تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانش، نابود كننده نادانى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827767567




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

بحران ناشي از توفان نرگس در برمه ادامه دارد تقابل راهبان و ژنرال‌ها


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: بحران ناشي از توفان نرگس در برمه ادامه دارد تقابل راهبان و ژنرال‌ها
جام جم آنلاين: تنش‌هاي ديرينه بين ارتش و راهبان بودايي برمه كه بزرگ‌ترين نهادهاي اين كشور هستند باري ديگر در سايه طوفان مرگبار اخير اين كشور موسوم به تند‌باد نرگس سربرآورده است. پس از وقوع اين طوفان بود كه راهبان وارد عمل شدند و به بازماندگان اين طوفان ويرانگر در معابد پناه دادند و حركتي منسجم را براي تامين نيازهاي آنان شروع كردند.


منابع مالي اين معابد از طريق ميليون‌ها بودايي معتقد در برمه و تايلند و مخالفان جلاي وطن كرد. دولت نظامي برمه و از طريق شبكه‌هاي زيرزميني تامين مي‌شود.

با گذشت دو هفته از طوفان نرگس ارتش كه با در اختيار داشتن سلاح، تجهيزات نظامي و كمك‌هاي اعطايي كشورهاي خارجي در مقابل راهبان در موقعيت برتري قرار دارد عمليات تخليه بازماندگان طوفان نرگس از معابد و اسكان آنها در اردوگاه‌هاي موقت برپا شده با چادر را آغازكرده است.

دليل اجراي اين عمليات نگراني فرماندهان ارشد ارتش از احتمال شكل‌گيري اعتراضات عمومي در صورت ادامه اسكان بازماندگان طوفان نرگس در معابد بودايي بود.

بنجامين زاداكي، از محققان عفو بين‌الملل در بانكوك، پايتخت تايلند مي‌گويد: دولت‌ها به‌طور طبيعي حق مديريت بحران‌ها را براي فراهم آوردن زمينه ارائه خدمات بيشتر به بازماندگان دارند اما دولت برمه در حركت اخير فقط به دنبال جلوگيري از قوت گرفتن جايگاه راهبان بودايي است.

او مي‌افزايد: اين شيوه و سياقي است كه دولت نظامي برمه طي 40 سال به‌طور مداوم دنبال كرده و هميشه به حيات خود بيش از منافع مردم اين كشور اهميت داده است.

دغدغه دولت نظامي برمه از نقش راهبان بودايي در سازماندهي اعتراض‌ها چندان هم بي‌دليل نيست. آخرين دور ناآرامي‌ها به رهبري راهبان سپتامبر سال گذشته ميلادي به وقوع پيوست. پس از وقوع ناآرامي‌هاي پراكنده در اعتراض به افزايش قيمت سوخت بود كه راهبان بودايي بزرگ‌ترين تظاهرات ضد دولتي پس از سال 1988 ميلادي را ترتيب دادند كه براي چند روز اوضاع را در رانگون، پايتخت و ساير مراكز جمعيتي ملتهب كرد.

دولت عاقبت براي سركوب ناآرامي‌‌ها وارد عمل شد. سازمان ملل از كشته شدن 31 نفر در روند سركوب ناآرامي‌ها خبر داد در حالي كه به ادعاي راهبان بودايي تعداد واقعي كشته‌شدگان در اين عمليات به مراتب بيشتر بوده است.

كمتر از دو هفته پيش و به فاصله‌ اندكي پس از طوفان نرگس بود كه دولت نظامي برمه به‌رغم به‌هم ريختگي اوضاع باهدف اثبات مشروعيت خود اقدام به برگزاري همه‌پرسي در رابطه با قانون اساسي جديد اين كشور كرد.

اقدامي كه از سوي ساير كشورهاي مورد انتقاد شديد قرار گرفت. راديوي دولتي برمه يك روز پس از اين همه‌پرسي از راي مثبت 4/92 درصدي 22 ميليون واجد شرايط راي دادن به قانون اساسي جديد خبرداد و مدعي مشاركت 99 درصدي مردم در اين همه‌پرسي شد.

ماموريت پر ابهام‌

عمليات انتقال قربانيان طوفان نرگس از اواسط هفته گذشته شروع و طي آن نيروهاي ارتش مردم را با كاميون به اردوگاه‌هاي چادري منتقل كردند. نزديك به 80 هزار نفر از مردم منطقه دلتاي ايراوادي در مدارس و ساير ساختمان‌هاي دولتي تخريب شده سكنا گزيده‌اند كه نيروهاي دولتي به رغم محروم بودن اين عده از ساده‌ترين امكانات هيچ اقدامي در جهت كمك به‌آنها انجام ندادند.

