل 12 دقيقه با حرکات ريتميک و موزون، در شرايطي که سرعت و شدت تمرين قابل تحمل است و نياز بدن به اکسيژن براي مدتي افزايش مي يابد، اين فعاليت انجام مي گيرد. ايروبيک جزء فعاليت هاي هوازي شدت کم و مدت طولاني است. تمرينات ايروبيک از حرکات ريتميک و متناوب ماهيچه اي بهره برده و ضربان قلب و تنفس را در مدت زماني خاص بالا مي برد.
ورزش ايروبيک علاوه بر اينکه آرام بخشي بدون مسکن است و ايجاد روحيه و نشاط ميکند، فوايد بسيار ارزشمند ديگري نيز به شما هديه ميکند که در زير به اختصار به آنها اشاره ميشود:1 - اکسيژنگيري بيشتر 2 - قوي شدن قلب 3 - تولد رگهاي بيشتر در بدن4 - از بين بردن دردهاي عضلانياينکه چه مدت زماني را براي انجام تمرينات اختصاص ميدهيد بستگي به وقت، انرژي، هدف و شرايط فيزيکي شما دارد. 10 تا 60دقيقه مناسب به نظر ميرسد. تعداد دفعات نرمال و معمول انجام اين تمرينات نيز دوبار در طول هفته است، اما به عقيده کارشناسان و فيزيولوژيستها، انجام 3 تا 5 نوبت در طول هفته بهتر و موثرتر است.البته به افراد بالاي 40سال توصيه ميشود اين ورزش را با مشورت پزشک، آزمايش تراکم استخوان و يک نوار قلبي آغاز کنند تا دچار مشکل نشوند. از طرفي افراد مسن بهتر است مراقب بافتهاي نرم خود باشند و با بالارفتن سن، وزنههاي سبکتر را در انجام اين تمرينات مورداستفاده قرار دهند.دشواري تمرينات تا چه حد باشد؟ميزان دشواري و سختي تمرينات ايروبيکي که شما انجام مي دهيد، از سه طريق اندازه گيري مي شود:1-اندازه گيري ضربان قلب، تا بدانيد با افزايش تحرکات بدني در هر دقيقه به چه اندازه ضربان قلب بالا مي رود.2-شيوه بعدي تست صحبت کردن نام دارد. شما بايد قادر باشيد وقتي که تمرين مي کنيد به راحتي هم صحبت کنيد (اين شيوه براي فهميدن اين که تمرينات تان چقدر سنگين است بسيار مفيد مي باشد).3-با توجه به ميزان توانايي تان به سادگي مي توانيد بفهميد که تمرينات با وجود دشواري چه تاثيري بر شما مي گذارند، اگرچه به نظر مي رسد که تمرينات متوسط و متعادل براي يک فرد عادي مي تواند کاملا لذت بخش باشد.ورزش ايروبيک اشتها را کاهش مي دهدتازه ترين تحقيقات نشان مي دهند که ورزشهاي ايروبيک موجب افزايش نوعي پروتئين مي شوند که ممکن است اشتها را سرکوب کند. سه ماه انجام ورزش ايروبيک ممکن است چربي بدن را کاهش دهد. پژوهشگران تصور ميکنند که تغييراتي که در سيستم اعصاب مرکزي اتفاق ميافتد ممکن است عامل اين کاهش اضافه وزن باشد.محققان دريافتند که کاهش دريافت غذا و کاهش در شاخص توده بدني با افزايش ميزان نوعي پروتئين که به نام نوروتروپين خوانده ميشود ارتباط دارد. نقش اصلي اين پروتئين تحريک هورمون رشد است. اين پروتئين با چاقي و سوخت و ساز نيز ارتباط دارد.
دانشمندان با اندازه گيري ميزان اين پروتئين قبل و بعد از انجام سه ماه ورزش ايروبيک در 15 فرد چاق دريافتند، بعد از سه ماه ورزش، اين پروتئين در خون آن ها افزايش يافت که اين حالت منجر به کاهش شاخص توده بدني، دور مچ و فشار خون آن ها شد. ميزان دريافت کالري نيز در اين افراد کمتر شد.توصيهها و تجربههادر طول مدت تمرين در يک روز هر چند دقيقه حرکات خود را عوض کنيد و از انجام فعاليتهاي تکراري خودداري کنيد.لباسي براي ورزش ايروبيک انتخاب کنيد که راحت و قابليت کشش داشته باشد.کفش ورزشي مناسب بپوشيد تا از آسيب رسيدن به بخشهاي مختلف کف پا جلوگيري شود.حرکات ايروبيک را با موزيک انجام بدهيد، چرا که به تجربه ثابت شده افرادي که در حين ايروبيک به موزيک گوش ميدهند، ديرتر خسته ميشوند.بهتر است براي خود يک همراه پيدا کنيد. مطالعات نشان داده است که يکي از دلايل اصلي کشيده شدن افراد به حرکات ايروبيک همراه بودن آنها با دوستان و افراد خانواده است. اگر در انجام ايروبيک از حمايت يک دوست برخوردار باشيد موفقتر هستيد.فرآوري :طاهره رشيديبخش ورزش تبيانمنابع : 1- صحت/ 2- باشگاه ورزشي دنا اسپرت/ 3- سلامتيران
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 597]