واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: داوود عبدالله در گفتگو با سايت شبكه خبر : توافق دوحه ، نشانه تصميم گيري قاطع براي حل بحران لبنان است
كارشناس ارشد مسائل راهبردي خاورميانه، توافق گروه ها و جناح هاي لبناني حاضر در نشست دوحه را دستاوردي بزرگ براي مردم و گروه هاي مردمي اين كشور دانست.
داوود عبدالله، امشب در گفتگوي اختصاصي با خبرنگار پايگاه اطلاع رساني شبكه خبر، با ابراز خرسندي از توافق گروه ها و جناح هاي لبناني در نشست دوحه قطر كه امروز حاصل شد، اعلام كرد: اينكه طرف ها و جناح هاي لبنان، امروز توافقنامه پايان بحران را امضا كردند، نشانه اي مثبت از پايان يافتن چند ماه بن بست سياسي در اين كشور به حساب مي آيد.
اين تحليلگر مسائل خاورميانه، با اشاره به وابستگي داشتن جناح حاكم لبنان به قدرت هاي منطقه اي و فرامنطقه اي گفت: اين ارتباط ها، بر سياستگذاري و اقدام هاي اين جناح سياسي لبنان كه از چند گروه مختلف تشكيل مي شود، تاثير منفي داشته است.
داوود عبدالله تحليلگر مقيم انگليس با ابراز اميدواري از اينكه "توافق هاي نشست دوحه در عمل نيز با موفقيت به اجرا گذاشته شود"، تاكيد كرد: چنين توافقي در دوحه، نشانه آن است كه مردم و گروه هاي لبناني توانستند به صورتي مستقل و آزاد، مشكلات خود را طرح كنند و براي حل و فصل بحران كشورشان، تصميم قاطع بگيرند.
اين كارشناس ارشد مسائل راهبردي خاورميانه، در ادامه اين گفتگو، درباره سياست هاي مداخله جويانه واشينگتن در منطقه گفت: متاسفانه، اين دخالت ها، يكي از راهبردهاي هميشگي آمريكا در خاورميانه بوده است؛ به نحوي كه آمريكا سعي مي كند نيروها و طرف هايي كه رابطه دوستانه با آمريكا ندارند يا مجري طرح ها و برنامه هاي اين كشور نيستند، از جريان سياسي كنار گذارد.
داوود عبدالله، در بيان نمونه اي از اين سياست مداخله جويانه واشينگتن، به اقدام غربي ها با هدايت آمريكا عليه جنبش حماس در فلسطين اشاره كرد و تاكيد كرد: آنها دولت مردمي و منتخب فلسطينيان را براي رسيدن به منافع و برنامه هاي خود، تحريم و سپس با كمك رژيم صهيونيستي، ساكنان منطقه غزه را محاصره كردند.
وي به بي اثر شدن اين ترفند غربي ها در لبنان با توجه به به موفقيت رسيدن نشست دوحه گفت: اين در حالي است كه اين روش با هشياري مردم و برخي جناح هاي لبناني، در اين كشور به شكست انجاميده است و دستاوردي نخواهد داشت.
داوود عبدالله درباره پيش شرط هاي پيشرفت امور در لبنان پس از اين نشست گفت: روشي در لبنان موفق خواهد بود كه تمام نيروها و طرف هاي سياسي را از فرصتي برابر براي مشاركت در روند و عرصه سياسي برخوردار كند.
اين كارشناس مسائل سياسي، درباره قانون اساسي لبنان نيز يادآور شد: با توجه به تنوع فراوان قومي و مذهبي ساكن در لبنان، بايد قانوني در اين كشور تدوين و حاكم شود كه بر اساس آن، تمام جناح ها در روند سياسي كشور مشاركت داشته باشند.
وي افزود: تا پيش از اين، دخالت نابجاي بيگانگان به عنوان عاملي پيشگيرانه در برابر مشاركت نيروها و جناح هاي داخلي عمل كرد كه به بحران سياسي كنوني اين كشور منتهي شد.
اين تحليلگر مسائل خاورميانه، در پايان اين گفتگو، مقاومت مردمي لبنان به رهبري جنبش حزب الله در برابر رژيم صهيونيستي در
جنگ 33 روزه تابستان 2006 را رمز شكست توطئه هاي بيگانه، به ويژه صهيونيست ها دانست و گفت: مقاومت حزب الله لبنان با حمايت مردم اين كشور توانست به دستاوردي مهم در برابر متجاوزان به لبنان نائل شود.
چهارشنبه 1 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 475]