گفته مي‌شود دولت فاقد امكانات كافي براي خدمات رساني به همه قربانيان طوفان نرگس است و پافشاري بر انتقال همه حادثه ديدگان به اردوگاه‌هاي دولتي ممكن است به تشديد بحران انساني در برمه منجر شود.
نهادهاي مديريتي راهبان بودايي ادعا دارند دولت از كمك آنها به حادثه‌ديدگان طوفان نرگس جلوگيري مي‌كند.

در حالي كه دولت رانگون به سوءاستفاده از كمك‌هاي بين‌المللي ارسالي براي حادثه‌ديدگان طوفان متهم شده است به نيروهاي ارتش دستور داده شده از كمك مستقيم راهيان بودايي به بازماندگان جلوگيري كنند كه اين مساله افزايش تنش‌هاي داخلي را در پي داشته است.

اعتقادات عميق بودايي‌

راهيان بودايي خودشان هم براي كمك به بازماندگان طوفان نرگس چيز زيادي ندارند. راهب‌ها در شرايط عادي غذاي خودشان را با كمك گرفتن از مردم تامين مي‌كنند و با رفتن به روستاها و شهر‌ها از مردم طلب پول و غذا مي‌كنند.

آماندا، راهبي كه جلاي وطن كرده و اكنون در معابر تايلند فعاليت دارد از كمك‌هاي سخاوتمندانه گاه به گاه ثروتمندان به معابد و راهيان مي‌گويد كه در مواقع اضطراري اين كمك‌ها هم به شكل قابل‌توجهي افزايش پيدا مي‌كند. او كمك‌هاي معتقدان بودايي در خارج را يكي از منابع اصلي تامين منابع مالي براي ارائه خدمات به حادثه‌ديدگان طوفان اخيرعنوان مي‌كند.

بااين حال اكثر راهبان پس از سركوب گسترده اواخر سال جاري ميلادي از معابد متفرق شدند. اگرچه طوفان نرگس به پاره‌اي از معابد آسيب رسانده اما اكثر معابد از تخريب گسترده در امان مانده‌اند اما همين حادثه هم به پراكنده شدن بيش از پيش راهبان منجر شد. به رغم شرايط حاد برمه هنوز هم راهباني كه با ترك معابد به روستاهاي دورافتاده پناهنده شده‌اند جرات بازگشت را از ترس مواجهه با برخورد نيروهاي امنيتي و نظامي ندارند.

رهبران ارشد بودايي‌هاي برمه ادعا دارند نيروهاي امنيتي در تظاهرات اواخر سال گذشته از شركت‌كنندگان در تظاهرات فيلم گرفته و اقدام به شناسايي افراد دخيل در سازماندهي ناآرامي‌ها كردند و هنوز به دنبال دستگيري آنها هستند.

اگرچه راهبان بودايي به‌ دنبال سركوب شديد سال گذشته راهبان بودايي حاضر به گفتگو با خارجي‌ها نيستند اما مردم بومي اعتقاد دارند طوفان اخير نتيجه برخورد با راهبان و افزايش گناهان مردم بوده است.

اكثر مردم بر اين باور هستند كه قربانيان طوفان اخير به دليل گناهاني كه در آخرين لحظه زندگي خود مرتكب شده بودند از سوي خداوند مجازات شده‌اند. دولت هم به شكلي غيرمستقيم اين ديدگاه را تاييد مي‌كند.

رهبران بودايي اين ديدگاه را رد كرده‌اند و اهمال دولت در مطلع ساختن به موقع مردم را عامل افزايش قربانيان طوفان مي‌دانند. پافشاري دولت بر حذف راهبان بودايي از زندگي مردم به شكل‌گيري تنش اجتماعي هم منجر شده است. مردم باور دارند تا جسد كسي با مراسم مذهبي به ابديت رهنمون نشود روح او سرگردان خواهد بود. اين در حالي است كه راهبان بودايي اكثر معابد را ترك كرد‌ه‌اند و نيروي كافي براي انجام مراسم مذهبي وجود ندارد.

افشين مظاهري‌
 سه شنبه 31 ارديبهشت 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 264]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن