واضح آرشیو وب فارسی:مهر: /سخن روز/لبنان در چهار راه بسيار خطرناك/سايه سنگين تهديدها بر نشست دوحه
خبرگزاري مهر -گروه بين الملل : لبنان در حال حاضر در چهار راه بسيار خطرناك و تعيين كننده اي به سر مي برد كه بازسازي نظام سياسي و تشكيل دولت وحدت ملي تنها راه خروج از اين بن بست به شمار مي رود.
رژيم صهيونيستي پس از شكست مفتضحانه در برابر حزب الله لبنان در تابستان سال 2006 به دنبال جايگزيني براي اين جنگ بود،بنابراين برانگيختن اختلافات داخلي و طايفه اي و بازگرداندن اوضاع لبنان به دهه 70 ميلادي و استفاده از عناصر جريان حاكم در لبنان موسوم به 14 مارس، بهترين گزينه در اين زمينه بود. به اين ترتيب 14 مارس با كمك كشورهاي عربي به اصطلاح ميانه رو قضيه شبكه ارتباطات تلفني حزب الله را بهانه قرار داده و همچون جنگ 33 روزه هجمه تمام عيار جهاني عليه مقاومت به راه انداختند.
اين در حالي است كه حزب الله با قاطعيت و تعقل خود، توطئه 14 مارس را به يك پيروزي جديد تبديل كرد و توانست شبه نظاميان وليد جنبلاط رهبر حزب سوسياليست ترقي خواه لبنان و ديگر سران 14 مارس را شكست دهد و جهانيان را به ميز مذاكره بازگرداند كه اين يك پيروزي براي حزب الله به شمار مي رود.
اما درباره اينكه چرا قطر ميزبان گفتگوهاي لبناني ها انتخاب شد؛ بايد گفت كه قطر تنها كشورعربي است كه با آمريكا، اسرائيل، ايران، سوريه و كشورهاي مختلف عربي حتي عربستان سعودي كه اخيرا با آن به مصالحه رسيده است؛ داراي رابطه است كه اين مسئله نقطه اتكاي مذاكرات به شمار مي رود.
از منظر ديگر بايد خاطرنشان كرد كه برگزاري نشست دوحه عملا كشورهاي مصر و عربستان را كه ثابت كردند در قضيه لبنان بي طرف نيستند و كينه توزانه برخورد كرده و در جريان درگيريهاي اخير در لبنان عليه حزب الله جنگ رسانه اي تمام عيار بر پا كردند، به حاشيه كشاند.
مولفه ديگري كه درباره بحران لبنان مطرح است؛ اعلام حمايت آشكار جرج بوش رئيس جمهوري آمريكا از دولت فؤاد سنيوره است.
آمريكا و نيروهاي به اصطلاح محور اعتدال، خشم و ناراحتي خود را از توافقي ميان لبناني ها به عنوان جنگ تمام عيار عليه حزب الله اعلام كردند.
با توجه به منطق انحصار طلبي جريان 14 مارس و كارشكني هاي آمريكا و برخي كشورهاي عربي براي به شكست كشاندن نشست دوحه، به نظر مي رسد آتش بس طولاني و توافق بر سر ادامه گفتگو و منع استفاده از سلاح عليه يكديگر حداكثر موفقيتي است كه گروههاي لبناني حاضر در نشست دوحه به آن دست خواهند يافت.
به طور كلي بايد گفت حل بحران سياسي لبنان نيازمند بازسازي رژيم سياسي داخلي اين كشور است و به عقيده برخي تحليلگران اين بازسازي بايد در چارچوب توافقنامه طائف، اما با اصلاحات جدي يا يك توافق جديد كلي صورت گيرد.
تشكيل دولت وحدت ملي دولتي كه سران اپوزسيون و عناصر تعقل گراي 14 مارس كه نگاهي واقع بينانه به توازن قوي داشته باشند و معادله لبنان را بر اين اساس كه چون لبنان قوي،زنده است؛ نه اينكه چون كشوري ضعيف است، زنده است؛ در آن حضور داشته باشند؛ تنها راه حل بحران سياسي لبنان به شمار مي رود.
--------------------------------------------
"محمد صادق الحسيني" كارشناس مسائل جهان اسلام
سه شنبه 31 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 295]