واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مظاهري :در نقش تورم جهاني در اقتصاد كشور اغراق نشود / رسانه ها مشكلات اقتصادي را ريشه يابي كنند
رئيس كل بانك مركزي با اشاره به نقش كليدي رسانه ها در شكل دهي انتظارات تورمي و كنترل تورم ، اغراق در تاثير تورم جهاني بر مشكلات اقتصادي ايران را زمينه ساز افزايش تورم و گراني در كشور خواند .
به گزارش خبرنگار مهر، دكتر طهماسب مظاهري رئيس كل بانك مركزي كه دردومين همايش ملي روابط عمومي دستگاه هاي اجرايي در سالن اجلاس سران سخن مي گفت، با اشاره به اينكه نقش روابط عمومي ها در اقتصاد كشور تعيين كننده و اصلي است افزود : سه شاخص بر نرخ تورم اثر مي گذارد كه اين سه شاخص عبارتند از سياستهاي پولي ، سياستهاي مالي و انتظارات تورمي .
وي ادامه داد : سياستهاي پولي به معناي تصميم گيريهاي كلان بانكي ، اعتبارات بانكي و نحوه توزيع و نظارت بر اين اعتبارات است ، سياستهاي مالي هم آن مسائلي است كه مربوط به گمرك ، بودجه، ماليات و هزينه هاي دولت است . اما انتظارات تورمي بخش عمده اش در اختيار رسانه هاست كه مي تواند افكار عمومي را در اين مورد هدايت و جهت دهي كند.
رئيس كل بانك مركزي تصريح كرد: كشف رابطه انتظارات تورمي در اقتصاد به قدري مهم است كه دانشمندي كه آن را مطرح كرد جايزه نوبل اقتصاد را دريافت كرد.
مظاهري افزود: اطلاعاتي كه رسانه ها و روابط عمومي ها از اقتصاد به مردم مي دهند بايد صادقانه ، شفاف و غير گمراه كننده باشد.
وي افزود: مثلا در مورد نقش تورم جهاني در گراني هاي اخير بايد به ميزان واقعي گفته شود ، چون اگر در پرداختن به اين موضوع افراط شود عملا گراني ها افزايش پيدا خواهد كرد.
رئيس كل بانك مركزي خواستار نگرش نخبه گرايانه و ريشه اي اصحاب رسانه و مطبوعات به معضلات اقتصادي شد و گفت: رسانه ها بايد مشكلات اقتصادي را ريشه يابي كنند و آن را در اختيار مسئولان و افكار عمومي قرار دهند. البته وظيفه نخست ريشه يابي مسائل اقتصادي بر عهده نخبگان اقتصادي و دستگاههاي مسئول است اما رسانه ها هم بايد وارد اين عرصه شوند.
مظاهري افزود: رسانه ها وقتي قدرت شناخت مشكلات اقتصادي را پيدا مي كنند كه هر چه بيشتر با نخبگان در ارتباط باشند .
وي هنر رسانه ها را ارائه راه حل ها در كنار ابراز انتقاد توصيف كرد و گفت: ما در بخش اقتصادي فاقد رسانه حرفه اي هستيم .
شنبه 28 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 457]