واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: ولايتي از رازهاي جنگ گفت؛ آتش بس پس از فتح خرمشهر، به «تركمنچاي» ديگري مي انجاميد
خبرگزاري انتخاب : ولايتي تصريح كرد: بعد از فتح خرمشهر كار تمام نشد و گرچه اين عمليات نقطه عطفي بود، ولي به اين دليل كه بخش زيادي از سرزمينهاي ما در اشغال عراق بود، نمي توانستيم با عراقيها بر سر آتش بس و صلح مذاكره كنيم، زيرا در اين شرايط بخشهاي زيادي از سرزمين ما از دست مي رفت و جريان تلخ «تركمنچاي» دوباره تكرار مي شد.
مشاور مقام معظم رهبري در امور بين الملل گفت: فتح خرمشهر از افتخارات نظام جمهوري اسلامي ايران است.
به گزارش خبرنگار امور دفاعي انتخاب، علي اكبر ولايتي درهمايش تجليل از حماسه سازان فتح خرمشهر در سالن غدير نيرو زميني سپاه كه صبح امروز برگزار شد گفت: 20 سال از پايان جنگ و پذيرفتن قطعنامه و 26 سال از فتح خرمشهر مي گذرد و همچنان آزادسازي خرمشهر نگين درخشان جنگ و از افتخارات نظام جمهوري اسلامي ايران است.
ولايتي با اشاره به اينكه هنوز بعضي از مخالفان نظام صحبت هايي در مورد اينكه چرا بعد از آزادسازي خرمشهر، آتش بس را نپذيرفتيم و چرا جنگ را ادامه داديم، گفت: جنگ به هيچ وجه مورد پذيرش اسلام و نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران نيست.
وي به فتح خرمشهر اشاره كرد و گفت: بعد از موفقيت هاي ايران در بازپس گيري خرمشهر و عقب راندن نيروهاي عراقي، ديگر كشورهاي عربي و متحدان آنها از سر قدرت با ايران صحبت نمي كردند و موضوع آتش بس و صلح را بيان كردند.
مشاور مقام معظم رهبري در امور بين الملل ادامه داد: ما حاضر به صلح و آتش بس بوديم و اعلام كرديم زماني اعلام آتش بس مي كنيم كه نيروهاي عراقي به مرزهاي بين المللي عقب نشيني كنند اما آنها حاضر به عقب نشيني نبودند و مي گفتند اول آتش بس و بعد مذاكره و اين درست زماني بود كه با وجود آزادسازي خرمشهر هنوز چند ده هزار كيلومتر از خاك ايران در اشغال عراق بود.
وي گفت: مگر مي شود براي مالكيت ارضي كشورمان با متجاوزين مذاكره كنيم.
ولايتي با اشاره به اينكه تا پايان جنگ در سال 67 هيچ پيشنهادي بابت پرداخت غرامت به ايران نشده بود، گفت: دروغ است كه به ما پيشنهاد پرداخت غرامت شده بود، هر كس سندي مبني بر اينكه پيشنهاد پرداخت خسارت به ما شده بود را دارد به ما اعلام كند.
ولايتي تصريح كرد: بعد از فتح خرمشهر كار تمام نشد و گرچه اين عمليات نقطه عطفي بود، ولي به اين دليل كه بخش زيادي از سرزمينهاي ما در اشغال عراق بود، نمي توانستيم با عراقيها بر سر آتش بس و صلح مذاكره كنيم، زيرا در اين شرايط بخشهاي زيادي از سرزمين ما از دست مي رفت و جريان تلخ «تركمنچاي» دوباره تكرار مي شد.
ولايتي از باز پس گيري تمام خاك كشورمان و واگذار نكردن حتي يك وجب از خاك كشورمان به بيگانگان را از نقاط درخشان تاريخ ايران و جنگ دانست و گفت: در طي 200 سال گذشته هر جنگي كه به ايران تحميل شد، يا رخ داده است به جدا شدن بخشي از خاك ايران منجر شد و از قاجار تا آخرين شاه پهلوي، ايران بخشي از خاك خود را از دست داد اما بعد از انقلاب و روي كار آمدن نظام جمهوري اسلامي ايران، اين اتفاق افتاد و حتي يك وجب از خاك خود را به بيگانگان و متجاوزان واگذار نكرديم.
چهارشنبه 1 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 386]