محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1855729945
محله هم محلههاي قديم
واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: محله هم محلههاي قديم
مديريت- آزاده بهشتي:
جمعيت وسيع در كلانشهرها سبب شده بهترين مديران نيز به تنهايي و بدون مشاركت شهروندان قادر به اداره شهرها به نحو مطلوب و شايسته نباشند.
از اينرو در دنياي امروز بهويژه در ابرشهرها مشاركت شهروندان در تصميمگيري، نظارت و اجراي بهتر برنامهها از مهمترين عناصر مديريت شهري محسوب ميشود. البته نبايد اين موضوع را نيز فراموش كرد كه استفاده از مشاركت شهروندان در مسائل محلات و مناطق، نيازمند برنامههاي آموزشي صحيح براي تبديل شهرنشينان به شهروندان آگاه، فعال و مشاركتجو است.
از ديدگاه شهرسازي، «محله» عبارت است از يك بلوك شهري كه از جمعيت مشخص و خدمات محلهاي برخوردار باشد. با نگاهي به سير تاريخي شكلگيري شهرها و زندگي شهرنشيني ميتوان محلهها را نقطه عطف شهرها و هسته اوليه شكلگيري و توسعه آنها در دوران گذشته و حال دانست كه با پيوستن آنها به يكديگر علاوه بر شكلگيري شهر، توسعههاي زيادي بر اين پايه اتفاق ميافتد.
به همين دليل مهندس اخلاصي، مديركل معماري و ساختمان معاونت معماري و شهرسازي شهرداري تهران، در مصاحبهخود به موضوع «شهرسازي مشاركتي» تاكيد دارد. دليل استناد او به اين موضوع از نظر وي زندگي شهري هر فرد است كه از كوچهها آغاز شده و به قسمتهاي ديگر راه پيدا ميكند. از اينرو معتقد است شهروندان بهتر از هر فردي ميتوانند در ساخت شهرها به مديريت شهري كمك كنند و كوچهها در اين ميان نقطه آغاز ماجرا هستند.
* شهر، ساخته شده از محلهها، كوچه و خيابانهايي است كه در چند سال گذشته شكل آشفتهاي بهخود گرفته است. فكر ميكنيد كه براي اين موضوع بايد چه كار كرد؛ يعني بهنظر ميرسد تهران نيازمند يك راهكار التيامي براي رسيدن به طرحِ تا حدي ايدهآل در مورد طراحي شهري بهويژه در زمينه ساختمانسازي است؟
آگاهي مردم در مورد حقوقي كه نسبت به محيط اطرافشان دارند، يك راهكار مناسب در اين زمينه است. يكي از اهداف معاونت معماري و شهرسازي شهرداري تهران از تعامل با شهروندان رسيدن به اين موضوع است؛ يعني افراد را در چگونگي و ساخت اجزاي شهري كه در آن زندگي ميكنند، درگير كنيم. اين موضوع باعث ميشود مردم نسبت به محلي كه در آن زندگي ميكنند، ديد بازتر و متمركزتري داشته باشند و از بيتوجهي به شهر كه به دلايل مسائل زندگي و ماشيني شدن پيش آمده، خارج شوند و به محيط زندگي بيروني فكر كنند، طرح موضوع نماي خوب در سال گذشته به شهروندان اجازه داد تا در مورد انتخاب فضاي زندگي و حقي كه در مورد آن دارند، مشاركت كنند.
امسال هم بهدنبال چنين طرز فكري و ادامه برنامهاي كه اين معاونت داشت با طرح موضوع «كوچه» خوب سعي كرديم تا مردم به اين واحد اجتماعي كوچك با ديد بازتر، آگاهي بيشتر و احساس تعلق نگاه كرده و نظرات خود را در اين مورد ارائه دهند، يعني افراد به كوچهاي كه هر روز از آن عبور ميكنند، فكر كرده و در مورد آن نظر بدهند.
كوچه محيطي است كه از گذشته در سنت ما بهعنوان دومين واحد اجتماعي كه فرد به آن وارد ميشد، شناخته شده بود. در اين كوچهها افراد جمع ميشدند، با هم صحبت ميكردند، بچهها بازي ميكردند و بسياري از اتفاقاتي كه در محل رخ ميداد بهواسطه همبستگي و تعلق خاطري بود كه در اين محيط شكل گرفته بود، وضعيت اجتماعي آن روز دلبستگي و همبستگي بهدنبال داشت كه باعث ميشد زندگي در كوچهها و محلهها جاري باشد.
