واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مشروح ميزگرد تشكلهاي دانشجويي در باشگاه خبرنگاران: بخشي از جريان دوم خرداد نقش اپوزيسيون را بازي ميكرد
خبرگزاري فارس: نماينده بسيج دانشجويي در ميزگرد «نقد و بررسي دوم خرداد» گفت: تعرض به هويت اسلامي ملت ايران، غوغا سالاري و تنشمحوري در حكومت و نقش اپوزوسيون را بازي كردن از آسيبهاي جريان خرداد بود.
![](http://media.farsnews.com/Media/8607/Images/jpg/A0336/A0336558.jpg)
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري فاس ميزگرد «نقد و بررسي دولت دوم خرداد» با حضور نمايندگان اتحاديههاي دانشجويي انجمن اسلامي دانشجويان مستقل، جامعه اسلامي دانشجويان، بسيج دانشجويي و جنبش عدالتخواه دانشجويي در محل باشگاه خبرنگاران جوان برگزار شد.
* جامهشوراني: بخشي از جريان دوم خرداد نقش اپوزيسيون را بازي ميكرد
نريمان جامه شوراني دبير سياسي سازمان بسيج دانشجويي در اين ميزگرد با اشاره به اينكه جنبش دوم خرداد در بدو ورود به صحنه سياسي توهين به مردم را آغاز كرد، گفت: اصلاح طلبان معتقد بودند مردم با رأي خود اعلام كردند چه نمي خواهند اما ما مي دانيم چه ميخواهند و ما براي آنها تعيين خواهيم كرد، بنابراين الگوي ليبرال دموكراسي كه در مقابل جمهوري اسلامي بود را بنا كردند.
وي در مورد آسيب شناسي جنبش دوم خرداد تصريح كرد: تعاملات با ضد انقلاب و بيگانگان، بر هم زدن مرزهاي انقلاب و ضد انقلاب، بيتوجهي به نيازها و خواست هاي اصلي مردم و ايجاد خواستههاي تصنعي از اشتباهات جنبش دوم خرداد بود.
جامه شوراني افزود: تعرض به هويت اسلامي ملت ايران، غوغا سالاري و تنش محوري در حكومت و نقش اپوزوسيون را بازي كردن از ديگر آسيبهاي جنبش دوم خرداد بود.
مسئول واحد سياسي سازمان بسيج دانشجويي تصريح كرد: آنها اعلام كردند جاي امام در موزه هاي تاريخ است و با اين حرف قصد امام زدايي داشتند اما نميدانستند اين انقلاب بدون نام امام در هيچ جاي دنيا شناخته شده نيست.
وي افزود: جنبش دوم خرداد در ادامه فعاليتهاي خود اقدام به تخريب تمام نهادها و سازمانها و تأسيساتي كرد كه امام به مقتضاي انقلاب و مردم سالاري ايجاد كرده بود و تلاش زيادي براي جدايي ميان جمهوريت و اسلاميت داشتند كه موفق نشدند.
در ادامه اين نشست جامه شوراني گفت: فضاي ايجاد شده توسط دوم خرداد را در كل كشور ظاهراً زيبا و پذيرفتني ولي در عمل مغاير با اهداف آن دانست.
وي كه به سؤال خبرنگاري با اين مضمون كه "چرا بخشي از جريان دانشجويي بعد از دوم خرداد به جاي رسيدگي به خواسته هاي صنفي و نظارت بر دستگاه ها به تريبون سياسيون تبديل شدند" پاسخ مي گفت، تصريح كرد: فضاي به ظاهر آزاد دانشجويي در دوره خاتمي در پشت صحنه كاملاً طرحريزي شده بود كه آسيب هاي جدي را به جامعه دانشجويي كشور وارد كرد.
جامه شوراني افزود: بعضي از جريانها، سكوت حال حاضر دانشجويي را آثار و تبعات افراطگرايي در دوره دوم خرداد ميدانند.
وي خاطرنشان كرد: جريانهاي دانشجويي هم اكنون برخلاف زمان دولت اصلاحات در ديدار با سران سه قوه در كنار صراحت كلام، عدم وابستگي نسبت به احزاب و مسئولان و جريان ها قرار دارند.
