واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: یک فنجان موزه داغ!
باور کنید در این روزهای باقی مانده تا عید هیچ چیز به اندازه کنده شدن از هیاهو و ترافیک شهر و پناه بردن به یک گوشه از تاریخ نمی تواند جالب و به یاد ماندنی باشد. پیشنهاد ما این است که استرس کارهای عقب مانده در آخرین روزهای دهه 80 را کنار بگذارید و دو ساعت از روزتان را به گشت و گذاری اختصاص دهید که مطمئنا بیشتر از یک فنجان چای داغ خستگی تان را در خواهد کرد! خیابان امام خمینی، نبش 30تیر. اینجا جایی است که ردپای تاریخ هزاران ساله ایران را می توان پررنگ تر از هر گوشه شهر دید. موزه ملی ایران، مهم ترین موزه کشور است که در یکی از بناهای زیبای شهر جا خوش کرده. اسناد تاریخی می گویند که پیشنهاد ایجاد مکانی به نام موزه، برای نخستینبار در ایران از سوی مرحوم مرتضی قلی هدایت ملقب به صنیع الدوله مطرح شد. بعدها، در سال 1295 همزمان با تأسیس وزارت معارف و صنایع مستظرفه در ایران، اولین موزه به معنای اعم آن به نام موزه ملی به همت مرتضی قلیخان ممتازالملک در یکی از اتاقهای مدرسه دارالفنون برپا شد که پس از مدتی آثار تاریخی این مجموعه به تالار آئینه واقع در ساختمان مسعودیه منتقل شد.
در همان زمان بود که حفاری باستانشناسان اروپایی در شوش آغاز شد و قرار شد تا در سال 1306 موزهای جهت نگهداری و نمایش آثار به دست آمده از این حفریات تاسیس شود. بنابراین آندره گدار، مهندس معمار فرانسوی – که از سال 1308 در استخدام دولت وقت ایران بود – مامورشد تا نقشه نخستین موزه علمی ایران را طراحی کند. در نهایت، ساختمان موزه ایران باستان به سبک معمـاری ایرانی با سردر ورودی مشابه ایوان بلند طاق کسری مطلق به دوره ساسانی و با آجرهای قرمز رنگ بر اساس طرح مهندس معمار فرانسوی و با معماری حاج عباس قلی معمار باشی در سـال 1314 هجـری شمسی آغاز شـد و پس از 2 سال مورد بهره برداری قرار گرفت.
موزه اجدادیموزه ملی ایران شامل دو ساختمان مجزا به نامهای موزه ایران باستان و موزه دوره اسلامی است. اگر گذارتان به موزه ملی ایران بیفتد، 13 بخش را خواهید دید که اینطور دسته بندی می شوند: پیش از تاریخ، تاریخی، اسلامی، مهر و سکه، مرمت، بخش کتیبهها، کتابخانه و مرکز اسناد، پژوهشی تاریخ هنر ایران، پژوهشی تاریخ تمدن ملل، عکاسی، روابط عمومی و روابط بین الملل، پایگاه اطلاع رسانی و حفاظت فیزیکی. شما با سه چهار بخش آخر قطعا کار زیادی نخواهید داشت اما در بخش های دیگر این موزه می توانید آثاری از قبیل ابزارهای قدیمی، استخوان های باستانی، بخش هایی از کتیبه های تخت جمشید، مردان نمکی، انواع مهرها و سکه های باستانی و... را ببینید. علاوه بر این اگر تا به حال موفق به بازدید از منشور کوروش نشده اید، یادتان باشد که این منشور تا 18فروردین ماه مهمان موزه ملی است و بعد از آن به موزه بریتانیا بازگردانده می شود. بنابراین طوری برنامه ریزی کنید تا بتوانید از این اثر باستانی دیدن داشته باشید.
رستم زادبخش گردشگری
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 522]