* فكر نميكنيد اين خاصيت زندگي مدرن شده امروز باشد؟
اما اين خاصيت باعث شده تا ما از خصلتها و سنتهاي خوبي كه داشتيم دور شويم. قرار نيست با ورود ابزاري يا شرايطي كه قرار است زندگي بهتري را بهدنبال داشته باشد، روح و اصل زندگي را از دست بدهيم، زندگي شهري امروز از تركيب يكسري از مشخصههاي غربي وارد ايران شده است، يعني وقتي خانهها شكل آپارتمان بهخود گرفت، خصلت اين نوع زندگي نيز با آن وارد شد، يعني نيامديم از فناوري براي ساماندهي زندگيمان استفاده كنيم، درحقيقت زندگيمان را دراختيار فناوري قرار داديم تا هركاري ميخواهد، انجام بدهد و اين باعث شده عاطفهها، همبستگيها و تعلق خاطرهها از بين برود؛ بزرگترين اشتباه ما در جامعه همين است.
بسياري از جوامع ديگر دنيا كه در واقع اين فناوريها به كشور آنها نيز وارد شد، عادتهاي سنتي خود را از دست ندادند و وابستگيها و كنار هم بودنها را حفظ كردند اما ما ناخواسته مطيع دست و پا بسته زندگي ماشيني شديم كه به ما داده شده است، هدف مديريت شهري و معاونت شهرسازي اين است كه اين حالت را از بين ببرد و با آگاهي مردم از حق مسلم آنها در مورد محيط زندگي، احساس مسئوليت و مشاركت را در آنها ايجاد كنيم تا در شكل گرفتن وضع و فرم كوچه نياز و خواسته آنها را بدانيم.
نظرخواهيها نشان ميدهد مردم هنوز هم بهدنبال احساس تعلق به محيط زندگي هستند و مثلا زماني كه از آنها در مورد كوچه مناسب و خوب سؤال ميكنيم ويژگيهايي مانند همسايههاي خوب يا فضاهاي سبز را ميگويند كه نشان ميدهد در ظاهر افراد با فناوري درگير هستند و نحوه تفكر و زندگي آنها چيز ديگري است.
* كوچهاي كه قرار است با هويت ايراني هماهنگ باشد بايد چه ويژگيهايي داشته باشد، كوچهاي كه در عين حال اصول شهرسازي را هم بهصورت كامل رعايت كرده باشد؛ البته نبايد موضوع صنعتي شدن و زندگي مدرن را نيز فراموش كرد؟
اين موضوعات تمايز و مغايرتي با يكديگر ندارند، يعني ضوابط و قوانين شهرسازي، در كنار زندگي اجتماعي ايراني هيچ تفاوتي و تضادي با صنعتي شدن و زندگي مدرن ندارند، بلكه اين موضوعات ميتوانند مكمل يكديگر باشند، يعني شما ميتوانيد يك كوچه داشته باشيد كه در اين كوچه مقرارت شهرسازي و استانداردها رعايت شده باشد و در عين حال بانشاط و سرزنده باشد و خصلتهاي اجتماعي و سنتي هم در آن وجود داشته باشد، دور شدن ما از اين خصلتها برگردد به موضوع فرهنگي فعلي كشور، بايد ببينيم در حال حاضر چه اتفاقي افتاده كه ما اين عادات و رسوم خوب را كنار گذاشتيم، در قديم مردم روي خشتخشت و آجر به آجر نماهايي كه در ساختمانها به كار برده ميشد، دخالت داشتند؛ يعني همانطور كه درون خانه را درست ميكردند، به محيط پيرامون بيروني نيز توجه داشتند، اين موضوعي نيست كه به خاطر مدرن شدن زندگي از كنار آن بگذريم. درست است كه تمام اين موضوعات جز خدمات شهري است و بايد شهرداري به آن توجه كند ولي زيبا بودن و تميز بودن محيط موضوعي است كه مردم بايد بخواهند و مديريت شهري با مشاركت مردم اين كار را انجام دهد. تمام بحث و هدف ما از طرح اين موضوعات همين موضوع است.
وقتي در محلههاي قديم قدم ميزنيم فضاهاي زيباي اين محيط احساس خوبي را به شما منتقل ميكند. دليل آن هم مشاركت مردم در ساخت كوچهها بوده و هنوز روح زندگي در آنجا هست، ما نيز بايد بهدنبال اين باشيم كه روح زندگي را در كالبد شهر بدميم و در محيط با نشاط و مصفايي زندگي كنيم كه اين موضوع تنها با تعلق خاطري نسبت به اين محيطها محقق ميشود.
* محلههاي قديمي كه قطعا مناطق زيبايي هستند اين روزها بهدليل ساختوسازهايي كه در آن ميشود، دچار ناهماهنگي در معماري فضا شده، بهعنوان مثال خانههاي جديد بهدليل تعريض كوچه بايد كمي عقبتر از خانههاي قديمي ساخته شود و نوعي بهمريختگي در اين مورد ديده ميشود. در اين ميان ممكن است كسي بخواهد خانه قديمي خود را تا مدتها به همان شكل داشته باشد؟ در اين مورد بهنظر ميرسد بايد سنت و مدرنيته با هم كنار بيايد، يعني بايد هويت اين ساختمان حفظ شود و در عين حال ساختمانهاي جديد نيز ساخته شود. اين موضوع بهعهده شهرداري است، اما بهنظر ميرسد هماهنگي لازم در اين زمينه اتفاق نيفتاده است؟
البته اين موضوع در محلهها و كوچههايي كه افراد آن هنوز با هم تعامل و مشاركت دارند، كمتر ديده ميشود، اما در محلههايي كه تركيب جمعيتي و قومي آنها به لحاظ فكري و طبقاتي بهم خورده ـ يعني افراد وارد اين محلهاي قديمي شدهاند كه تابع قانون ديگري هستند و با طرز تفكر محله قديمي مغايرت دارد ـ ديده ميشود، به همين دليل تعارضاتي به وجود آمده است.
در تمام دنيا بهويژه در كشورهايي كه به لحاظ مديريت شهري و شهرسازي پيشرفته و شناخته شده هستند، شهرسازي مشاركتي به وضوح ديده ميشود، يعني مديريت شهري از ساكنان محله، مشاركت فكري را بهعنوان سرمايه ميگيرد و به اين صورت محلهها را با مشاركت مردم ميسازند و از طرف ديگر نيز روند صحيح ساختوساز را نيز دنبال ميكنند كه اين باعث ميشود كه علايق، ذهنيات و خلاقيتهاي مردم در اين موارد مشاركت داده شود، يعني در واقع محلهاي ساخته ميشود كه مردمي كه ميخواهند در آن زندگي كنند، نسبت به آن تعلق خاطر دارند و احساس ميكنند نظرات و افكار آنها در اين موضوع سهيم بوده است.
مديريت شهري در تهران نيز با طرح موضوع شوراياريها و محلهياريها بهدنبال اين موضوع بوده است، يعني مردم در شهرسازي و ساخت شهر مشاركت داشته باشند، زماني كه افراد ساكن در يك محله در كارها وارد ميشوند، امنيت محله حفظ ميشود، نماها و فضاها از طريق مردم كنترل و هدايت ميشود و اتفاقاتي كه به ناهماهنگي نما در محله منجر ميشود، كمتر پيش خواهد آمد.
مردم بايد نسبت به محيط زندگي حساسيت داشته باشند و در سازندگي آن دخالت كنند. با اين اتفاق پايههاي اجتماعي كه بهدنبال آن هستيم، گذاشته ميشود و محله از درون خود را حفظ ميكند، در عين حال مديريت شهري، پليس، دستگاه قضائي و تمامي ادارات راحتتر ميتوانند خدمات خود را ارائه دهند. اين مسئله هم به آگاهي شهروندان از حقوق شهري آنها بر ميگردد؛ يعني مردم بايد بدانند چه حقي نسبت به شهر دارند و شهر چه حقوقي نسبت به آنها دارد. اگر اين دو مسئله مشخص شود، زندگي با آرامش، راحتي و رفاه در شهر محقق خواهد شد.
* شهرداري راهكار اين تعامل را با مردم پيدا كرده است؟
بله، شوراياري محلهها و برگزاري مسابقاتي از اين دست كه نظرات مردم را در مورد شهر جمع آوري ميكند، دخالت شهروندان در اداره شهر به حساب ميآيد، در حقيقت نظرات و ديدگاه مردم جمعآوري شده و در برنامهريزيهايي كه براي مناظر و طراحي شهري صورت ميگيرد، دخالت داده ميشود.
* در اين بين به يك حلقه واسط نياز است كه معماران و متخصصان به خوبي ميتوانند اين نقش را ايفا كنند، اما بهنظر ميرسد معماران در شهرسازي كنار گذاشته شدهاند و ساخت و ساز شهر به دست بسازبفروشها افتاده، يعني آشفتگي و ناهمگونياي در بالا و پايين شهر مشاهده ميشود و اصولي كه بايد در طراحي منظر شهر در نظر گرفته شود فراموش شده است. بهنظر شما چنين اتفاقي بهدليل حذف نقش معماران و متخصصان منظر شهري در موضوع ساختوساز است؟
وقتي ميگوييم مشاركت شهروندان در ساخت شهر، معمارها هم جزئي از اين كل به حساب ميآيند كه البته بهعنوان بخش فني شناخته ميشوند. در مورد بيتوجهي به معماران بايد به چند مسئله توجه داشت كه مهمترين آن مشكل نظام مهندسي كشور در هماهنگي با شهرداري بود، يعني اين سازمان خود را بهعنوان يك تشكيلات جدابافته شده فرض ميكرد، بنابراين توافق فكري و تعامل بين شهرداري و سازمان نظام مهندسي وجود نداشت تا در مسائل شهري دست به دست داده و مشكلات شهري را حل كنند.
اين موضوع باعث شد ساختمانهاي بيقواره و خارج از استانداردهاي شهرسازي براي زندگي مردم ساخته شود و تبعاتي را براي معاونت شهرسازي و معماري شهرداري تهران بهدنبال داشته است. موضوع تعامل با وزارت مسكن و شهرسازي و سازمان نظام مهندسي و شوراي شهر با امضاي توافقنامهاي در مورد ماده 33 قانون نظام مهندسي رفع شد و از ديماه سال گذشته اين توافقنامه به جريان درآمده و در حال حاضر ساختمانها براي ساخت و طراحي بايد به سازمان نظام مهندسي رفته و توسط اين سازمان براي رعايت مقررات ملي ساختمان كنترل شوند و شهرداري نسبت به نما با توجه به مباحث مطرح شده و برنامه راهبردي طراحي منظر شهري وارد قضيه شود و با اين كار، نظام منظمي به سيماي شهر داده ميشود.
* يعني اين روند در ساختمانسازي فعلي تهران اتفاق ميافتد؟
بله، اين كار را شروع كرديم و در پروندههايي كه جديد تشكيل ميشود بايد اين روند رعايت شود، يعني ابتدا بايد ساختمان توسط طراحان خبره كه مورد تاييد سازمان نظام مهندسي است، طراحي شود و طرح توسط سازمان نظام مهندسي كنترل شده و توسط مجري صاحب صلاحيت كه توسط وزارت مسكنوشهرسازي و زير نظر سازمان نظام مهندسي كار ميكنند، كار شروع شود. در عين حال سازمان نظام مهندسي توسط مهندسان و ماموران خود به كار نظارت ميكند و در پايان كار مجري بايد ضمانت كيفيت ساختمان را از طريق شركتهاي بيمه تهيه كند يا ضمانت بانكي ساختمان را به شهرداري ارائه دهد، يعني ساختمان با نظارت كامل و براساس مقررات ملي ساختمان ساخته ميشود. وقتي تمام اين كارها انجام شد و مهندس مجري ضمانت لازم را ارائه داد، سازمان نظام مهندسي براساس كنترلهايي كه از ابتدا تاكنون داشته دفترچه فني و ملكي ساختمان را به شهرداري ارائه ميدهد و شهرداري براساس آن پاياننامه كار صادر ميكند.
به اين صورت گردش ساختوساز و روند آن در مسيري قرار ميگيرد كه با مشاركت خود مردم و افراد فني حرفهاي و صاحب صلاحيت و مديريت شهري كار انجام ميشود و حاصل آن ساختماني مناسب، متعادل و قابل استفاده خواهد بود.
* در اين ميان ساختمانهاي بسياري وجود دارند كه ساخته شده و نظم كوچه و محلههايي بهدليل رعايت نشدن اين اصول بهم خورده است. براي اينها چه اتفاقي ميافتد؟
درست است يكسري از ساختوسازها در بافت قديمي ساخته ميشود، يعني بافت قديمي هست كه آرام آرام فرسوده ميشود كه قطعا از نظر اقتصادي، سكونتگاهي و معيشتي كيفيت لازم را براي مالك خود ندارد، بنابراين تخريب و نوسازي انجام ميشود كه در اين مورد مسائلي كه قبلا مطرح شد رعايت ميشود. در عين حال برنامه و طرحهايي در دست بررسي داريم كه با پايان مسائل كارشناسي اجرا خواهد شد و مطابق آن سه محور احداثي، اصلاحي و كار و فعاليت را مورد توجه قرار ميدهيم. يعني هر كدام از اين محورها داراي هويت خاص خود باشند كه براساس آن بايد شكل بگيرند، ضمن اينكه ما در اين شكلدهي، فناوري را نيز به كار ميبريم، اما اساس كار اين است كه معماري ايراني ـ اسلامي را حفظ كنيم، بحث اين است كه خود نما وقتي شكل ميگيرد، نشاندهنده معماري ايراني ـ اسلامي است.
* ميتوان گفت كه اين اتفاق در ساخت كوچه مروي يا پيادهراه صف رخ داده است، يعني هويت ايراني - اسلامي در كنار كاربري بازار خريد آن حفظ شد؟
باغ سپهسالار يا همان صف در واقع يك محله قديمي است كه به بورس كفش تبديل شده است كه ميتوان گفت بافت خود را دارد و در عين حال مناسب است؛ اما باز هم نميتوانيم بگوييم ايدهآل است. با وجوداين توانسته كمي به هدفي كه بهدنبال آن بوديم نزديك شود. اين روزها وقتي وارد بافتهاي قديم مثل محله عودلاجان ميشويم تركيب كوچههاي آن با شرايط امروزي هماهنگي ندارد. شهرداري بخشي را به اين موضوع اختصاص داده كه به حفظ معماري اين محله بپردازد و در عين حال به لحاظ عملكردي بتواند با زندگي شهري اين دوره هماهنگ شود.
براي اين محلهها در كشورهاي ديگر دنيا نيز تدابير متفاوتي در نظر گرفته ميشود، مثلا لندن از دو بخش لندن جديد و قديم تشكيل شده كه در بخش قديمي آن هنوز هم همان نما و تركيب ظاهري ديده ميشود، يعني افراد ميتوانند منظر داخلي را تغيير بدهند، اما نميتوانند به نماي بيروني دست بزنند يا در ايتاليا هنوز بسياري از كوچهها در بافت قديمي سنگفرشهاي خود را دارد كه تغيير نكرده است، در عين حال بافتهاي جديدي با شكل نماي تازه و ظاهري كاملا متفاوت از بافت قديمي و منطبق با مدرنيته نيز در اين شهرها شكل گرفته است، مديريت شهري تهران نيز تدابير خاص خود را در اين زمينه به كار برده است.
* كوچه اصولي و استاندارد در تهران وجود دارد كه بتوان بهعنوان نمونه نام برد؟
اول بايد ببينيم منظور ما از كوچه خوب چيست؟ اگر بخواهيم به يك كوچه از ديدگاه خوب نگاه كنيم، بايد به چه چيز آن توجه كنيم؟ توجه صرف از ديدگاه شهرسازي به ساخت محلهها صحيح نيست، يعني ممكن است بسياري از مسائل شهرسازي باشد كه مردم به آن علاقه نداشته باشند، بنابراين بايد مجموعهاي از اين قضيه را نگاه كرد يعني ببينيم كه در اين مجموعه مردم چه طرز تفكري دارند، در عين حال ضوابط شهرسازي رعايت شود و از طرفي نبايد از علايق و ديدگاههاي مردم چشمپوشي كرد و بايد در برنامهريزيها خود نيز به آن توجه داشته باشيم.
