واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: سومين همايش روابط عمومي الكترونيك برگزار شد
روابط عمومي- همشهريآنلاين:
سومين همايش روابط عمومي الكترونيك برگزار و دستاوردها و تحقيقات اساتيد در حوزه روابط عمومي ارايه شد
سومين همايش روابط عمومي الكترونيك پنجشنبه - 26 ارديبهشتماه - باحضور جمعي از مسوولان، استادان، كارشناسان و مديران روابط عموميهاي سراسر كشور در هتل المپيك برگزار و آخرين دستاوردها و تحقيقات اساتيد در حوزهي روابط عمومي ارايه شد.
به گزارش خبرنگار ارتباطات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اميرعباس تقيپور - دبير سومين همايش روابط عمومي الكترونيك - در اين مراسم گفت: روابط عموميها به عنوان محل اتصال و پل ارتباطي مردم و سازمانها محسوب شده و به دليل آگاهي و شناخت بيشتري كه از مسايل و مشكلات آنها دارند، ميتوانند در برنامهريزيها به مديران ارشد كشور، وزارتخانهها و سازمانها كمك كنند.
او هدف از تشكيل دبيرخانهي دايمي همايش روابط عمومي الكترونيك كه از سال 1384 فعاليت خود را آغاز كرده است را تبيين اهميت و ارتقاي جايگاه و نقش روابط عمومي از طريق بهكارگيري ابزار و امكانات تكنولوژيكي و استقرار نظام روابط عمومي الكترونيك عنوان كرد و گفت: شعار آگاهانه روابط عمومي الكترونيك را جايگزين روابط عمومي سنتي ميكنيم و به استقبال برگزاري سومين همايش سالانه آن ميرويم.
تقيپور در ادامه ارايهي گزارش عملكرد دبيرخانه دايمي همايش گفت: در اين حوزه و تاكنون دبيرخانه به توليد 5 عنوان كتاب تخصصي، 3 كتاب خلاصه مقالات، 15 ويژه نامه مطبوعاتي همراه با نسخههاي الكترونيكي، سي دي 15 كليپ تكنولوژيهاي كاربردي روابط عمومي الكترونيك و سي دي بانك مقالات روابط عمومي الكترونيك اقدام كرده است و در سال 87 توليدات آن با سرعت بيشتري ادامه خواهد يافت.
وي با اشاره به گذشت بيش از نيم قرن از تشكيل نهاد روابط عمومي در كشور، تصريح كرد: به نظر ميرسد زمينههاي رشد و بالندگي بيش از پيش روابط عمومي به مدد توسعه دانش و فنآوريهاي نوين و در سايهي تلاشهاي مستمر نخبگان و نهادهاي حرفهيي و صنفي فراهم شده است و در آيندهاي نه چندان دور شاهد كارآمدي و ايفاي نقش موثرتر روابط عموميها در حل مشكلات كشور خواهيم بود.
او از انتشار سه جلد كتاب به مناسبت اين روز خبر داد و گفت: انتشار 10 مقاله برتر دومين همايش روابط عمومي الكترونيك با مقدمه دكتر يونس شكرخواه و با عنوان "مجموعه مقالات دومين همايش روابط عمومي الكترونيك"، كتاب "روابط عمومي دو فضايي شده؛ مفاهيم، نظريهها و برنامه عمل" تأليف دكتر سعيدرضا عاملي، دانشيار گروه ارتباطات دانشگاه تهران و كتاب "تكنولوژيهاي كاربردي روابط عمومي الكترونيك" تأليف دكتر حميد ضياييپرور با مقدمه دكتر سيدوحيد عقيلي از روز روابط عمومي وارد بازار كتاب ميشود.
به گزارش خبرنگار ايسنا، رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام نيز در بزرگداشت روز روابط عمومي و به مناسبت برگزاري سومين همايش روابط عمومي الكترونيك پيام داد.
محمدحسين صفارهرندي - وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي - نيز در پيامي به همايش روابط عمومي الكترونيك آورده است: «پيشرفت و فنآوري اطلاعات و ارتباطات در دنياي امروز، مفهوم بسياري از پديدهها از جمله روابط عمومي را دستخوش دگرگوني ساخته، عصر جديدي را در تاريخ روابط عمومي رقم زده و بستر شكل گيري روابط عمومي الكترونيك را فراهم ساخته است.
توسعهي روابط عمومي الكترونيك نه تنها يك ضرورت كه يك الزام غير قابل انكار است، در اين راه روابط عموميها بايد استوار و محكم به سمت تحول ماهيت فرآيندهاي روابط عمومي گام بر دارند.
آنچه روح روابط عمومي الكترونيك را ميسازد، بينش حاكم بر آن ميباشد و تكنولوژي تنها ابزاري براي تحقق اين آرمان است. بهرهمندي صحيح از اين تكنولوژي در برقراري ارتباط دو سويه، راهبري مخاطب محوري در سازمان، تطبيق برنامهها و سياستها با گرايشها و نيازهاي مخاطبان بايد با گامهاي آگاهانه و هوشمندانه در اين مسير باشد و وظايف روابط عموميها را به عنوان حلقه اتصال و ارتباط ميان ملت و كارگزاران تنظيم نمايد.
