واضح آرشیو وب فارسی:رسالت: جايگاه خرد جمعي در نظام اسلامي چه كساني خرد جمعي اصولگرايان را فداي خودخواهي هايشان مي كنند؟!
بخش سياسي داخلي: رهبر معظم انقلاب در ديدار اخير با فرماندهان و كاركنان نيروي انتظامي با تأكيد بر ضرورت برنامهريزي مبتني بر خرد جمعي، تلاش مجاهدانه و از سرِ دلسوزي براي پيشرفت و حركت رو به جلوي كشور، تحقق برنامه ها و اجراي صحيح آن را منوط به تأمين امنيت و احساس آرامش دروني جامعه دانستند. ايشان پيش از اين نيز در ديدار رئيس و اعضاي دوره جديد مجمع تشخيص مصلحت نظام اين مجمع را مظهر خرد جمعي در نظام اسلامي دانستند. تاكيدات مكرر معظم له بر مسئله جايگاه و اهميت خرد جمعي در نظام اسلامي و ذي مدخل ساختن آن در تصميم گيري ها و اولويت بندي سياست گذاري ها در عرصههاي مختلف كشور حكايت از باورمندي عميق نظام اسلامي به همانديشي و همفكري به منظور رفع مشكلات كشور چه در سطح تحليل نخبگان و چه در بين آحاد ملت دارد. اساسا تكروي و تك رايي از جنس انقلاب اسلامي نيست و اين دست تنگ نظري ها در ادامه منجر به خودخواهي و ديكتاتوري مي گردد. تاريخ يكصد ساله اخير نشان مي دهد كه هر جا تصميم گيران كشور از خرد جمعي فاصله گرفتند نتيجه اي جز فلاكت و بدبختي گريبانگير ملت نشد. در اوايل دهه 30 تك روي هاي مصدق در برابر مجلس و در نهايت انحلال مجلس هفدهم كه دست شاه را براي سوق دادن كشور به حالت فوق العاده و در نهايت كودتاي ننگين 28 مرداد 1332 باز مي گذاشت باعث شد دستاوردهاي بي سابقه يك ملت در دفاع از حقوق مسلمشان به باد برود.
توافق عمومي برنتايج خرد جمعي، نقطه عزيمت پيشرفت در هر كشور محسوب مي شود. يعني تا زماني كه تضادهاي بي مبنا و مناقشات فلسفي در ديالوگهاي نخبگي حرف اول را بزند، اميد بستن به حيات پوياي يك نظام سياسي كار بيهوده اي است. امروز كشور در آستانه دور دوم انتخابات مهم مجلس شوراي اسلامي است. مجلس در ايران پس از انقلاب عالي ترين مظهر خرد جمعي به حساب مي آيد.
مجلس شوراي اسلامي در ايران مظهر مردمسالاري ديني و در فرايندهاي توزيع قدرت سياستگذاري بين قوا در راس همه امور كشور است. هر چند قريب به 90 درصد كشورهاي عضو سازمان ملل نوعي از پارلمان را دارند و قوانين در اين مجالس تصويب مي شود اما صورت بندي و تنظيم قوانين در سطوح عالي بوروكراسي انجام مي پذيرد.
بدنه كارشناسي در اغلب مجالس ضعيف است و به جز تعداد معدودي از كشورها مانند ايتاليا، نروژ، بلژيك، آلمان و... تخصص گرايي در كميسيونها و كميته هاي داخلي چندان مطلوب نيست. اين آسيب در كشورهاي توسعه نيافته، پر رنگتر است. پارلمانهاي صوري و فرمايشي در نظامهاي پادشاهي، مجالس مشورتي، و ... بخشي از اين آسيب هستند.
صرف نظر از برخي واقعيات، الگوي آرماني مجلس در ايران در صدر نظام تصميم سازي و سياستگذاري قرار دارد. بنيانگذار انقلاب اسلامي در اين باره فرمودند: مجلس در رأس همه امور كشور و تمام نهادهاى نظام جمهورى اسلامى است. ايشان در جاي ديگر مي فرمايند: مجلس بالاترين مقام در اين كشور است و اگر به چيزى رأى داد و شوراى نگهبان هم آن را پذيرفت، هيچ كس حق ندارد يك كلمه راجع به آن بگويد.
اما اين موضوع مانع تعامل فعال با ساير قوا نيست. اساسا فرايندهاي مادون تصميم گيري هاي صحيح از گذرگاه خرد جمعي و تعامل مثبت بين قوا مي گذرد.
امروز دو جريان سياسي جبهه متحد اصولگرايان و جبهه پايداري جبهه بندي هاي جديدي را در آستانه انتخابات 15 ارديبهشت تدارك ديده اند.
سازوكار درون گروهي اصولگرايان براي انتخاب اعضاي ليست جبهه متحد و روندهاي دموكراتيك ذيمدخل در اين مكانيسم نوعي عقلانيت سياسي و ابتنا به خرد جمعي را در اين جريان به نمايش گذاشت كه در تارخ فعاليتهاي سياسي اضلاع رقابت كشور بي سابقه است.كارنامه اصولگرايان در انتخابات مجلس نهم با توسل به سازو كار جبهه متحد انعكاس تجميع ، تاليف و تصريح منافع در يك فضاي كاملا اخلاقي و آرام است كه به منظور اثبات كارآمدي نظام صورت بندي شده است. در اين فضا مي توان به مديريت صحيح و حل مشكلات كشور اميد بست.
اساسا هر اجتماع و گروهي براي زنده بودن نياز به مشاركت اعضاي خود و اتكا به خرد جمعي دارد، در واقع مشاركت پويايي و هويت يك جامعه است، هرگروه فعال از اعضايي تشكيل شده كه در واقع همان مشاركت كنندگان هستند و به واسطه موضوع، انگيزه و هدفي در فعاليت هاي اجتماعي مشاركت مي كنند.
كساني كه در برابر مشاركت ديگران جبهه مي گيرند اگر نيت خيري هم براي پيشرفت كشور داشته باشند اما مانند فردي هستند كه قصد دارد در درون يك استخر عسل شنا كند. امروز اصولگرايي در بين مردم تابلويي از خودخواهي ها و خود رايي ها نيست. مردم يك گروه منسجم با يك عقبه تشكيلاتي پاسخگو مي خواهند كه اگر چه ممكن است نقايص و مشكلاتي در عملكردشان باشد اما به مراتب از ساير رقباي سياسي حاضر در صحنه كار آمدتر ظاهر شده اند. امروز كساني كه با تك رايي و خودخواهي در برابر خرد جمعي اصولگرايان موضع گرفته اند بهتر از هر كسي مي دانند كه در شرايط فعلي كشور، جريان سياسي با اصل و نسب تر از جبهه متحد اصولگرايان وجود ندارد.
دوشنبه|ا|28|ا|فروردين|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: رسالت]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]