* طرح موضوعاتي مانند نگهبان محله و پاتوقهاي محلهاي كه از سوي مديريت شهري مطرح شد، با همين هدف صورت گرفت؟
زماني كه موضوع شهرسازي به ميان كشيده ميشود، تمام جنبههاي شهر كه شامل ترافيك، امنيت و... را بايد در نظر گرفت، يعني بايد براي مثال كوچه به شكلي ساخته شود كه امنيت را القا كند و از تركيب فضاها امنيت احساس شود، اين بدين معناست كه تمام جزئيات زندگي مردم در شهرسازي دخالت دارد و با چشمپوشي كردن از اين مسائل شهر لطمه ميبيند. در گذشته شايد تنها مقدار كمي از طرحهايي كه در وزارت مسكن و شهرسازي تهيه ميشد، به اجرا در ميآمد و نيمهكاره ميماند، تنها دليل آن نيز تهيه طرح پشت درهاي بسته بود كه يا شرايط اجرا نداشت يا با شهر سازگاري و مطابقت نداشت، اما زماني كه موضوع شهرسازي مشاركتي به ميان ميآيد و در مورد تمام مسائل با مردم گفتو گو و از نظرات آنها هم استفاده ميشود، اين اشتباهات كمتر در كار پيش ميآيد.
تاريخ درج: 22 ارديبهشت 1387 ساعت 13:32 تاريخ تاييد: 22 ارديبهشت 1387 ساعت 15:15 تاريخ به روز رساني: 22 ارديبهشت 1387 ساعت 14:56
چهارشنبه 25 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 381]
صفحات پیشنهادی
محله هم محلههاي قديم
محله هم محلههاي قديم مديريت- آزاده بهشتي: جمعيت وسيع در كلانشهرها سبب شده بهترين مديران نيز به تنهايي و بدون مشاركت شهروندان قادر به اداره شهرها به نحو مطلوب و ...
محله هم محلههاي قديم مديريت- آزاده بهشتي: جمعيت وسيع در كلانشهرها سبب شده بهترين مديران نيز به تنهايي و بدون مشاركت شهروندان قادر به اداره شهرها به نحو مطلوب و ...
عکس های دیدنی از محله های قدیم تهران
عکس های دیدنی از محله های قدیم تهران- - عکسهایی از محله های قدیم تهران رامی بینید . ... محله دربند از مناطق خنک و گردشگری تهران است خیابان پهلوی نام طولانیترین خیابان شهر ... 20 فوريه 2007 – گاهي از جاده هاي شمال هم زيبا تر هستند. esmailgol11th ...
عکس های دیدنی از محله های قدیم تهران- - عکسهایی از محله های قدیم تهران رامی بینید . ... محله دربند از مناطق خنک و گردشگری تهران است خیابان پهلوی نام طولانیترین خیابان شهر ... 20 فوريه 2007 – گاهي از جاده هاي شمال هم زيبا تر هستند. esmailgol11th ...
محله های تهران و علت نام گذاری آنها
محله های تهران و علت نام گذاری آنها-وجه تسميه محلات تهران شايد هر روز نام چند محله تهران را ... سيد خندان سيد خندان نام ايستگاه اتوبوسي در جاده قديم شميران ب. ... اين منطقه نيز همين بوده است و عده اي هم معتقدند که جمر و کمر به معني سنگ بزرگ است و چون از اين ...
محله های تهران و علت نام گذاری آنها-وجه تسميه محلات تهران شايد هر روز نام چند محله تهران را ... سيد خندان سيد خندان نام ايستگاه اتوبوسي در جاده قديم شميران ب. ... اين منطقه نيز همين بوده است و عده اي هم معتقدند که جمر و کمر به معني سنگ بزرگ است و چون از اين ...
محله های تهران و هويتشان!
برخي از اهالي معتقدند که در کوه هاي اين محله از قديم مار فراوان بوده و مارگيران براي گرفتن مار به اين ده مي آمدند و دليل نامگذاري اين منطقه نيز همين بوده است و عده اي هم ...
برخي از اهالي معتقدند که در کوه هاي اين محله از قديم مار فراوان بوده و مارگيران براي گرفتن مار به اين ده مي آمدند و دليل نامگذاري اين منطقه نيز همين بوده است و عده اي هم ...
