واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: تحقيقات و پژوهش به ساماندهي مناسبات ميان دو كشور كمك مي كند
دوشنبه - سفير جمهوري اسلامي ايران در تاجيكستان، نقش تحقيقات بنيادين و راهبردي را در شكل گيري و توسعه مناسبات ميان دستگاههاي اجرايي دو كشور مهم دانست. و گفت: سازمانها و دستگاه هاي اجرايي مي توانند بر اساس نتايج تحقيقات به عمل آمده به ساماندهي مناسبات ميان دو كشور بپردازند.
"علي اصغر شعردوست"روز چهارشنبه در ديدار با رئيس مركز تحقيقات استراتژيك تاجيكستان وابسته به دفتر رياست جمهوري اين كشور ابراز اميدواري كرد كه افزايش همكاريها با اين مركز بتواند سنگ بناي خوبي در روابط تحقيقاتي ميان ايران و تاجيكستان ايجاد كند تا دو كشور از آن منتفع شوند.
سفير ايران در دوشنبه با اعلام آمادگي كشورمان براي توسعه همكاري هاي تحقيقاتي فيمابين گفت: هيچ كاري بدون انجام تحقيقات و پژوهش لازم به ثمر نخواهد نشست و آينده آن نامعلوم خواهد بود.
اين ديپلمات ايراني از توسعه مناسبات در بخش تحقيقات و مطالعات استراتژيك ميان ايران و تاجيكستان با هدف رشد و شكوفايي آن استقبال كرد و افزود: همكاريهاي مشترك تحقيقاتي مي تواند دو كشور را در توسعه مناسبات منطقه اي و بين المللي ياري كند.
شعردوست به وجود مراكز متعدد تحقيقاتي و پژوهشي در ايران بخصوص "معاونت پژوهشي وزارت امور خارجه" و "مركز مطالعات و تحقيقات سياسي" اشاره كرد و گفت: اين دو مركز و ديگر مراكز پژوهشي ايران آماده همكاري با مركز تحقيقات استراتژيك تاجيكستان هستند.
سفير ايران با تاكيد بر ضرورت بهره گيري مناسب و بيشتر از فرصت هاي محدود پيش رو براي نشان دادن دوستي ها اضافه كرد كه تاريخ، داوري تيزبين، نكته ياب و بي رحم است كه در باره نيك و بد تمام انسانها قضاوت مي كند، لذا اميدواريم كه همگان جزو رو سفيدان تاريخ باشيم كه براي توسعه همكاريهاي ميان دو كشور كه داراي فرهنگ، زبان و آيين مشترك هستند؛ تلاش كرده باشيم.
وي با اشاره به توانمنديها و ظرفيت هاي بالقوه تاجيكستان و ايران در بخش هاي مختلف، ابراز اميدواري كرد كه اين مركز در همكاري با مراكز تحقيقاتي و پژوهشي ايران بتواند كارهاي مشترك با نتايج ماندگار براي هر دولت را انجام دهد.
شعردوست كه به مناسبت انتصاب "باباخان محمداف"به عنوان رئيس جديد مركز تحقيقات استراتژيك تاجيكستان به ديدار وي رفته بود، يادآور شد كه با دستيابي به اين مسئوليت؛ زمينه پيشبرد اهداف دو كشور در بخش هاي مختلف اقتصادي، اجتماعي و سياسي و همچنين بستر فعاليت هاي جديد ميان ايران و تاجيكستان فراهم آيد.
وي در پايان گفت: تاجيكستان با ثروت هاي طبيعي و بالقوه فراوان، آينده روشني پيش رو دارد، هرچند كه براي تحقق آن به منابع مالي و سرمايه، دلسوزي و تلاش مستمري نياز دارد.
رئيس مركز تحقيقات استراتژيك تاجيكستان نيز با ريشه دار خواندن روابط ميان تهران و دوشنبه، از روند روبه افزايش همكاري ها ميان دو كشور ابراز خرسندي كرد و گفت: مردم تاجيكستان علاقه، دوستي و پيوند ميان دو ملت را با تمام وجود درك كرده و بدان افتخار مي كنند.
محمداف ادامه داد: بدون شك ارايه خدمات متعدد ايران در بخش هاي مختلف موجب پيشرفت تاجيكستان را فراهم كرده است كه اين نشان از مهر و محبت دولت و مردم ايران نسبت به تاجيك ها است كه ما از آن استقبال مي كنيم.
وي؛ با ابراز خرسندي از سفر "علي اكبر صالحي" وزير امور خارجه ايران براي بررسي آخرين وضعيت همكاري ها در بخش هاي مختلف از جمله احداث نيروگاه برق آبي "عيني" بر روي رودخانه زرافشان، بررسي راهكارهاي پيشبرد هرچه بهتر روند استقلال تاجيكستان و غيره گفت: تداوم سفرهاي مقامات دو كشور؛ نشان از علاقه مندي آنها به توسعه مناسبات و افزايش همكاري هاي بيشتر دارد.
آساق**1558**1789**2047**
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 80028470
چهارشنبه|ا|17|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]