جامه شوراني، همچنين در خصوص علت به خطا رفتن جريان دانشجويي در دولت اصلاحات خاطر نشان كرد: بسياري از دانشجويان ارزشي در غوغاي آزادي كتك هاي مفصلي خوردند و ناجوانمردانه ترور شخصيتي شدند، اما صداي اين موضوع هرگز از تريبون ها پخش نشد.
* ابراهيمي: فضاي سياسي كشور در دوران اصلاحات بستهتر شد
در ادامه اين ميزگرد ابراهيمي دبير كل سابق جامعه اسلامي دانشجويان گفت: فضاي سياسي كشور در دوران اصلاحات بستهتر شد چون عدهاي اين فضا را به نفع جريان مورد نظر خود قبضه كردند.
وي با اشاره به اينكه رأي مردم در دوم خرداد به تثبيت انقلاب بود، تصريح كرد: مردم بعد از يك دوره درگيري نفسگير با دشمنان نظام با توجه به شعارهاي دوم خرداديها افرادي را انتخاب كردند كه در راه تثبيت انقلاب گام بردارند.
ابراهيمي اظهار كرد: دوم خرداديها در شعارهاي تبليغاتي خود اعتقاد به امام و يا تاييد آقاي خاتمي از طرف امام را مطرح ميكردند و شعارهايي برخواسته از انقلاب سال 57 را بيان مينمودند.
وي با اشاره به سوء استفاده دوم خرداد از شعارهاي انقلاب، گفت: آنها شعارهايي مانند آزادي را مطرح ميكردند اما با سوء استفاده از اين شعار دامنه آزادي را تا جايي باز كردند كه افراد مرتد و اپوزوسيونهاي خارج نشين وارد كشور شدند و به اشاعه افكار و عقايد خود پرداختند.
همچنين، در ادامه اين نشست ابراهيمي در خصوص آسيب شناسي دوم خرداد گفت: براي نقد جامع تر دوم خرداد 76 بايد از متغيرهاي اقتصادي، فرهنگي و سياسي بالاتر برويم و به آسيب هاي اين جريان كه متوجه اصل و ارزش ها و آرمان هاي انقلاب است نيز بپردازيم.
وي تصريح كرد: در فاصله زماني كوتاهي پس از روي كار آمدن دوم خرداد اين جريان بر خلاف وعدههاي خود به سمتي رفت كه بيشترين كم لطفيها، توهينها و بيمهريها در آن متوجه جريانهاي مذهبي شد.
* شهبازي: دولت خاتمي فضا را براي تقابل ديدگاهها باز كرد
شهبازي عضو جنبش عدالت خواه دانشجويي نيز گفت: در دوم خرداد 76 اصلاحطلبان شعارهاي انقلابي مطرح ميكردند كه رأي آورد و در واقع مردم يك "نه" بزرگ به عدول كنندگان از آرمانهاي انقلاب دادند و در واقع حماسه بازگشت به شعارهاي انقلاب شكل گرفت.
وي افزود: اما اين گروه از شعارهاي انقلاب تخطي كردند و به تخريب تمام آرمانهاي انقلاب پرداختند و روند اشرافيتگرايي، مفاسد اقتصادي و عدم توجه به خواست هاي مردم ادامه يافت.
عضو جنبش عدالت خواه دانشجويي در پاسخ به اين سؤال كه نقش خاتمي در راديكال كردن برخي طيفهاي دانشجويي چه بوده، با اشاره به سخن پروفسور مولانا مبني بر اينكه "دولت خاتمي خدمتي به نظام كرد و فضا را براي گفتمان باز كرد" گفت: در دولت خاتمي فضا براي تقابل ديدگاهها باز شد، هر چند كه اين فضا بيشتر به جريان هاي غير اسلامي و غير بومي تعلق داشت.
وي با اشاره به جريان 18 تير افزود: پس از اين واقعه ركودي بر فعاليت دانشگاه ها حاكم شد كه در نتيجه آن تشكلهاي دانشجويي به ابزاري براي رسيدن احزاب تندروي دوم خرداد به اهدافشان تبديل شدند.