مقبره ایی در محله ایی قدیمی
مقبره ایی در محله ایی قدیمی-مقبره ایی در محله ای قدیمیآشنایی با مقبره الشعرای ... کوی ها و محله های قدیمی تبریز از دیر باز محل و ماوایی برای سالکان حق و شاعران نام آور ... چون که مقبره محمدبن زيد در بلندي و در ارتفاي کوهستان ساخته شده و در داخل ان هم .
مقبره ایی در محله ایی قدیمی-مقبره ایی در محله ای قدیمیآشنایی با مقبره الشعرای ... کوی ها و محله های قدیمی تبریز از دیر باز محل و ماوایی برای سالکان حق و شاعران نام آور ... چون که مقبره محمدبن زيد در بلندي و در ارتفاي کوهستان ساخته شده و در داخل ان هم .
خروج از وضعيت قرمز
تهران شهر محلههاي بهم پيوسته قديمي و جديدي است كه درست از زماني كه با شيوههاي ... فرهنگي به وفور ديده ميشد، گسيختگي و از هم پاشيدگي در رفتارهاي افراد حاكم شد. ... هرچند نقشي كه محله در شهرهاي سنتي ايران ايفا ميكرد، متفاوت از نقشي است كه در ...
تهران شهر محلههاي بهم پيوسته قديمي و جديدي است كه درست از زماني كه با شيوههاي ... فرهنگي به وفور ديده ميشد، گسيختگي و از هم پاشيدگي در رفتارهاي افراد حاكم شد. ... هرچند نقشي كه محله در شهرهاي سنتي ايران ايفا ميكرد، متفاوت از نقشي است كه در ...
عکس هایی دیدنی از تهران قدیم
... منبع: مجله اینترنتی فصل نو شما هم رأی دهید ... عکس های دیدنی از محله های قدیم تهران- - عکسهایی از محله های قدیم تهران رامی بینید .دربند از دهکدههای قدیمی شمیران و در ...
... منبع: مجله اینترنتی فصل نو شما هم رأی دهید ... عکس های دیدنی از محله های قدیم تهران- - عکسهایی از محله های قدیم تهران رامی بینید .دربند از دهکدههای قدیمی شمیران و در ...
گفتوگو با دوبلور و راوي برنامه محله ما دوبله انتخاب اول وآخر من ...
گفتوگو با دوبلور و راوي برنامه محله ما دوبله انتخاب اول وآخر من است جام جم ... آن هم با توجه به اينكه اكثر محلههاي قديمي تهران بازسازي شده يا به اتوبان تبديل شدهاند.
گفتوگو با دوبلور و راوي برنامه محله ما دوبله انتخاب اول وآخر من است جام جم ... آن هم با توجه به اينكه اكثر محلههاي قديمي تهران بازسازي شده يا به اتوبان تبديل شدهاند.
عکس،اصفهان قدیم
عکس،اصفهان قدیم منبع:تبیان اصفهان مطالب مربوط به استان:جشنواره عسل و ... موضوعاتش هم بیشتر آثار تاریخی اصفهان یا بافت قدیمی شهر و جک و جونور ها می باشد :d . ... عکس های دیدنی از محله های قدیم تهران- - عکسهایی از محله های قدیم تهران رامی بینید ...
عکس،اصفهان قدیم منبع:تبیان اصفهان مطالب مربوط به استان:جشنواره عسل و ... موضوعاتش هم بیشتر آثار تاریخی اصفهان یا بافت قدیمی شهر و جک و جونور ها می باشد :d . ... عکس های دیدنی از محله های قدیم تهران- - عکسهایی از محله های قدیم تهران رامی بینید ...
محلههاي قديمي تهران را بهتر بشناسيم
12 آوريل 2010 – محلههاي قديمي تهران را بهتر بشناسيم-gol5.com12th April 2010, 11:37 AMسيد ... شهرک غرب دليل اينکه اين محله به نام شهرک غرب معروف شد ساخت مجتمع هاي ... در واقع پل کوچکي بوده که دو سفارت روسيه و ترکيه را هم متصل مي کرده است.
12 آوريل 2010 – محلههاي قديمي تهران را بهتر بشناسيم-gol5.com12th April 2010, 11:37 AMسيد ... شهرک غرب دليل اينکه اين محله به نام شهرک غرب معروف شد ساخت مجتمع هاي ... در واقع پل کوچکي بوده که دو سفارت روسيه و ترکيه را هم متصل مي کرده است.
-
گوناگون
پربازدیدترینها