واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: نمايشگاه مادر نقاشي ايران بر پا شد؛ «جاودانه خليج فارس» بر بوم ايران درودي
خبرگزاري انتخاب : «از پيش از انقلاب آثارش را ديده بودم با خودش برخورد نداشتم. چند سال از انقلاب گذشته بود كه براي ديدن برادرم به فرانسه رفتم. برادرم داستاني را تعريف كرد كه باعث شناخت من از ارزش اين هنرمند به عنوان شخصيتي قابل ستايش و احترام شد.
«از پيش از انقلاب آثارش را ديده بودم با خودش برخورد نداشتم. چند سال از انقلاب گذشته بود كه براي ديدن برادرم به فرانسه رفتم. برادرم داستاني را تعريف كرد كه باعث شناخت من از ارزش اين هنرمند به عنوان شخصيتي قابل ستايش و احترام شد.
در بحبوحه اي كه بسياري از هنرمندان از كشور فرار مي كردند، او در پاريس بيمار بوده، مدت كار اقامتش تمام شده و به پليس پاريس مراجعه كرده تا كارت اقامتش را تمديد كند.
تصادفاً برادر من هم براي تمديد كارت اقامتش مراجعه مي كند. او اين هنرمند را نمي شناخت، برايم تعريف كرد كه خانمي بيمار، مداركش را براي تمديد اقامتش عرضه كرده است، اما بعد از نيم ساعت كه كار و آثارش را بررسي كردند، رئيس بخش تمديد مدارك خارجي مي آيد و كاغذي را مقابل او گذشته و مي گويد بنويسد كه پناهنده سياسي ام تا كارتش را براي چندسال تمديد كرده و ماهي يك هزار و 500 فرانك هم به او بپردازيم.
اما ايران درودي خيلي ناراحت و عصباني شده و به غيرتش برخورده و گفته است كه نمي نويسم. من ايراني ام و به ايراني بودنم هم افتخار مي كنم و اين افتخار را به يك هزار500 فرانك در ماه نمي فروشم، كارت را تمديد نكنيد با همين حالم به ايران برمي گردم.
برادرم از آنها مي پرسد كه اين فرد كيست، مي گويند ايران درودي نقاش است. از من پرسيد كه او را مي شناسي، گفتم او نقاش پيشكسوت ايران است و هنر نقاشي اش تصويري است و نگاه فوق واقعي گرايي سورآليستي در آثارش دارد.»
اينها روايتي است كه حبيب ا... آيت اللهي - مدرس دانشگاه و دبير دوسالانه نقاشي معاصر ايران از ايران درودي دارد.
او به خبرنگار ايسنا گفت: در طول سالها متوجه شدم كه موزه هنرهاي معاصر تهران و وزارت ارشاد چندان با وي لطفي ندارند. علتش هم اين بود كه مدير وقت موزه، مشاورهاي مناسبي نداشت، افرادي با تظاهرهاي خاص دوروبرش را گرفته بودند. تا اينكه در دوره هاي بعد قرار شد انجمن نقاشي تشكيل شود؛ درودي به جلسه انجمن آمد؛ خيلي ناراحت بود، چراكه مادرش را بتازگي از دست داده و كسي تسليت نگفته و احترام نگذاشته بود. در آن جلسه هم با احترام از ايشان ياد و پذيرايي نشد. كم كم داشت خود را منزوي مي كرد.
دكتر آيت اللهي يادآوري كرد: دوسالانه نقاشي ايران كه برنامه ريزي مي شد، به اين فكر افتادم كسي در رأس داوران قرار گيرد كه پيشكسوت باشد و آثار نسل جوان را داوري كند. بنابراين، رياست افتخاري دوسالانه را به استاد محمود جوادي پور سپرديم و رئيس هيأت داوران هم ايران درودي شد.به گفته آيت اللهي همه داوران هم بر اين عقيده بودند كه سخن اول را ايران درودي بگويد. وقتي پيشكسوتي درباره كار يك جوان قضاوت مي كند ارزشمند است.
اين مدرس و عضو هيأت علمي دانشگاه تربيت مدرس تأكيد كرد، لازم بود ايران درودي از انزوا بيرون بيايد و مردم هم او را بشناسند و فكر نكنند كه تنها اين عده كساني كه در گوشه و كنار اين مملكت همديگر را قبول ندارند و عنوان هنرمند هم به آنها اطلاق مي شود و پشت سرهم بدگويي مي كنند، وجود دارند. بلكه اينها هنرمندنما و يا به قول نظامي ناهنرمندان يا همان ناهنران هستند.
وي افزود: پس از دوسالانه نقاشي، حبيب ا... صادقي كارهايش را ديد و حالا اين نمايشگاه برپا شده است.
رئيس دانشگاه شاهد اذعان كرد، اين نمايشگاه به حق نمايشگاهي است كه بايد خيلي پيشتر از اين ها براي او برگزار مي شد، تا همه جهان بدانند اين انديشه كساني كه فكر مي كنند جمهوري اسلامي ايران با پيشرفت زنان مخالف است، ناشي از تبليغات منفي و باطل است.
به عقيده آيت اللهي «ايران درودي» عصاره هنر ايران است.
ياد ديار، معبر، در اسارت زمان، عاشقان بنفش، رهايي، راهي به ابديت، هم راز، به زلالي يك عشق، خزانه اسرار، آن سوي آيينه، انسانم آرزوست، قلمرو سكوت، نبض تاريخ، سلطه بودن، از اين گونه رستن، بهشت دشت، و... . همه 207 تابلو ايران درودي در نمايشگاه «جاودانه خليج فارس» اسم گذاري شده و عنوان دارند.
«جاودانه خليج فارس» عنوان نمايشگاه نقاشيهاي ايران درودي است كه در ادامه برپايي مروري بر آثار هنرمندان پيشروي ايران، عصر چهارشنبه در موزه هنرهاي معاصر تهران برپا شده است. نام نمايشگاه برگرفته از يكي از تابلوهاي او با همين عنوان است.
عصر هجدهمين روز ارديبهشت، اهالي هنر، سينما، موسيقي و برخي مسؤولان فرهنگي كشور، نمايندگاني از سفارتخانه هاي خارجي در ايران و... در موزه هنرهاي معاصر تهران جمع شده بودند تا پرده سفيد مقابل نخستين گالري كنار رفته و با روشن شدن چراغ، نمايشگاهي با 207 تابلو از بانوي نقاشي ايران، براي عرضه اي 35 روزه گشايش يابد.
در ادامه ايران درودي در جايگاه قرار گرفت؛ صدايش لرزان بود و بغض داشت؛ با ته لهجه فرانسوي اش از همه قدرداني مي كرد. آرزو كرد روزي تك تك نقاشان ايران جاي او باشند.
او به تكرار، از عشق به سرزمين مادري اش مي گفت.
نقاشيهاي ايران درودي تا 22 خردادماه سال جاري در موزه هنرهاي معاصر تهران مي ماند.
چهارشنبه 1 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 798]