* مسعودي: جريان دوم خرداد جنبش دانشجويي را آلت دست خود ميخواست
در ادامه اين ميزگرد، مسعودي عضو شوراي مركزي انجمن اسلامي دانشجويان مستقل نيز اظهار داشت: راي آري ملت به خاتمي رأي آري به شخصيت او نبود بلكه يك نه بزرگ به وضعيت دولت وقت آن زمان بود چرا كه دولت وقت آن زمان شعار عدالت و آرمان عدالت را فداي توسعه اقتصادي كرده بود.
وي افزود: جريان دوم خرداد، خود را دنباله رو آرمان هاي امام (ره) مي دانست اما در زمان حكومت خود برخي از افرادي كه به عناصر راديكال مشهور هستند عملا پا به آرمان هاي امام زدند و در مقابل امام و رهبري موضع گرفتند.
مسعودي، آزادي و شايستهسالاري، احترام به حقوق شهروندان و توسعه سياسي و افزايش قدرت مردم را مهمترين شعارهاي جريان دوم خرداد دانست كه اين جريان در بعد از پيروزي به همه آنان پشت پا زد و هيچ كدام را عملي نكرد.
وي گفتمان دوم خرداد از نظر ماهيت را دچار اشكال دانست و گفت: شعارهاي دوم خرداد يك رويكرد ساختارشكن داشت، چرا كه اين شعارها برآمده از قلب انقلاب و اسلام نبوده است و فقط به دنبال اين بودند كه گفتمان غربگرايي را در جامعه گسترش دهند.
مسعودي خاطرنشان كرد: شعارهاي دوم خرداد شعور مردم را دربرمي گرفت و اين شعارها باعث شد تا فضاي سياست زدگي در دانشگاهها ترويج يابد.
مسعودي عضو اتحاديه انجمن اسلامي دانشجويان مستقل نيز در پايان گفت: جنبش دانشجويي بعد از جريانات دوم خرداد ثبات پيدا كرد به طوري كه هم اكنون بسيار آگاه تر مسائل را تحليل كرده و گام بر مي دارد.
دبير فرهنگي اتحاديه انجمنهاي اسلامي دانشجويان مستقل افزود: دوم خرداد و آلت دست واقع شدن جريانات دانشجويي باعث شد اين جريانات هم اكنون بسيار هوشمندانه تر و همگام با نظام جلو بروند.
مسعودي گفت: در دولت فعلي دسترسي جريان هاي دانشجويي به مسئولين نظام بيشتر است و حرفها بر خلاف دولت اصلاحات بدون واسطه مطرح مي شود.
وي تصريح كرد: نتيجه انتخابات مجلس هشتم نشان داد جريان دوم خرداد خود باعث شكست خود شد.
* عباسيمهر: دوم خرداد از درون دچار اختلاف و مشكلات عديده بود
همچنين در ادامه اين نشست عباسي مهر، دبير طيف شيراز دفتر تحكيم وحدت نيز در رابطه با آسيب شناسي دوم خرداد، اظهار داشت: جريان دوم خرداد در دو دهه اخير يك جريان تأملبرانگيز ميباشد.
وي تصريح كرد: مردم در زمان جريان دوم خرداد و همه طيف هاي حزبي و مديران آن زمان به شدت به دنبال تحول بودهاند و بايد توجه داشت كه دوم خرداد در بين اذهان مردم فراموش نخواهد شد چرا كه حضور مردم در انتخابات دوم خرداد فراموش نخواهد شد.
عباسيمهر گفت: جريان دوم خرداد چون چارچوب درستي نداشت و از درون دچار اختلاف شده بود با مشكلات عديده برخورد كرد.
دبير تشكيلات تحكيم وحدت در پاسخ به سؤالي مبني بر اينكه "نقش جنبش دانشجويي در افول و صعود دوم خرداد" چيست گفت: آقاي خاتمي در يكي از سخنراني هاي خود با دانشجويان صراحتاً اعلام كرد كه يكي از پايگاههاي مهم در موفقيت من در انتخابات تشكل هاي دانشجويي بودند، كه اين نشان از حمايت بالاي دانشجويان از دولت اصلاحات داشت.
عباسي مهر دلايل كمرنگ شدن دوم خرداد را نگاه ابزاري اين جريان به دانشجويان براي رسيدن به خواستههايشان عنوان و تصريح كرد: عدم تحقق شعارهاي دوم خرداد باعث شد دانشجويان از اين جريان فاصله بگيرند.
انتهاي پيام/ز
چهارشنبه 1 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 215]