واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: رئيس شبكه دامپزشكي راور:ماهي قرمز شب عيد بيماريزاست
رئيس شبكه دامپزشكي شهرستان راور گفت: ماهي قرمز در صورت عدم رعايت بهداشت ميتواند مانند ساير موجودات، بيماريزا شود.
آفتاب: احمدرضا انور امروز از راور اظهار داشت: با توجه نزديك شدن به ايام نوروز و تهيه ماهي قرمز براي سفره هفتسين نياز به اطلاعرساني از مخاطرات و روشهاي نگهداري آن ضروري است و بايد براي نجات ماهي قرمز به جاي ترساندن مردم بر آگاهي آنها بيفزاييم.
وي افزود: ماهي قرمز، گلدفيش يا نام علمي آن كاراسيوس اوراتوس از معمولترين ماهيهايي است كه در منزل ميتوان از آنها نگهداري كرد، اين حيوان كوچك خانگي كه بسيار جذاب و دوستداشتني است در صورت مراقبت مناسب ميتواند تا چند سال در كنار ما در منزل زندگي كند.
انور بيان داشت: طول عمر 10 تا 20 ساله براي ماهي قرمز غير معمول نيست و طول عمر بيش از 40 سال نيز براي آن ثبت شده است.
وي در ارتباط با شرايط نگهداري ماهي قرمز افزود: ماهي قرمز به عواملي نظير هوا، دما، آب و غذا به مقدار مناسب نياز دارد تا هم خود سالم بماند و هم احتمالا سلامتي ما را به مخاطره نيندازد.
انور با بيان اينكه ماهي قرمز در دماي بالاي 25 درجه سانتيگراد آسيبپذير بوده و تغييرات ناگهاني دما سبب مرگ آنها ميشود، مناسبترين دما براي اين ماهي را بين 10 تا 25 درجه سانتيگراد دانست و تصريح كرد: استفاده از آب شهري نيز براي ماهي قرمز مشكلي ايجاد نميكند، فقط براي خارج شدن كلر، قبل از عوض كردن آب ظرف حاوي ماهي، بگذاريد كه آب به مدت حداقل 24 ساعت در ظرف مجزا بماند.
وي با تأكيد بر اينكه بهتر است هر هفته يك يا دو نوبت و فقط نيمي از آب ظرف ماهي تعويض شود، افزود: در مورد غذا هم اگر در شبانهروز يك يا دو نوبت غذا به ماهي بدهيم، نياز آن برطرف ميشود.
رئيس شبكه دامپزشكي شهرستان راور بيان داشت: غذاهاي كم پروتئين و سرشار از كربوهيدرات در اين ميان مناسب هستند و حتيالامكان از غذاهاي آماده آن هم به اندازهاي كه در آب باقي نماند بهتر است استفاده شود.
انور گفت: كارشناسان دامپزشكي طي نظارتهاي ادواري كه از مراكز تهيه، تكثير و پرورش ماهيان بهعمل ميآورند، ضمن نمونهبرداري از آب و ماهي موارد بيماريهاي ويروسي، باكتريايي، انگلي و قارچي را كه به عنوان بيماريهاي اولويتدار اعلام شده است در آزمايشگاه مورد بررسي قرار داده و با موارد غيربهداشتي برخورد ميكنند.
وي عنوان كرد: در صورت عدم رعايت بهداشت، اين موجود زنده نيز ميتواند همانند ساير موجودات، بيماريزا شود كه مهمترين آنها بيماريهاي گوارشي و زخمهاي پوستي هستند و در همين ارتباط كودكان، افراد مسن و كساني كه دچار نقص سيستم ايمني هستند، حساسيت بيشتري دارند.
وي تصريح كرد: از ميان بيماريهاي مشترك بين آبزيان و انسان كه ممكن است، مخاطرات بهداشتي به همراه داشته باشد، ميتوان به اريزپيلوئيد، ويبريوز، سالمونلوز، ميكوباكتريوم ماريوم، كلوستريديوم بوتولينوم، يرسينيوز و ... اشاره كرد.
انور با اشاره به توصيههاي بهداشتي گفت: ماهي قرمز شب عيد خود را از مراكز معتبر تحت نظارت شبكههاي دامپزشكي تهيه كنيد و از دستكش به ويژه براي افراد حساس و داراي سوابق آلرژي استفاده شود.
به گزارش فارس،وي خاطرنشان كرد: در صورت عدم تمايل به نگهداري ماهي پس از ايام نوروز، از رهاسازي ماهي در منابع آبي خودداري شود و ميتوان از مكانهاي مشخص شده توسط شهرداري استفاده كرد.
كد مطلب : 148378
سه|ا|شنبه|ا|16|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]