واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: با هدف احياي جاده ابريشم: سي و يكمين كنگره جهاني حمل و نقل در استانبول آغاز به كار كرد
اقتصاد
استانبول - سي و يكمين كنگره جهاني اتحاديه حمل و نقل جاده اي( )IRUبا شركت ۵۰وزير حمل و نقل و بيش از دو هزار نفر از اعضاي اين اتحاديه از ۷۰ كشور جهان روز پنجشنبه در استانبول شروع به كار كرد.
به گزارش خبرنگار ايرنا از استانبول ، اين كنگره كه با هدف احياي جاده ابريشم در شهر استانبول بر گزار شده است، با حضور عبدالله گل رييس جمهور تركيه و ميخائيل گورباچف رييس جمهور پيشين اتحاد جماهير شوروي و بنالي يلدرم وزير راه و ترابري تركيه و شماري از شخصيتهاي خارجي از جمله يك هيات از جمهوري اسلامي ايران به سرپرستي بخارايي معاون وزير راه ترابري آغاز به كار كرد.
بر اساس اين گزارش ، قدير توپباش شهردار استانبول ضمن خوش آمد گويي به شركتكنندگان داخلي و خارجي گفت: استانبول شهري است در تلاقي قارههاي جهان و از اين جهت جايگاه بسيار برتري در حمل و نقل بينالمللي دارد.
او گفت: روزانه ۷۵هزار دستگاه وسيله نقليه در استانبول درحال حركت مي باشد كه ۲۵هزار دستگاه آن در ابعاد بينالمللي حركت ميكنند.
توپباش گفت: استانبول به سرعت درحال توسعه است و اين شهر در سال ۲۰۱۰ ميلادي به عنوان پايتخت فرهنگي جهان انتخاب شده و به سرعت درحال تبديل شدن به يك مركز بزرگ برگزاري كنگرههاي بزرگ بينالمللي در دنياست و برگزاري اين كنگره مهم حمل و نقل زميني در استانبول نيز نمايانگر اين موضوع است.
رفعت حصارجيكلي اوغلو رييس اتحاديه اتاقها و بورسهاي تركيه نيز با اشاره به اهميت برگزاري اين كنگره در تركيه كه در مسير گذرگاه شرق به غرب قرار دارد، گفت: موضوع اصلي اين كنگره ، احياي دوباره جاده تاريخي ابريشم : حمل و نقل جادهاي صلح و رفاه ميآورد، است .
حصارجيكلي اوغلو با اشاره به جايگاه تركيه در حمل و نقل جادهاي و توسعه ناوگان حمل و نقل جادهاي اين كشور كه در سالهاي اخير به بيش از ۴۰هزار دستگاه رسيده است ، گفت : تركيه از نظر ميزان استفاده از كارنه تير و به كارگيري نظام TIRدر دنيا مقام اول را دارد و اتحاديه اتاقها و بورس هاي تركيه نهاد كفيل در تضمين انتقال كالا توسط ناوگان تجاري اين كشور مي باشد.
كارنه تير سند ترانزيتي بينالمللي كالا از راه زميني است كه در مبداء بارگيري صادر ميشود.
او اضافه كرد: درسال گذشته ارزش كل ريسكي كه اين اتحاديه به عهده گرفته بود، به ۴۰ميليارد دلار بالغ گرديد.
به گفته حصارجيكلي اوغلو نيمي از صادرات تركيه از طريق ناوگان جاده اي صورت ميپذيرد.
رييس اتحاديه اتاقها و بورسهاي تركيه در بخش ديگري از سخنان خود گفت : توسعه اقتصادي چشمگير در كشورهاي آسيايي ، موضوع احياي دوباره جاده ابريشم را كه از تركيه عبور ميكند، مطرح ساخته است .
او اضافه كرد: در قالب اين كنگره اجلاس با شركت ۵۰تن از وزراي راه و ترابري كشورهاي مختلف كنگره وزيران حمل و نقل تشكيل خواهد شد كه فرصتي است براي توسعه همكاري بين كشورها در اين زمينه است.
كنگره جهاني اتحاديه بينالمللي حمل و نقل جادهاي هر دو سال يك بار تشكيل ميشود و با توجه به اين كه مسئولين بلندپايه و دست اندركاران حمل و نقل كشورهاي مختلف در اين كنگره شركت خواهند كرد، فرصتي براي تبيين مشكلات تركيه در اخذ كارنه تير ارزيابي ميشود.
پنجشنبه 26 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 216]