در اين رهگذر آنچه را كه نبايد از نظر دور داشت تكيه بر آرمانها و ارزشهاي حاكم بر جامعهي ايراني و اسلامي است. چرا كه بيتوجهي بدان مشاركت همگاني و همراهي مستمر مردم با مسوولان را با چالشي اساسي روبرو خواهد ساخت.
بر همين اساس آيين روابط عمومي بايد بر اساس باورهاي فرهنگي، بومي، ديني و ملي شكل گيرد تا هرگونه ارتباط و تعامل مردم و دولت بر شناخت حقيقي استوار گردد.
در اين رهگذر جامعه روابط عموميهاي كشور بايد از طرق به خدمت گرفتن دانش و قدرت فنآوريهاي نوين به عمق جان و دل مخاطبان نفوذ كنند تا اهداف متعالي نظام قدرتمند جمهوري اسلامي و دولت خدمتگزار را هرچه سريعتر به منصه ظهور برسانند».
در اين مراسم همچنين پيام رييس انجمن جهاني روابط عمومي به اين همايش قرائت شد.
رابرت گروپ در پيام خود آورده است: «مراتب تبريكات خود را به سازمان دهندگان و شركت كنندگان در سومين همايش روابط عمومي الكترونيك اعلام ميدارم و صميمانه آرزومندم كه اين گردهمايي قرين با موفقيت باشد. مناسب است كه اين همايش براي گراميداشت روز روابط عمومي در ايران برگزار ميشود.
به عنوان رييس IPRA (انجمن جهاني روابط عمومي) مشاهده كردهام كه افراد شاغل در حوزهي روابط عمومي در تمام كشورها نسبت به آينده رويكردي اميدوارانه و خوشبينانه اتخاذ ميكنند، با اين حال معتقدم كه چالشهايي كه ما با آنها روبرو هستيم غير قابل پيشبيني و برطرف نشدني است.
يكي از ويژگيهاي دنيا كه باعث ميشود من به اين نتيجهگيري برسم اتكاي متقابل ماست. در دنياي به هم پيوسته ما ضروري است كه ما كارشناسان روابط عمومي از كليه فنآوريهاي اطلاعاتي موجود استفاده كنيم. ما بايد فنآوريها را تحت كنترل درآوريم و در چگونگي استفاده از آنها نوآور باشيم.
اگر كار ما برقراري رابطه با مشتريان، موسسان، اعضا، راي دهندگان و سرمايهگذاران باشد بايد با آنها در هر جايي كه هستند از طريق وسايل ارتباط جمعي و فنآوريهايي كه مورد استفاده قرار ميدهند، ارتباط برقرار نماييم.
در زبان امروز گفتار نبايد طولاني باشد و ترجيح بر آن است كه محتواي پيام تا حد امكان شفاف باشد. كاربران داراي مكان ثابت نيستند و نسبت به گذشته بيشتر جوان هستند؛ لذا من موضوع همايش شما را تحسين ميكنم و اميدوارم كه مقالات و سخنان شما گيرا و سازنده باشد.
ما در دنيايي زندگي ميكنيم كه سوء تفاهم و تفاوتهاي مختلفي وجود دارد. هر چند به عنوان هم نوع در مورد زندگي جمعي در صلح با يكديگر تشابه نظر داريم، ما به عنوان مردم دنيا در ارزشهاي مشترك و خواستههايمان براي زندگي صلح آميز با هم شريك و سهيم هستيم. روابط عمومي هنر ارتباطات است و ارتباطات ريشه درك و فهم است. ما از طريق ارتباطات ميتوانيم ساز و كاري برقرار كنيم و اختلافات فرهنگي و ميراث جهاني را محترم بشماريم.
همچنانكه حرفهي روابط عمومي در ايران رشد و شكوفايي دارد، ايمان دارم كه با حمايت و پشتيباني IPRA، انجمن جهاني روابط عمومي، شالوده و بنيان موفقيت شما را شاهد خواهيم بود».
اما كميته علمي سومين همايش روابط عمومي الكترونيك پس از دو مرحله ارزيابي، مقالات برتر را در اين همايش معرفي كرد.
دكتر محمد سلطانيفر - رييس كميتهي علمي همايش - با اعلام اين مطلب گفت: بر اساس اين ارزيابيها سه مقاله "اعتماد و اعتبار پيمايشهاي الكترونيك در روابط عمومي" نوشته مشترك محمدرضا رسولي، عضو هيات علمي دانشگاه آزاد اسلامي و حسين امامي كارشناس ارشد تحقيق در ارتباطات، "مخاطبان ايراني و لابيرنتهايي به نام پرتالهاي اطلاعرساني" نوشته مشترك فرزانه بنيهاشمنژاد، فارغالتحصيل كارشناسي ارتباطات دانشگاه علامه طباطبايي و مهدي احمدي از دانشجويان اين دانشگاه و مقاله "تكنيكهاي داده كاوي در روابط عمومي الكترونيك" نوشته مشترك محسن رضواني، مرتضي زاهدي و والا علي روحاني" از اعضاي هيات علمي دانشكده كامپيوتر و فنآوري اطلاعات دانشگاه صنعتي شاهرود برگزيده شدند.
