واضح آرشیو وب فارسی:مهر: اخبار فرهنگي/تدوين دانش نامه فرهنگي چهارمحال و بختياري آغاز شد
تدوين دانش نامه فرهنگي چهارمحال و بختياري آغاز شد
شهركرد - خبرگزاري مهر: مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي چهارمحال و بختياري از آغاز تهيه و تدوين دانش نامه فرهنگي اين استان خبر داد.
به گزارش خبرگزاري مهر، حسين گنجي طرح تهيه دانش نامه فرهنگي اين استان را از طرحهاي ارتقاي شاخصهاي فرهنگي چهار محال و بختياري دانست وافزود: دانشنامه فرهنگي، مجموعهاي كامل براي شناخت و معرفي پيشينه فرهنگي و طبيعي همراه با گردآوري و طبقهبندي اسناد و معرفي چهرههاي فرهنگي اين استان و ارائه آن بر اساس اسناد و مدارك به زبان ساده است.
وي گفت: تدوين اين دانشنامه شامل معرفي مشاهير، مفاخر و آثار، اماكن و ابنيه ها فرهنگي و تاريخي، آداب، سنن، زبان، لهجه و گويش مردم چهارمحال و بختياري ، بيش از سه سال طول مي كشد.
وي تاكيد كرد: دانشنامه فرهنگي رويكرد علمي داشته و با توجه به اينكه در آن به مولفه هاي ارزشي و اسلامي نگاه ويژه وجود دارد ، گنجينه ايي ماندگار براي نسل هاي آينده است.
حسين گنجي افزود: در تهيه دانشنامه فرهنگي استان چهار محال و بختياري گروههاي تخصصي مردم شناسي و تاريخ، گروه ادبيات، زبان و هنر و گروه اقليم شناسي و جغرافيا فعاليت خواهند داشت.
گنجي به اجراي اين طرح براي نخستين بار در استان چهارمحال و بختياري اشاره كرد و گفت: در گذشته درباره تمدن و فرهنگ استان اقداماتي به صورت پراكنده انجام گرفته بود كه به دليل عدم تمركز در برنامهريزي و تداوم، نقطه ي آغاز و پايان آنها مشخص نبوده و نتيجهگيري خاصي نيز بر اساس آنها به عمل نيامده است واميدواريم اين طرح بتواند كار خود را به شيوه علمي كه آغاز كرده به پايان رسانيده و فرهنگ غني و اصيل اين استان كه ريشه در باورهاي ديني و ملي دارد را به نحو كاملا كارشناسي شده ارائه دهد.
شاعر و فرهيخته بروجني تجليل مي شود
رئيس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي بروجن گفت : در مراسمي از"حيدرعلي طالب پور" شاعر و فرهيخته بروجني تجليل مي شود.
اسماعيل آجاكه اذعان داشت: درچهارمين جلسه شوراي فرهنگ عمومي شهرستان بروجن، برگزاري مراسم بزرگداشت حيدر علي طالب پور بروجني، استاد بزرگ شعر و فرهنگ همراه با نكوداشت نخستين معلم قرآن شهربروجن به تصويب رسيد.
وي افزود: مرحوم حاج محمد زمان منصوري اولين پرچم دار گسترش و توسعه فرهنگ قرآني به شيوه ي آموزشي در شهر بروجن است.
رئيس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي بروجن تاكيد كرد: آگاهي رساني براي مردود دانستن مراسم خرافي پايان سال در اين شهرستان انجام خواهد گرفت.
وي افزود: در اين جلسه مقرر شد چاپ ، نشر و نصب هرگونه اقلام تبليغاتي با اخذ مجوز اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي وشهرداري انجام گيرد.
نشست هم انديشي گروه هاي نمايشي در چهارمحال و بختياري برپا مي شود
نخستين نشست هم انديشي گروه هاي نمايش روز يكشنبه در سالن كنفرانس اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي چهارمحال و بختياري برگزار مي شود.
دراين نشست علي ايزدي مدير دفتر استقرار گروه هاي نمايش سراسر كشوردر نشستي با گروه هاي نمايش استان به تبادل اطلاعات مي پردازد.
علي ايزدي در جمع كارشناسان هنرهاي نمايشي و سرپرست گروه هاي نمايش استان به چگونگي استقرار گروه هاي نمايش خواهد پرداخت.
طرح استقرار گروههاي نمايشي سراسر كشور با هدف حمايت جدي از گروهها انجام مي شود.
مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان چهارمحال و بختياري تجليل شد
همزمان با هفته تربيت اسلامي از 28 سال فعاليت مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان چهارمحال و بختياري در عرصه تربيت و پرورش اسلامي در آموزش و پرورش تجليل شد.
