واضح آرشیو وب فارسی:سایت ریسک: آخرین نیوز: دانشمندان از احتمال وجود يك جرم تاريك عظيم پنهان در لبه منظومه شمسي خبر ميدهند.
تصوير تلسكوپ ناسا از ابر اورت به گزارش ايسنا، به نظر مي رسد بيشتر دنبالهدارهايي كه به داخل منظومه شمسي پرتاب ميشوند از منطقه بيروني ابر «اورت» آمده باشند. ابر «اورت» منطقهاي از گرد و غبار و ذرات يخي است كه از زمان تولد منظومه شمسي باقي مانده است. اين ابر از جايي در حدود 93 ميليارد مايلي خورشيد آغاز و تا حدود سه سال نوري كشيده شده و شامل ميلياردها دنبالهدارها است كه بسياري از آنها كوچك و پنهان هستند. محاسبات جديد نشان ميدهد كه ممكن است يك جسم بسيار بزرگ با حجمي به اندازه چهار برابر سياره مشتري باعث پرتاب دنبالهدارها به سمت زمين شده باشد. دانشمندان دنبالهدارهاي موجود در ابر اورت را مورد بررسي قرار داده و نتيجه گرفتند كه 25 درصد آنها براي تغيير مدارشان، نياز به ضربه فشار جسمي حداقل به اندازه مشتري دارند. از سويي دانشمندان بر اين باورند كه مجموعه شمسي احتمالا جفتي دارد كه تاكنون كشف نشده است.
تاكنون حدود 3200 دنباله دار بلند مدت شناخته شده كه يكي از مشهورترين آنها دنبالهدار «هيل-باپ» است كه در سال 1996 و 1997 ميشد حتي با چشم غيرمسلح نيز آن را ديد. دنباله دار هالي كه هر 75 سال قابل مشاهده است، يك دنباله دار كوتاه مدت از يك بخش متفاوت منظومه شمسي موسوم به كمربند كوييپر است. ممكن است يك سياره بسيار بزرگ در مداري خارج از منظومه شمسي عامل پرتاب ستارههاي دنبالهدار به منظومه ما باشد كه دانشمندان معتقدند در اين صورت سياره مذكور بسيار سرد بوده و كشف آن را مشكل ميكند. دانشمندان در حال حاضر اين نظريه را مطرح كردهاند كه احتمالا يك ستاره پنهان كه آن را «نمسيس» ناميدهاند، در فاصله يك سال نوري از خورشيد وجود دارد. طبق نظريه آنها، اين ستاره طي حركت در مدار خود وارد ابر اورت شده، مدار بسياري از دنبالهدارها را تكان داده و باعث ميشود برخي از آنها به سمت زمين پرتاب شوند. سایت ما را در گوگل محبوب کنید با کلیک روی دکمه ای که در سمت چپ این منو با عنوان +1 قرار داده شده شما به این سایت مهر تأیید میزنید و به دوستانتان در صفحه جستجوی گوگل دیدن این سایت را پیشنهاد میکنید که این امر خود باعث افزایش رتبه سایت در گوگل میشود
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت ریسک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 355]