وي با بيان اينكه مقالات فوق از ميان 47 مقاله برگزيده شدند، افزود: مقالات رسيده به دبير خانه سومين همايش نسبت به سال گذشته رشد 35 درصدي داشته است.
دكتر علي زارعي نجفدري - مشاور رييس جمهور - هم در سومين همايش روابط عمومي الكترونيك اظهار كرد: انتخاب و گنجاندن روز 27 ارديبهشتماه به عنوان روز روابط عمومي در تقويم رسمي كشور نشان دهنده جايگاه و اهميت ويژهاي است كه دولت براي روابط عمومي ها قايل است.
وي با تبريك اين روز به استادان و فعالان حرفهي روابط عمومي افزود: روابط عموميها بايد به معناي واقعي مركز تعامل و ارتباط با افكار عمومي بوده و همواره با بهرهگيري از تكنولوژيها و ابزار روز در سريعترين زمان ممكن به حل مشكلات سازمانها و مردم بپردازند.
زارعي نجفدري با اشاره به محورهاي كاربردي سومين همايش روابط عمومي الكترونيك اظهار كرد: استمرار فعاليتهاي علمي و عملي دبيرخانه دايمي همايش روابط عمومي الكترونيك حكايت از پويايي و حركت رو به رشد آن در جهت استقرار نظام روابط عمومي الكترونيك در كشور دارد.
او بر لزوم معرفي الگوهاي موفق در حوزه روابط عمومي الكترونيك براي بهرهمندي نسل جوان از تجارب و دانش اساتيد تأكيد و با اهداي هديهاي انتخاب دكتر سعيدرضا عاملي را به عنوان استاد پيشگام روابط عمومي الكترونيك تبريك گفت.
در ادامه دكتر سعيدرضا عاملي، استاد پيشگام روابط عمومي الكترونيك، با ارايه مقالهاي با عنوان "آينده شاخصهاي دوفضايي شده روابط عمومي و روابط عمومي هوشمند و مؤثر" تأكيد كرد: روابط عمومي هوشمند و موثر از متغير مهمي در عرصه ارتباطات سخن ميگويد كه هوشمند بودن آن منعكس كننده وجود "حس ارتباطي ماشيني" و "تعامل اتوماتيك ماشينها" و موثر بودن آن بيانگر، موفق بودن اين صنعت در "هدف گرفتن و اثر گذاردن" بر مخاطب با سه خصوصيت "كوتاه بودن فرايند كار"، "به حداقل رساندن زمان" و "معطوف به علايق و خواسته هاي مخاطب بودن" است.
وي با اشاره به اينكه روابط عمومي موثر، روابط عمومياي است كه هدف ارتباطي را تحت تاثير قرار ميدهد و به نوعي اهداف ارتباطي، مورد اصابت مؤثر و مثبت قرار مي گيرند افزود: از سوي ديگر روابط عمومي موثر، روابط عمومياي است كه هم در ناحيه ارتباطگر يا فرستنده و هم در ناحيه ارتباط گير يا دريافت كننده و هم به لحاظ روند و پيامهاي ارتباطي موضوع "بهره وري كار، زمان و خواست كاربر" را در كانون اصلي توجه و عمل قرار ميدهد.
استاد پيشگام روابط عمومي الكترونيك "آموزش" را مهمترين ركن ارتقاي روابط عمومي دانست و خواستار توجه جدي به اين موضوع شد.
پس از آن دكتر يونس شكرخواه نيز تنديس استاد پيشگام روابط عمومي الكترونيك را به دكتر سعيدرضا عاملي اهداء كرد.
[دكتر شكرخواه استاد پيشگام روابط عمومي الكترونيك شناخته شد]
همچنين با حضور خانوادهي مرحوم محمد هنردوست از خدمات و تلاشهاي قائم مقام فقيد رسانهي ملي تجليل شد و نيز ياد و خاطره احمد بورقاني گرامي داشته شد.
در اين مراسم اساتيدي همچون پروفسور كاظم معتمدنژاد، پدر علوم ارتباطات ايران، پروفسور كماليپور، دكتر مهدي محسنيانراد و جمع كثيري از استادان، مديران كل روابط عموميهاي وزارتخانهها و سازمانها و كارشناسان و دانشجويان روابط عمومي حضور داشتند.
تاريخ درج: 27 ارديبهشت 1387 ساعت 13:44 تاريخ تاييد: 27 ارديبهشت 1387 ساعت 14:13 تاريخ به روز رساني: 27 ارديبهشت 1387 ساعت 18:01
جمعه 27 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 131]