با اعطاي لوح معاون پرورشي و فرهنگي وزارت آموزش و پرورش، مديركل آموزش و پرورش استان چهارمحال و بختياري از 28 سال فعاليت حسين گنجي، مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان چهارمحال و بختياري قدرداني شد.
كارهاي فرهنگي بايد جنبه عملياتي داشته باشد
مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان چهارمحال و بختياري، تربيت اسلامي را صدقه جاريه شهيدان رجايي و باهنر خواند و اذعان داشت: وقتي كارهاي فرهنگي تحقق مي يابند كه فعاليت هاي فرهنگي عملياتي و اثرگذارشده به رفتار و فرهنگ عمومي در بين آحاد جامعه تبديل شوند.
حسين گنجي افزود: تعادل بخشي در توسعه فرهنگي لازمه اثرگذاري و پيشرفت درمسير فرهنگي است و بر اين اساس آموزش و پرورش به عنوان يك نهاد تربيتي موثرترين عنصر در تبادل فرهنگ ها است.
وي به اثر بخشي فرهنگيان در اين حيطه اشاره كرد و تصريح كرد: ارائه راهكارها و ايده ها از ذهن مربياني بر مي آيد كه در ارتباط تنگاتنگ با نسل هاي آينده ساز قرار دارند.
گنجي افزود: تلاش براي تكميل و گسترش ظرفيت هاي فرهنگي موسسات فرهنگي و قرآني در استان چهارمحال و بختياري بيش از پيش مورد توجه قرار گرفته است بر اين اساس كميته توسعه قرآن و معارف اسلامي به عنوان يك راهبرد مهم تشكيل شده است.
برترينهاي ششمين جشنواره داستان نويسي شهرستان بروجن معرفي شدند
ششمين جشنواره داستان نويسي شهرستان بروجن با معرفي برترين ها در فرهنگسراي شهر بروجن به كار خود پايان داد.
برگزيدگان اين جشنواره در سه بخش داستان نويس، داستان عمومي و قصه گويي با راي هيئت داوران اعلام شدند.
دربخش داستان نويسي با اهداي لوح تقدير وجايزه نقدي پانصدهزار ريالي از فاطمه بنائيان (نويسنده نوجوان) با داستان "خدايي كه در قلب من است" تقدير شد.
كامران بهرامي با داستان "تاكسي" ، نجمه خسرو پوربا داستان "شكنجه گر"، اكبر شهراني كراني با داستان "سلول شماره 5" ،سميه عالي پوربا داستان "حسرتِ رويا" و " فاطمه شيخي" از لردگان تقدير شدند.
دربخش داستان عمومي، هيئت داوران با اهداء لوح تقدير و مبلغ پانصد هزار ريال از فاطمه محبي تقدير كرد.
در اين بخش با اهداي لوح تقدير و جايزه نقدي پانصد هزار ريالي از تابنده زماني (پيش كسوت قصه و داستان بروجن)، مهناز مير شكار با قصه "موش دم دراز" و مريم مرداني با قصه" پادشاه آمريكايي تقدير شد.
منيژه ابراهيميان از شهركرد با قصه "قورباغه خوشبخت" وبا كسب رتبه دوم، لوح تقدير وجايزه نقدي يك ميليون وپانصد هزار ريالي را به خود اختصاص داد.
ارتباط بين مدرسه و خانواده در مدارس هوشمند به شكل منسجم تري كنترل مي شود
مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان چهارمحال و بختياري اظهار داشت: در مدارس هوشمند ارتباط بين مدرسه و خانواده به شكل منسجم تري كنترل و مديريت مي شود.
حسين گنجي بيان كرد: مدرسه هوشمند براي ايجاد محيط يادگيري، ياددهي و بهبود نظام مديريتي مدرسه و تربيت دانشآموزان تحت عنوان پژوهنده نقش بسزايي ايفا مي كند.
وي گفت: مدرسه هوشمند به عنوان يكي از اركان نظام ملي نوآوري و آموزشي است.
مدير كل فرهنگ و ارشاداسلامي چهارمحال و بختياري اذعان داشت: آشنايي با مفاهيم وكليات مدرسه هوشمند به واسطه نوين بودن در كشور اقدامي موثر در سياست آموزشي است.
گنجي اذعان داشت: آگاهسازي و توانمندسازي ركنهاي اصلي هوشمندسازي مدارس از جمله مديران، معلمين و دانشآموزان به عنوان عامل كليدي موفقيت به شمار ميرود.
© 2003 Mehr News Agency .
شنبه|ا|20|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 543]