واضح آرشیو وب فارسی:مهر: متكي در كنفرانس خبري :سولانا بسته 1+5 را به تهران مي آورد/ رژيم صهيونيستي در سراشيبي
وزير امور خارجه جمهوري اسلامي ايران از اعلام موافقت تهران يا درخواست خاويار سولانا براي سفر به ايران و ارايه بسته پيشنهادي 1+5 خبرداد و تاكيد كرد كه تعامل طرف مقابل با بسته پيشنهادي ايران زمينه بهتري براي بررسي بسته هاي پيشنهادي ايجاد ميكند.
به گزارش خبرنگار مهر، منوچهر متكي، وزير امور خارجه جمهوري اسلامي ايران صبح امروز پس از ديدار وگفتگو با همتاي غنايي خود درجمع خبرنگاران اظهارداشت: اخيرا سولانا درخواست كرده در سفري به ايران بسته پيشنهادي 1+5 را به مسئولان ايراني ارائه كند كه با اين درخواست موافقت شده است.
به گفته وي هنوز در باره زمان اين سفر توافق نشده است .
وزير امور خارجه در برابر درخواست خبرنگاران براي دريافت اطلاعات از جزئيات بسته پيشنهادي ايران گفت: بسته ايران به طرفهاي مختلف ارائه شده و به برخي ديگر از مقامات كشورها هم طي روزهاي آينده تسليم خواهد شد.
متكي گفت : براساس اطلاعات دريافتي ما بسته پيشنهادي ايران مورد توجه و بررسي برخي طرفها قرار گرفته است . وي افزود : طبيعي است تعامل با بسته ايران زمينه متقابل براي بسته پيشنهادات طرفهاي مقابل را ايجاد ميكند.
متكي در خصوص گفتگوهايش با همتاي غنايي در نشست امروز نيز مشورتهاي سياسي در خصوص تحولات آفريقا و تحولات جاري در منطقه مان را محور گفتگو ها برشمرد و با اشاره به مسائل مربوط به لبنان، فلسطين، عراق و افغانستان گفت: هيات غنايي در جريان آخرين تحولات منطقه قرار گرفت و در مقابل شرح مسائل سياسي منطقهيي در قاره آفريقا را نيز ارائه كرد.
متكي با بيان اينكه آفريقا درمسير همگرايي خوبي قرار گرفته است، گفت: سازمان وحدت آفريقا با تشكيل اتحاديه آفريقا و پارلمان آفريقا روند همگرايي و همكاري درون قارهاي را با انسجام دنبال ميكند. وي با بيان اينكه ايران سال جاري را سال ارتقاي همكاري با آفريقا تعريف كرده است ياد آور شد : نشست مشترك وزراي ايران و آفريقا براي آماده سازي نشست سران آفريقا در ايران انجام مي شود.
وزير امورخارجه با اشاره به اراده دو كشورايران وغنا درسرمايه گذاري متقابل ابرازاميدواري كرد يادداشت تفاهم اين همكاري ها در كميسيون مشترك وزراي بازرگاني اقتصاد دو كشور كه طي امروز و روزهاي آينده انجام ميشود به امضا برسد.
متكي تاكيد كرد: دو كشورغنا و ايران جايگاه مهمي درسياست خارجي يكديگردارند. وي دربخش ديگري از اظهاراتش درباره رفت وآمدهاي مقامات آمريكايي به منطقه خاورميانه تصريح كرد: طي ماههاي گذشته دو بار رئيس جمهور آمريكا و بيش از 15 بار وزير خارجه آمريكا به منطقه سفر داشته است.
وي يكي از اهداف اين سفرها را طراحي براي ايجاد اختلاف بين كشورهاي منطقه و تقويت حضور تحريك آميز نيروهاي آمريكايي در منطقه و نيز حمايت از ناامني و بيثباتي در لبنان و جلوگيري از به ثمر نشستن تلاشها براي حل مساله لبنان در مقطع كنوني عنوان كرد.
وزير امورخارجه جمهوري اسلامي ايران هدف اصلي اين سفرها را تلاش براي جلب حمايت از رژيم نامشروع صهيونيستي در منطقه خواند . وي با بيان اينكه اين اقدام نشان دهنده شرايط دشواري است كه در منطقه ايجاد شده است گفت: البته آنها مجبورند ازجنازههاي فراوان زنان و كودكان مردم مظلوم فلسطين براي شركت درجشن شصتمين سال تحويل اين رژيم درمنطقه خاورميانه عبور كنند و اين خود دليلي براي مشاركت آنها در جنايات رژيم صهيونيستي است.
متكي گفت : رژيم صهيونيستي درسراشيبي قرار گرفته كه اين حمايتها تاثيري به حال او نخواهد داشت .
به گزارش مهر وزير امور خارجه غنا نيز در اين كنفرانس خبري خواستار آن شد كه ايران نفوذش را در جريانات جهاني نشان دهد.
اوسي اوجي، وزير امور خارجه غنا پس از ديدار با متكي تاكيد كرد: آفريقا فصل جديدي از روابط را آغاز كرده است و در اين فصل به دوستان خوب و پشتيباني آنها نياز دارد. وي با بيان اينكه نميخواهيم در وضعيتي قرار گيريم كه منابعمان به غارت برود گفت: دوستاني ميخواهيم كه ما را به سمت پيشرفت و توسعه به نفع طرفين پيش ببرند.
وزير امورخارجه غنا از توافقات كشورش با ايران براي همكاري در مجامع بين المللي و در زمينه تاسيسات زير بنايي، تجارت، كشاورزي، خودرو، انرژي خبر داد . وي گفت : ما به اعانه نياز نداريم؛ بلكه به كار و سرمايه گذاري نيازمنديم.
اوسي اوجي افزود : غنا كار حفاري نفت را شروع كرده است و از نظر ما ايران بهترين انتخاب براي استخراج و توليد نفت و گاز طبيعي است. وي ادامه داد: همچنين ما در زمينه گسترش تجارت بين دو كشور و ملت صحبت كردهايم و قرار شد تا در زمينههاي اجتناب از ماليات مضاعف، توافقهاي بين بانكي و غيره توافقاتي داشته باشيم.
به گفته وي قرار شده است بانك توسعه صادرات ايران به طور كوتاه مدت به غنا كمك كند.
وي همچنين همكاري در صنعت اتومبيل سازي ، توسعه زيربنايي و ساخت راه آهن را از ديگر موارد همكاريهاي ايران با غنا عنوان كرد و گفت: آفريقا منابع زيادي در اختيار دارد كه با آوردن تكنولوژي به اين كشور ارزش افزوده زيادي را زياد ميكند از جمله در زمينه توليد كاكائو، طلا و ساير مواد معدني.
اوسي اوجي گفت : در روند جهاني شدن صداي يك كشور به جايي نمي رسد اما اگر جمعي فرياد بزنند صدايشان شنيده مي شود و آن وقت مي توانند بر تصميمات جهاني تاثير گذار باشند.
سه شنبه 31 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 493]