واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: مقررات عمومی ساختمان سازی چیست؟ بخش حقوق_ساختمان و مقررات ساخت آن
مجموعه ای از مقررات در خصوص ساختمان وضع شده است که هدف آن نظارت بر تامین نیازهای ساکنان و استفاده کنندگان از ابنیه و ساختمان های مشمول قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان، از نظر محدودیت ها، ابعاد حداقل فضاها، نورگیری و تهویه مناسب و سایر الزامات عمومی است. این مقررات بخشی از مقررات ملی ساختمان ایران هستند. این مقررات برای همه دستگاه های دولتی و عمومی، شهرداری ها و سایر مراجع صدور پروانه ساختمان و سازندگان و مهندسان الزامی است. نظارت بر اجرای این مقررات بر عهده نهادهای ناظر بر امر ساختمان هستند که این نهادها شامل شهرداری و دستگاه های نظارت کننده در شهرک ها و شهرهای جدید، سازمان نظام مهندسی استان ها و مهندسان ناظر در مناطق مشمول مقررات ملی ساختمان است.
شکل و ظاهر ساختمان اهمیت شکل و ظاهر ساختمان در چشم انداز شهری سبب شده است بخشی از مقررات عمومی ساختمان به این موضوع بپردازد. شکل استاندارد ساختمان در کشور ما باید چگونه باشد؟ مطابق ضوابط و مقررات عمومی ساختمان، طراحی و اجرای ساختمان ها باید به صورتی باشد که به منظر خیابان، محله و مظاهر فرهنگی، طبیعی و ویژگی های ارزشمند محیط لطمه نزند. طراحی ساختمان باید به گونه ای باشد که فرم، مقیاس، مصالح، رنگ و تناسبات حجم آن با محیط اطراف هماهنگ باشد. بنابراین اگر در اطراف شما ساختمانی در حال احداث است که از نظر هر یک از این ملاک ها وصله ناجور به حساب می آید، می توانید نسبت به ساخت آن اعتراض کنید، چرا که حتماً یکی از مقررات عمومی ساختمان نقض شده است. تابلوها و تندیس های واقع در شهر نیز باید این شرایط را رعایت کنند و باید با محیط اطراف خود انطباق داشته باشند. نهاد ناظر بر امر ساختمان مرجع نهایی تصمیم گیر در این خصوص خواهد بود که آیا استانداردهای بالا رعایت شده است یا خیر؟ اما موضوع مهمتر که ارتباط با ایمنی ساختمان دارد مصالح و فراورده های ساختمانی است. این مصالح باید چه ویژگی داشته باشند.
مصالح و فراورده های ساختمانی یکی از شرایطی که در مقررات ملی ساختمان برای مصالح ذکر شده این است که این فراورده های ساختمانی نباید اثر زیانبخشی بر سلامتی کارگران، ساکنان و استفاده کنندگان آتی ساختمان های مجاور و عابران داشته باشد. مصالح ساختمانی از این لحاظ باید استاندارد باشند. ملاک دیگر برای فراورده های ساختمانی عمر و دوام است. علاوه بر آن، این مصالح نباید به محیط زیست آسیب برسانند. این مصالح باید مورد تایید موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران و سایر نهادهای مسئول قرار گیرند. تمام این شرایط باید در مصالح ساختمانی باشد و چنانچه به ابتدای مطلب مراجعه کنید درمی یابید که این استانداردها از سوی چه کسانی باید رعایت شود و چه نهادهایی مسئول نظارت و حسن اجرای این مقررات هستند. منبع:روزنامه همشهریتنظیم برای تبیان /سمیه حدادی
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]