واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: روزنامه اندونزيايي: از كاروانسرا تا هتل چند ستاره در اصفهان
كوالالامپور روزنامه كومپاس چاپ اندونزي در گزارشي با عنوان از كاروانسرا تا هتل چند ستاره ، به توصيف هتل عباسي اصفهان به عنوان يكي از جاذبه هاي گردشگري ايران پرداخت .
به گزارش روز سه شنبه ايرنا از جاكارتا، در شماره اخير اين روزنامه آمده است : هر كسي كه از شهر اصفهان واقع در مركز ايران ديدن كند گويي موفق شده تا نيمي از جهان را بازديد نمايد، زيرا اين شهر مملو از بناهاي تاريخي اسلامي است .
از بناهاي اين شهر ميتوان به مجموعه مدرسه ، بازار و بويژه كاروانسراهاي دوران صفويه اشاره كرد.
در ضلع شرقي خيابان چهارباغ ، بناي باشكوهي قرار دارد كه ميتوان آن را آخرين بناي مهم و باعظمتي دانست كه در عصر صفويان در اصفهان ساخته شده است .
اين مدرسه كه مدرسه سلطاني و مدرسه مادر شاه نيز ناميده ميشده در زمان سلطنت شاه سلطان حسين، آخرين حكمران سلسله صفوي احداث شد و تاريخ شروع بناي عمارت ۱۱۱۶ه .ق . و سال اتمام آن ۱۱۲۶است .
هيچ يك از آثار موجود در اصفهان به اندازه مدرسه چهارباغ ، به عنوان كلكسيون كاشيكاري ايران ، سياحان ، بازديدكنندگان و جهانگردان خارجي را تحت تاثير جاذبههاي خود قرار نداده است .
اين مطلب را نوشتهها و خاطرات آنان تاييد ميكند، به طوري كه برخي از آنها، مدرسه را با عبارتي همچون سحرآميز، جذاب و دلپذير توصيف كرده اند.
وجه تسميه مدرسه با عنوان سلطاني به اين علت است كه در زمان شاه سلطان حسين ساخته شده و بدين جهت مدرسه چهارباغ ناميده ميشود كه در خيابان چهارباغ واقع شده است .
وجه تسميه مدرسه مادر شاه نيز اين است كه مادر شاه سلطان حسين چند كاروانسرا و بازار و ساير نهادهاي اقتصادي را وقف آن كرده است .
مدرسه چهارباغ به صورت چهار ايواني است و نماي خارجي عمارت شامل سردري رفيع و باشكوه و زيبا است .
۱۷طاقنماي دو طبقه آجري در اطراف در ورودي خودنمايي ميكنند و سردر ساختمان ، مزين به كاشيهاي ريز و ظريف ، همراه با مقرنسهاي پر نقش و نگار و خطوط مختلف است كه بخش ورودي بنا را تشكيل ميدهد.
كتيبه سردر به خط نستعليق سفيد بر زمينه كاشي لاجوردي است كه تاريخ ۱۱۱۲ه.ق را بر خود دارد و به وسيله عبدالرحيم جزايري كتابت شده است .
اين مجموعه در سال ۱۹۶۰ميلادي مرمت و بازسازي و در ادامه با حفظ بنا و ساختار اوليه خود به يك هتل چند ستاره در اصفهان تبديل شد.
سپس در سال ۱۹۹۶ميلادي و پس از ۱۰سال فعاليت اين كاروانسرا به عنوان هتل ، بار ديگر بازسازي بر روي اين بناي تاريخي آغاز شد و اين بار كار بازسازي تا سال ۲۰۰۱ميلادي به طول انجاميد و در ادامه با نام هتل عباسي به كار خود ادامه داد.
اين هتل با معماري اسلامي و نيز بافت سنتي آن و ۲۳۰اتاق يكي از جاذبه هاي گردشگري در اصفهان بشمار ميرود و هر روزه گردشگران بسياري از اين بناي تاريخي بازديد ميكنند.
در بخش ديگري از اين گزارش آمده است : شهر اصفهان علاوه بر برخورداري از بناهاي تاريخي همچنين مركز صنايع دستي ايران نيز به شمار ميرود و همين موضوع سبب شده تا اين شهر به يكي از قطبهاي گردشگري منطقه تبديل شده و از آن به عنوان نصف جهان نام برده شود.
سه شنبه 31 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 728]