واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: تصميم دستهجمعي براي برکناري کفاشيانسه روز پس از "فاجعه" در فوتبال ايران و حذف دراماتيک تيم اميد از رقابتهاي انتخابي المپيک لندن، فدراسيون فوتبال حکم برکناري سه نفر از مسببان اصلي اين ناکامي را صادر کرد؛ تصميمي که هر چند براي نخستين بار در اين سطح انجام ميگيرد اما به طور قطع نميتواند دردي از دردهاي فوتبال زخم خورده ايران کم کند.
پس از اينکه انتقادها از فدراسيون فوتبال به اوج گرفت و تمامي رسانهها با وجود گذشت 72 ساعت پس از اين ناکامي همچنان اين موضوع را پيگيري کردند، جلسهاي دو ساعته در دفتر علي کفاشيان رييس فدراسيون فوتبال با حضور مهدي تاج، عزيز محمدي، عباس ترابيان و فريدون معيني برگزار شد که خروجي آن برکناري فريدون معيني به عنوان سرپرست کميته تيمهاي ملي و رييس کميته جوانان، داود پرهيزگار سرپرست سابق تيم اميد و اصغر حاجيلو سرپرست تيم اميد در بازي با عراق بود. با اين وجود شايد به غير از اين سه مقصر که قطعا کوتاهيشان براي فدراسيون فوتبال آشکار شده، بدون شک ميتوان افراد ديگري را پيدا کرد که در اين قضيه گناهکار بودهاند. البته تصميم به برکناري معيني، پرهيزگار و حاجيلو در شرايطي گرفته شد که در روزهاي اخير نوک تيز انتفادها به سوي علي کفاشيان نشانه رفته بود. از مديران باشگاهها که اعضاي اصلي مجمع هستند تا مربيان و بازيکنان باشگاهي همه به اتفاقاتي که در اطراف تيم ملي به وجود آمده بود، واکنش نشان دادند.* اعتراضها و فرار رو به جلوي مديران ارشد فدراسيونترديد نداشته باشيد که اگر اين اتفاق در هر کشور ديگري رخ ميداد و چنين اشتباه عجيبي مانع از صعود يک تيم به رقابتهاي مرحله نهايي انتخابي المپيک ميشد، نه تنها خاطيان استعفا ميدادند، بلکه سازمان بالاتر با خاطيان به شدت برخورد ميکردند اما در ايران استعفا واژه غريبي است و اتفاقا از خوش شانسي مديران ارشد فدراسيون فوتبال، در شرايطي اين اتفاق حادث شد که دستگاه ورزش به خاطر قانون ادغام سازمان تربيت بدني و سازمان ملي جوانان در بلاتکليفي محض به سر ميبرد و همين بلاتکليفي مانع از برخورد سازمان ورزش با مديران عاليرتبه فدراسيون فوتبال شده است.
