واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: نگاهي به مهمترين نمايشگاههاي کتاب در سالي که گذشتفصلي جديد براي نمايشگاههاي کتابهر سال نقل و انتقال هاي وسيعي از يک سوي جهان به سوي ديگر در قالب برپايي نمايشگاههاي بينالمللي کتاب صورت ميگيرد تا دست اندرکاران صنعت نشر کتاب را با تازههاي همکارانشان در سوي ديگر جهان آشنا سازد.
به نقل از بوک سلر، در اين نقل و انتقالات گسترده در حقيقت فرهنگ ملتها با يکديگر تبادل ميشود و در اين مسير صنعتي گسترده به نام صنعت نشر به حيات خود ابعاد گستردهتري ميدهد.در حالي که مکزيک به عنوان مهمان افتخاري نمايشگاه بيناللملي کتاب کبِک کانادا آثار نويسندگان خود را با تمرکز بر شعر و داستان به نمايش گذاشت، چهل و يکمين نمايشگاه بينالمللي کتاب لندن به دليل اختلالاتي که آتشفشان ايسلند برپا کرد، نتوانست مثل سالهاي پيش به اهداف خود جامه عمل بپوشاند و شماري از ناشران از حضور در اين نمايشگاه منصرف شدند و برخي از مجريهاي اصلي نمايشگاه نيز نتوانستند خود را به اين نمايشگاه برسانند. نمايشگاه کتاب لندن از 19 تا 21 آوريل (30 فروردين تا اول ارديبهشت) به مدت 3 روز با تمرکز بر ادبيات آفريقاي جنوبي برگزار شد. يکي از اين نمايشگاههاي جهاني نمايشگاه بينالمللي کتاب تورين است. در آخرين دور اين نمايشگاه ايتاليايي که در 17 مي (29 ارديبهشت) سال پيش برگزار شد، انتشارات و ادبيات هند به عنوان کشور ميهمان حضور يافت.اما سي و ششمين دوره نمايشگاه کتاب آرژانتين از 22 آوريل (دوم ارديبهشت) تا 10مي 2010 در بوينوس آيرس برپا شد و در پانزدهمين دوره نمايشگاه بينالمللي کتاب پرو که از 22 جولاي (31تيرماه) در پارک لاس پراسز ليما، پايتخت اين کشور شروع به کار کرد، کتابهاي آمريکاي لاتين در ميزان وسيع به نمايش درآمد. در هفدهمين نمايشگاه بينالمللي کتاب پکن نيز که از 30 آگوست تا 3 دسامبر(8 تا 12 شهريور) برپا شد، هند به عنوان ميهمان ويژه حضور داشت.بزرگترين نمايشگاه بينالمللي کتاب آفريقا اوايل مرداد به همت مسئولان نمايشگاه کتاب فرانکفورت، در شهر «کيپ تاون» شروع به کار کرد. نمايشگاه کتاب «کيپ تاون» که از سال 2006 با همکاري نمايشگاه کتاب فرانکفورت برگزار شده، در آخرين دوره خود پذيراي 273 غرفهدار از 34 کشور جهان بود و بيشترين ناشران خارجي شرکت کننده از کشورهاي انگلستان، آلمان، هندوستان و کره در اين کشور حضور يافتند.در اين نقل و انتقالات گسترده در حقيقت فرهنگ ملتها با يکديگر تبادل ميشود و در اين مسير صنعتي گسترده به نام صنعت نشر به حيات خود ابعاد گستردهتري ميدهد.اين در حالي بود که بيستوسومين نمايشگاه بينالمللي کتاب مسکو که اوايل شهريور برپا شد به دليل عدم بازديد ولاديمير پوتين نخستوزير روسيه از غرفه کشور بلاروس که ميهمان سال نمايشگاه بود، خبرساز شد. کشور بلاروس با گروهي متشکل از 100 ناشر و با حضور نويسندگان، شاعران، مترجمان و ديگر چهرههاي فرهنگي و ادبي خود در اين نمايشگاه حضور داشت. اين بيتوجهي پوتين به دليل اختلافات چند ساله بين دو کشور خود را نشان داد. اين نمايشگاه با شرکت پنجاه و شش کشور از اول تا 6 سپتامبر داير بود.«گوته بورگر» دومين شهر بزرگ سوئد پس از استکهلم، نمايشگاه کتاب خود را با تمرکز بر زبان و ادبيات آلماني برگزار کرد.اين نمايشگاه در ماه سپتامبر (شهريور) به عنوان بزرگترين و پربازديدکنندهترين نمايشگاه کتاب کشورهاي حوزه اسکانديناوي با عنوان «سه کشور؛ يک زبان» برپا شد.شصت و دومين نمايشگاه بينالمللي کتاب فرانکفورت 5 اکتبر(13مهر) شروع به کار کرد. در اين نمايشگاه که با حضور شماري از نويسندگان آلماني چون کورنليا فونکه، جاناتان فرانسن، برت ايستون اليس، فردريک بايگبدر، کاترينا هکر، گونتر گراس، توماس هچه، اينگريد نول، توماس لر، فرانک شتزينگ، آنتونيو اسکامتا، ريچارد ديويد پرشت و نويسندگان نامدار ديگري برپا شد، آرژانتين به عنوان کشوري با رتبه بالاي ادبي ، ميهمان ويژه نمايشگاه فرانکفورت بود.
