واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: طرح خدمات دندانپزشكي به كودكان 6 تا 12 سال
سخنگوي وزارت رفاه و تأمين اجتماعي اعلام كرد: شوراي عالي بيمه خدمات درماني در سيوچهارمين نشست، دستورالعمل اجرايي طرح ارايه خدمات دندانپزشكي به كودكان 6 تا 12 سال در قالب تعهدات بيمه پايه را تصويب كرد.
به گزارش اداره كل روابط عمومي و امور بينلملل وزارت رفاه و تأمين اجتماعي، محسن احمدي با اعلام اين خبر افزود: كليه دانشموزان سال اول تا پنجم مقطع ابتدايي سال تحصيلي 88-87 تحت پوشش بيمههاي پايه و داراي دفترچه بيمه سازمانهاي تأمين اجتماعي، بيمه خدمات درماني (كليه صندوقهاي كاركنان دولت، ديگر اقشار، خويش فرمايان و روستاييان)، خدمات درماني نيروهاي مسلح و كميته امداد امام خميني(ره) ميتوانند از اين خدمات استفاده كنند.
وي خاطرنشان كرد: خدمات مشمول طرح شامل ويزيت و طرح درمان، گرافي پري اپيكال، كشيدن و جراحي دندان (شيري و دائمي)، آموزش بهداشت و بروساژ و ترميم دندان شماره 6 (آمالگام يا مواد همرنگ) براي كودكان مقطع تحصيلي اول تا پنجم ابتدايي است.
احمدي تاكيد كرد: همچنين فيشور سيلنت دندانهاي دائمي از طريق شبكهها و مراكز بهداشتي ـدرماني وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي به صورت رايگان به كودكان واجد شرايط ارايه ميشود.
سخنگوي وزارت رفاه و تأمين اجتماعي، با اعلام اين كه ملاك عمل، تعرفههاي دولتي مصوب هيأت وزيران در هر سال خواهد بود، تصريح كرد: فرانشيز (سهم بيمار) به ازاي هر خدمت ارايه شده 30 درصد تعرفه مصوب هيأت وزيران است و مراكز طرف قرارداد، مجازند تا معادل 15 درصد از تعرفه خدمات را به عنوان هزينه مواد مصرفي، علاوه بر فرانشيز ياد شده از بيماران دريافت كنند. در عين حال، مراكز طرف قرارداد، حق دريافت هيچگونه وجهي خارج از تعهدات في مابين با سازمانهاي بيمهگر را ندارند.
وي ادامه داد: پس از شناسايي جمعيت هدف در مدارس، نخست دانش آموزان توسط مراقبان سلامت، مربيان و يا رابطان بهداشت، معاينه دهان و دندان شده و اطلاعات مربوطه در شناسنامه سلامت دانشآموز ثبت ميشود و در صورت نياز به خدمات دندانپزشكي، دانش آموزان به مراكز طرف قرارداد معرفي ميشوند. همچنين معاينات دوره اي براي دانشآموزان بدو ورود در سه ماه نخست و براي ديگر دانش آموزان در سه ماه سوم هر سال انجام خواهد شد.
سخنگوي وزارت رفاه و تأمين اجتماعي تأكيد كرد: در صورت ممكن نبودن مراجعه دانشآموز به مدرسه (در روزهايي كه مدارس فعاليت ندارد، تعطيلات و غيره) و يا عدم امكان انجام معاينات اوليه در مدرسه ضروري است تا مدارس، شناسنامه سلامت را در اختيار دانشآموز قرار داده و وي را براي معاينه اوليه و يا گرفتن خدمات درماني مورد نياز به مراكز طرف قرارداد معرفي نمايند. همچنين در صورت دسترسي نداشتن به شناسنامه سلامت، دانشآموز پس از مراجعه به مركز طرف قرارداد و گرفتن خدمات ضروري، شرح اقدامات انجام شده ممهور به مهر پزشك به مدرسه ارايه خواهد شد.
سخنگوي وزارت رفاه و تأمين اجتماعي ادامه داد: سازمانهاي بيمهگر موظفند نسبت به تهيه و تدوين گردشكار بيمهاي نحوه ثبت و فرستادن اسناد و پرداخت مطالبات مراكز درماني طرف قرارداد اقدام كنند.
مشاور وزير رفاه و تأمين اجتماعي اظهار كرد: انتخاب مراكز بر پايه شاخصها و استانداردهاي موجود و پس از ارزشيابي و سطحبندي آنها توسط سازمانهاي بيمهگر است؛ سازمانهاي بيمهگر نيز متناسب با نياز و جمعيت تحت پوشش، ليست مركز درماني داراي شرايط در هر استان را به شوراي هماهنگي سازمانهاي بيمهگر همان استان اعلام ميكنند و سازمانهاي بيمهگر هم ليست نهايي را از طريق سازمان آموزش و پرورش استانها در اختيار مدارس و ديگر حوزههاي ذينفع قرار ميدهند.
احمدي در پايان بيان كرد: با توجه به اهميت پايش مداوم طرح، اطلاعرساني، آموزش مداوم مربيان و بازآموزي دندانپزشكان، در موفقيت بيشتر طرح و بهبود شاخصهاي سلامت دهان در جامعه، دبيرخانه شوراي عالي بيمه با مشاركت حوزههاي ذيصلاح (انجمنهاي تخصصي، دانشكدههاي دندانپزشكي) در فواصل زماني يك ساله نسبت به اين امر، اقدام و نتايج آن را به شوراي عالي بيمه گزارش خواهند كرد.
چهارشنبه 1 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 305]