واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مسئول پژوهشكده رويان اصفهان: 300 زن اصفهاني با فعالسازي مصنوعي تخمك باردار شدند
خبرگزاري فارس: مسئول پژوهشكده رويان اصفهان گفت: بيش از 300 زن نابارور اصفهاني با استفاده از روش فعالسازي مصنوعي تخمك باردار شدند.
محمدحسين نصر اصفهاني در گفتگو با خبرنگار فارس در اصفهان افزود: پژوهشكده رويان و مركز باروري و ناباروري اصفهان به منظور درمان ناباروري و افزايش رشد بارداري، از دوسال گذشته روش فعالسازي مصنوعي تخمك را به عنوان يك روش درماني براي اولين بار در كشور به جامعه پزشكي معرفي كرد.
وي ادامه داد: در حال حاضر در 50 بيمار كه داراي اسپرم با شكل غيرطبيعي هستند، فعالسازي تخمك انجام شده است.
مسئول پژوهشكده رويان اصفهان بيان داشت: فعالسازي مصنوعي در نيمي از تخمكهاي به دست آمده، از طريق القاي افزايش كلسيم داخل تخمك به دنبال تزريق اسپرم انجام مي شود.
وي تصريح كرد: در تخمك هاي فعالسازي شده با افزايش درصد لقاح نسبت به گروه كنترل، تعداد جنين حاصله براي انتقال و باروري نيز افزايش يافته است.
نصر اصفهاني اضافه كرد: در دستهاي از اين بيماران در حالي درصد لقاح در تخمكهاي فعال نشده نزديك به صفر بوده كه درصد لقاح در گروه فعالسازي شده به بيش از 50 درصد افزايش يافته و به دنبال آن حاملگي انجام شده است.
مسئول پژوهشكده رويان اصفهان با اعلام اينكه فاكتورهاي مردانه يكي از علل اصلي ناباروري است، گفت: در صورت كاهش پارامترهاي اسپرمي شامل تعداد، تحرك و مرفولوژي (شكل طبيعي اسپرمها)، لقاح طبيعي و باروري صورت نميگيرد و در برخي موارد نيز تعداد اسپرمها آنقدر كاهش مييابد كه در مايع مني اسپرمي ديده نميشود كه به اين وضعيت آزواسپرمي گفته ميشود.
وي با بيان اينكه روش درمان اين دسته از بيماران روش ميكرواينجكشن است، ادامه داد: در اين روش درماني يك اسپرم توسط سوزنهاي بسيار ريز با ابعاد 20/1 به داخل تخمك تزريق ميشود و سپس به وسيله دستگاه آنكلو باتو انجام شدن يا نشدن لقاح تشخيص داده ميشود كه انجام شدن لقاح به منظور موفقيتآميز بودن عمل ميكرو اينجكشن است.
نصر اصفهاني با بيان اينكه شانس لقاح موفق در اين روشها حدود 50 تا 70 درصد است، افزود: در صورت تزريق 100 تخمك، حدود 50 تا 70 عدد از اين تخمكها لقاح مي يابند كه اين امر بستگي به كيفيت اسپرم دارد.
وي خاطرنشان ساخت: در افرادي كه اسپرم آنها از كيفيت نسبتاً مناسبي برخوردار است، شانس لقاح حدود 100 درصد است، اما در افرادي كه كيفيت اسپرم آنها پايين بوده يا بيحركت و با شكل غيرطبيعي باشند، شانس لقاح حتي به صفر هم ميرسد.
مسئول پژوهشكده رويان اصفهان عدم توانايي فعالسازي تخمك در اين دسته از بيماران را به دليل كاهش درصد لقاح عنوان كرد و بيان داشت: در هنگام لقاح طبيعي، اسپرم علاوه بر انتقال ژن مذكر و تعيين جنسيت جنين، با رهاسازي كلسيم داخل سلول تخمك منجر به فعالسازي تخمك و شروع تكامل جنين ميشود.
انتهاي پيام/م
چهارشنبه 1 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 347]