در اين راستا حدود 300 برنامه مرتبط با فرهنگ و ادبيات آرژانتين در اين نمايشگاه برگزار شد و حدود 70 نويسنده آرژانتيني به منظور شرکت در اين نمايشگاه به کشور آلمان سفر کرد. بزرگترين گردهمايي سالانه فعالان عرصه کتاب و چاپ و نشر دنيا، با حضور 7500 غرفه دار از 111 کشور جهان برگزار شد. اين تعداد 200 غرفه بيشتر از سال گذشته بود. از اين تعداد 3315 غرفه دار از آلمان، 733 غرفه دار از انگلستان، 607 غرفه دار از آمريکا و 97 ناشر متعلق به کشور آرژانتين بودند.اما ناشران ترک اعلام کردند براي حضور جدي در شصت و دومين نمايشگاه کتاب فرانکفورت تلاش ميکنند. ناشران ترکيه که دو سال پيش به عنوان مهمان ويژه در نمايشگاه فرانکفورت 2008 حضور داشتند، به دليل بازخورد مثبت از اين حضور در سال 2010 نيز همه هم و غم خود را براي حضوري موثر در اين گردهمايي بزرگ کتاب به کار گرفتند.سي و پنجمين نمايشگاه کتاب کويت نيز در فضاي پرجنجال سانسور و ممنوعيت، با حضور تعدادي از رمانهاي عربي آغاز به کار کرد.در اين نمايشگاه وزير تجارت و صنعت کويت در مراسم افتتاحيه به نمايندگي از نخست وزير کويت در سخنراني آغازينش بر اهميت آزادي در کويت تأکيد کرد و گفت: «آزاديهاي فردي و آزادي بيان براي هر انسان، چه کويتي و چه غيرکويتي در کشور کويت تضمين شده است». با اين حال بر خلاف اظهارات الهارون، بسياري از ناشران شرکتکننده در نمايشگاه از حجم آثار قرار گرفته در ليست سياه ابراز نااميدي کردند.نمايشگاه کتاب کويت از 13 تا 23 اکتبر (21 مهر تا اول آبان ) ادامه داشت.نمايشگاه بين المللي کتاب دوحه نيز با شرکت 26 کشور از 3 آذر شروع به کار کرد.نمايشگاه کتاب لايپزيک 2011 نيز که از 17 تا 20 مارس 2011 (26 تا 29 اسفند) برگزار شد، با تمرکز بر ادبيات کشور صربستان، پروژه طولاني مدت خود را ادامه داد. برمبناي اين پروژه ادبيات تمامي کشورهاي اروپاي جنوب شرقي براي بازار کتاب آلماني زبان شناختهتر ميشود. به اين منظور 27 عنوان کتاب به عنوان اولين ترجمههاي ادبيات صرب به آلماني در اين نمايشگاه ارائه شد. نمايشگاه کتاب لايپزيک در سال هاي 2007 و 2008 بر ادبيات کشورهاي اسلووني و کروواسي تمرکز کرده بود.بخش کتاب و کتابخواني تبيانمنبع: خبرگزاري کتاب ايران
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 343]