امير عابديني که منتقد فدراسيون فوتبال است و خودش هم در دورهاي رياست اين فدراسيون را بر عهده داشت، ميگويد: «متاسفانه مسئولان فدراسيون گذاشتند روز بازي ساعت 12 اعلام کردند که چنين اتفاقي افتاده است، مگر ما با پرسپوليس در قزاقستان نباختيم و در تهران جبران نکرديم؟ مگر استقلال در ازبکستان نباخت و در تهران به پيروزي نرسيد، پس ميشود نتيجه فوتبال را برگرداند. ما چنان عجيب غريب بازي کرديم که تيم اميد بيايد و شکست بخورد. از نظر من کفاشيان جديترين مقصر است و بايد در اين رابطه در مجمع پاسخ دهد. من بارها گفتم که او بايد استعفاء دهد، دليلم عدم ثبات در کادر فني، سرپرستي و هدايت عمومي است. مگر ميشود يک نفر را عوض کرد و فکر کنيم که اين فرد بتواند به درد سرپرستي تيم اميد ميخورد. اگر براي ردههاي سني تفاوت قايل شويم به اين معنا است که ورزش و فوتبال را نميفهميم. براي کشورهاي در حال توسعه در بخش پايه اهميت کار اينجا بيشتر حس ميشود. توجه به تيم اميد يک کار ملي است.» اگرچه در اين سه سال و 4 ماه مجمع هيچگاه از حق قانوني خودش براي استيضاح کفاشيان و همکارانش استفاده نکرده اما شنيده ميشود که اکثر اعضاي مجمع فدراسيون فوتبال تصميم گرفتهاند با هماهنگي قبلي درخواست تشکيل مجمع فوقالعاده و برکناري احتمالي تيم فعلي مديريت فدراسيون را بدهند * تشکيل مجمع فوقالعاده فدراسيون فوتبالاسفند 90، چهار سال از دوران مديريت علي کفاشيان و همکارانش در فدراسيون فوتبال ميگذرد و قرار است در آخرين ماه سال جاري کادر جديد مديريت در فدراسيون فوتبال مستقر ميشود. علي کفاشيان سال 86 در شرايطي به عنوان رييس فدراسيون فوتبال انتخاب شد که 72 عضو مجمع فدراسيون چاره ديگري جز انتخاب معاون سابق سازمان تربيت بدني نداشتند. وقتي عليآبادي پس از مخالفت فيفا مجبور به کنارهگيري از انتخابات شد، کفاشيان که گزينه جانشين سازمان تربيت بدني وقت بود با انتخاب اکثريت مجمع فدراسيون فوتبال به عنوان رييس انتخاب شد اما در اين سه سال و چند ماه گذشته فوتبال ايران سياهترين دورانش را پشت سر گذاشته است. هر چند نبايد به سادگي از کنار ويژگيهاي اخلاقي کفاشيان مانند راستگويي و خوش اخلاقي گذشت اما اين خصلتهاي اخلاقي ضامن موفقيت فوتبال ايران نبوده و نخواهد بود. حذف تيمهاي فوتبال ايران در تمامي ردهها در رقابتهاي آسيايي يکي از مهمترين بخشهاي کارنامه مديريت کفاشيان و همکارانش در فوتبال بود که اين مساله باعث طرح بيشترين انتقادها عليه او شد.
البته در اين دوران قهرمانيهاي تيم ملي فوتسال و فوتبال ساحلي در آسيا و انتخاب به عنوان فدراسيون برتر سال 2009 ميلادي را بايد بخش سفيد فدراسيون عنوان کرد. با اين همه شايد حذف دراماتيک تيم اميد از رقابتهاي انتخابي المپيک تنها به خاطر گم شدن يک نامه را بتوان سياهترين بخش کارنامه او و حتي تاريخ فوتبال ايران دانست؛ اتفاقي که شايد باعث تشکيل فوقالعاده مجمع و برکناري قريبالوقوع کفاشيان و ديگر اعضاي هيات رييسه فدراسيون فوتبال شود. اگرچه در اين سه سال و 4 ماه مجمع هيچگاه از حق قانوني خودش براي استيضاح کفاشيان و همکارانش استفاده نکرده اما شنيده ميشود که اکثر اعضاي مجمع فدراسيون فوتبال تصميم گرفتهاند با هماهنگي قبلي درخواست تشکيل مجمع فوقالعاده و برکناري احتمالي تيم فعلي مديريت فدراسيون را بدهند که اگر اين قضيه از سوي منتقدان پرشمار فدراسيون کليد بخورد بايد به دنبال گزينههاي جانشين کفاشيان باشيم. از حالا اين احتمال مطرح است که مهدي تاج به عنوان نايب رييس اول فدراسيون فوتبال، بيشترين شانس را براي جانشيني موقت کفاشيان دارد و اگر اين اتفاق بيفتد اين سوال مطرح است که آيا تاج بهتر از کفاشيان است؟ محسن معتمد کيا بخش ورزشي تبيان
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 371]