واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: رادیو زمانه وبازی رسانه ای هلندهلند با رسانه های درون مرزی خود کاملا رفتار گزینشی و پیشگیرانه دارد. این طیف رفتاری با رسانه ها را در این کشور از سریال تغییرات در رادیو زمانه تا عدم صدور مجوز به درخواستكنندگان شبكههای اسلامی می توان مشاهده کرد.
کشور هلند علی رغم اینکه به کشور شور آسیابهای بادی، دوچرخه، پنیر و گل لاله مشهور است و از این لحاظ کشوری زیبا و بهاری می باشد اما در عرصه رسانه ای خود کشوری است که شاید بتوان آن را با نام های اقلیت ساز رسانه ای، مخل آزادی بیان رسانه ای و....خواند.دولت هلند برخورد گزینشی نسبت به رسانه ها دارد. رسانه های همسو را تقویت و پشتیبانی می کند و راه را از هر طریق بر رسانه های ناهمسو می بندد.رادیو زمانه نیز از جمله رسانه های همسویی است که دولتمردان در راستای استفاده موثر از آن تلاش های بسیاری می کنند. که آخرین اقدام آن نیز برکناری مدیریت این نهاد رسانه ای است. برکناری در این نهاد اقدامی رسالی است که برای کسی تازگی ندارد.دولت هلند مدیریت رادیو زمانه را به خاطر بی كفایتی و عدم اثرگذاری جدی بر كنار كرد. در پی این اقدام، آرین وولف جایگزین روت كرونن شد.خاطر نشان می شود این چندمین بركناری در عمر 5 ساله رادیو زمانه است. پیش از این هم مقامات هلندی مهدی جامی سردبیر رادیو زمانه را با تحقیر تمام و با این عبارت كه «شما برده ما هستید» اخراج كرده و فرید حائری نژاد را به جای وی منصوب كرده بود.رادیو زمانه سال 85 و براساس بودجه مصوب پارلمان هلند برای حمایت از جریان های ضدانقلاب اسلامی راه اندازی شدرادیو زمانه از جمله رسانه هایی است که در جنگ نرم دشمنان علیه جمهوری اسلامی در خط مقدم قرار دارد. اما عدم توفیق بلند مدت این رسانه ها در ضربه زدن جدی به پیکره استوار نظام ممکن است از دلایل جدی این سریال تغییرات باشد.رادیو زمانه سال 85 و براساس بودجه مصوب پارلمان هلند برای حمایت از جریان های ضدانقلاب اسلامی راه اندازی شد و مدیریت این رسانه از طریق موسسه «پرس ناو» اعمال می شود. این موسسه به نحوه هزینه بودجه رادیو زمانه نیز نظارت دارد.اما با این حال مدیر جدیدوولف در گفت وگو با این رسانه فارسی زبان ضد انقلاب مدعی شد: رادیو زمانه یك رسانه آزاد و مستقل و همگانی است نه رسانه دولتی. لذا همه تصمیمات اعم از چگونگی انتخاب سرویس و تولید محتوا همه در كمال آزادی و بدون هیچ دخالت دولتی صورت می گیرد(!!)
وی اضافه كرده است: اغراق نكرده ایم اگر بگوییم رادیو زمانه از اندك رسانه های ایرانی است كه حقیقتاً از هر نظر مستقل است(!) در واقع این همان ادعایی است که بی بی سی هم دارد، رسانه ای مستقل! باید دید این رسانه های مستقل چرا از نظر مالی و سیاسی وابسته به دولت های خود بوده و هستند.اما رفتار غیر حرفه ای و سیاست زده دیگری ازکشور هلند با رسانه ها برخورد گزینشی آن بادرخواستكنندگان شبكههای اسلامی است.روزنامهی تلگراف چاپ هلند اعلام كرد: بنیاد سازمان همكاری مسلمانان هلند از این تصمیم كمیسیون مطبوعاتی خشمگین شده است. كمیسیون مطبوعاتی هلند در آگوست سال گذشته، درخواست مجوز بنیاد سازمان همكاری مسلمانان هلند را رد كرد و پس از آن در ارتباط با درخواست مجوز متعلق به سال 2009 تحقیقاتی انجام داد؛ این درخواست از سوی چندین سازمان اسلامی ارائه شده بود و هماكنون این درخواست نیز رد شده است. رادیو زمانه از جمله رسانه هایی است که در جنگ نرم دشمنان علیه جمهوری اسلامی در خط مقدم قرار دارد. اما عدم توفیق بلند مدت این رسانه ها در ضربه زدن جدی به پیکره استوار نظام ممکن است از دلایل جدی این سریال تغییرات باشد.رادی شودی ـ رییس سازمان اسمون كه یكی از درخواستكنندگان مجوز بوده ـ در واكنش به این تصمیم اعلام كرد: كمیسیون مطبوعاتی هلند معتقد است ما نمایندهی تمامی مسلمانان در هلند نیستیم، اما آنان در تصمیمگیری در ارتباط با مجوز شبكههای هندو، هیچ توجهی به این موضوع نكردهاند. آنان هم نمایندهی تمامی هندوهای مقیم نیستند. كمیسیون مطبوعاتی هلند در پاسخ به این انتقادات اظهار تاسف كرد: هیچ یك از سازمانهای اسلامی نتوانستند مجوز پخش برنامههای تلویزیونی را دریافت كنند. سازمان اسمون اعلام كرد: نسبت به این تصمیم كمیسیون مطبوعاتی هلند رسما اعتراض خواهد كرد.اما این دو جریان نشانگر این موضوع است که کشور هلند بر خلاف ادعای مدیر جدید رادیو زمانه مبنی بر مستقل بودن این رسانه ظرفیت و قابلیت داشتن رسانه های مستقل در مرزهای خود را ندارد و بر الگوهای لیبرالیستی خود از رفتاری کاملا پیشگیرانه نسبت به رسانه ها و خلاف جریان آزادی رسانه ها دارد. و این سندی دیگر در اثبات ناکارآمدی آزادی بیان غربی و صرف بهانه بودن این تئوری برای سلطه بر دیگر کشور ها در برآیند کلی آن می باشد.فرآوری:امیر رضوانیبخش ارتباطات تبیان
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 415]