واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: سفر یک روزه یه لواساناتدر فرهنگ لغت خیلی از ما چیزی به نام سفر یک روزه وجود ندارد اما باور کنید وقتی امکان سفرهای طولانی مدت تر و پرهزینه تر وجود ندارد، این سفرهای یک روزه می تواند شما و خانواده تان را از کسالت و روزمرگی نجات دهند. اگر شما هم جزو پایتخت نشینانی هستید که فرصت نکرده اند خستگی سال گذشته را در تعطیلات نوروز امسال به در کنند، پیشنهاد می کنیم سری به رودبار قصران و لواسانات بزنید و یک آخر هفته را در این منطقه بگذرانید:
پیست اسکی شمشک این پیست در حدود 58 کیلومتری شمال شرق تهران قرار گرفته و ارتفاع آن از سطح دریا 3600 متر است. طول پیست اسکی شمشک بیش از 3000 متر است و اگر این روزها برفی باشد، فرصت خوبی برای یک اسکی بهاری به شما می دهد. در این مجموعه علاوه بر هتل ها و مهمانپذیرها، تله سی یژ و تله اسکی بشقابی نیز وجود دارد. آبشار کفترلو آبشار در بین دره های سرسبز ضلع شمالی روستای کندعلیا قرار گرفته و در بین اهالی با عناوین کبوتر خوان و کفتر خوان هم شناخته می شود. برای دستیابی به این آبشار ابتدا باید روستای کندعلیا را به سوی ارتفاعات پشت سر گذاشته و از جاده ای خاکی که دره ای با رودخانه ای کم آب در حاشیه آن قرار دارد بگذرید. اطراف دره پر از باغ و مزارع کوچک و بزرگ به همراه تعداد کمی خانه ییلاقی است. در انتهای راه مالرو آبشار کفترلو جریان دارد که ارتفاع آن به نسبت بلند و در آبریز آن حوضچه ای تشکیل شده است.
آبشار ناران این آبشار در حدود 700 متری شمال محله ناران لواسان کوچک قرار گرفته و 15 متر ارتفاع دارد. جریان دایمی آب بر روی صخره سنگی شیارهای عمیقی را بوجود آورده که در نوع خود زیبا و جذاب است. در حال حاضر بسیاری از فضاهای اطراف آن توسط حضار فلزی و مالکین حاشیه آب مسدود شده و تنها راه دسترسی به آبریز آبشار از قسمت شرق آبشار است. قلعه امامه در ضلع شمای روستای امامه و بر فراز صخره سنگی احداث شده که در میانه دو شاخه شرقی و غربی باغ تنگه واقع است. از شواهد و قرائن چنین برمی آید که قلعه امامه در زمان آبادانی شامل دو قسمت مجزا بوده است. در این قلعه بقایای اتاق ها، برج و بارو، حصار دفاعی، غار، قنات یا آب انبار، ارک و حاکم نشین دیده می شود. با توجه به نمونه سفال های یافته شده از سطح و پیرامون قلعه، قدمت آن حداقل به دوره اوایل اسلامی می رسد. کاخ مظفری این کاخ در ضلع جنوبی شهر اوشان واقع و دارای دو طبقه است که در زمان سلطنت مظفرالدین شاه قاجار ساخته شده است. طرح اصلی کاخ به صورت برون گرا احداث و گرداگرد آن در طبقه اول و دوم ایوانی در نظر گرفته شده که ستون های چهارضلعی و گرد در کنار همدیگر بار طبقات را تحمل می کنند. طبقه دوم دارای ستون های گردی است که شالوده اصلی آن را چوب و روی آن را با گچ پوشانده اند. ساختمان از نظر ایستایی و مقاومت آسیب چندانی ندیده و در صورت مرمت و تعمیر می تواند تبدیل به موزه منطقه شود.چنار نظام السلطان این درخت در محوطه باغ و عمارت نظام السطلان در مرکز شهر لواسان کوچک قرار دارد و می گویند حداقل حدود 350 سال عمر دارد که از زیر درخت چشمه ای با آب گوارا بیرون می آید. این درخت در گذشته دارای پنج تنه قطور و گسترده سایه آن بسیار زیاد بود، ولی با تغییر و تحول سالییان اخیر امروزه تنها دو تنه درخت باقی مانده است. غار هملون این غارها در تنگه هملون در نزدیکی میگون قرار دارند که یکی از آنها با دهانه حدود 3 متر و ارتفاع یک متر و عمق غار حدود 20 متر است و دیگری حدود 5/2 متر دهانه و 5/1 متر ارتفاع است که در ابتدای ورودی با فضایی به ابعاد 6×4 متر و ارتفاع 5/2 متر روبرو می شویم. غارها از جاده شمشک فاصله کمی دارند و مسیر دستیابی به آنها اگر چه کمی مشکل به نظر می رسد اما وجود مناظر طبیعی زیبا، رودخانه، دره ها، فضاهای سبز و ... خستگی را از تن شما بیرون می آورد. امامزاده ابراهیم آبنیک در جهت شمال غربی روستای آبنیک امامزاده ابراهیم آبنیک قرار دارد. بنای امامزاده شامل دو بخش مجزا است، یعنی بخش امامزاده که بقعه اصلی بوده، از داخل مربع و از قسمت بیرونی دایره ناقص و دارای گنبد شاخ بزی است. بخش دوم اتاق مستطیل شکل کوچکی است که در شرق بنای اصلی و در جهت شمال- جنوب احداث شده است و قدمت اولیه امامزاده به قرون 5 و 6 هجری و قدمت بنای فعلی به قرون 8 و 9 هجری می رسد. غار اسبول دره اسبول در شرق اوشان قرار دارد که در آن سه غار وجود دارد. دهانه سمت راست بزرگ تر و دو دهانه سمت چپ که روی هم واقع شده اند، کوچک تر هستند. در هیچ نقطه از غار کنده کاری نشده و غار طبیعی می باشد. تنها قطعات سفال و لعابدار مربوط به قرون 9 و 10 در آن مشاهده می شود. در باور مردم آمده است این غار زمانی آتشگاه بوده ولی طبق آثار موجود هیچ نشانی از دوده یا اثر آتشگاه در آن وجود ندارد. الهام مرادیبخش گردشگری تبیانبرگرفته از: ایران، پورتال فدراسیون کوهنوردی
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 450]