واضح آرشیو وب فارسی:کيهان: اخبار ادبي و هنري
طالبي: از شرق شكايت مي كنم
ابوالقاسم طالبي با تكذيب خبر روزنامه شرق مبني بر دريافت دستمزد 2ميليارد توماني براي فيلم «قلاده هاي طلا» گفت: از اين روزنامه شكايت خواهم كرد.اين كارگردان سينما با بيان اين مطلب به نسيم، مطالب منتشر شده در اين روزنامه در رابطه با اعتراض مردم به فيلم در زمان اكران در سينما استقلال را با توجه به گفته هاي مدير سينما استقلال و شاهدان عيني «تشويش اذهان عمومي» خواند و تاكيد كرد از اين مساله هم شكايت مي كنم.
اوج نژادپرستي در آكادمي اسكار
روزنامه لس آنجلس تايمز، با اشاره به اينكه 94 درصد از اعضاي آكادمي علوم و هنرهاي سينمايي را سفيدپوستان تشكيل مي دهند، متذكر شد كه اين تركيب بندي نشان دهنده اوج نژادپرستي در آكادمي اسكار است. به گزارش فارس، براساس تحقيقات اخيرا روزنامه لس آنجلس تايمز، اعضاي آكادمي علوم و هنرهاي سينمايي از تنوع لازم برخوردار نيستند و آمارها بيانگر اين مطلب است كه نژادپرستي در اين آكادمي موج مي زند. اين روزنامه اعلام كرد، 94 درصد از پنج هزار و 765 عضو آكادمي اسكار را سفيدپوستان و 77 درصد از اين تعداد را مردها تشكيل مي دهند. بنابراين گزارش، اين آمار نشان مي دهد كه در عضوگيري آكادمي اسكار دو عامل مرد بودن و سفيد بودن بر ديگر ارزش ها ارجحيت دارد.
محمدحسين نيرومند:
حوزه هنري براي تحقق سينماي ديني و انقلابي تلاش نمي كند
يك روزنامه نگار، با انتقاد از مديريت سازمان تبليغات اسلامي و حضور سينماگران غيرانقلابي در حوزه هنري تاكيد كرد كه حوزه، براي تحقق سينماي ديني و انقلابي تلاش نمي كند. محمدحسين نيرومند با اشاره به اتلاف چند ميلياردي در جريان توليد فيلم هاي به دور از ارزشهاي ديني و انقلابي در حوزه هنري، در قالب يادداشتي تصريح نمود: «زادبوم» فيلمي بود كه قرار شد در پاسداشت سي امين سالگرد انقلاب شكوهمند اسلامي توليد شود. اين فيلم اما، كاري درمي آيد كه هرگز امكان اكران عمومي در سينماهاي كشور را پيدا نمي كند.
وي افزود: در واقع، فيلمي كه با سرمايه گذاري يك نهاد انقلابي ساخته شده است، توسط شوراي پروانه نمايش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي دچار مميزي اساسي مي شود. قبلا نيز فيلم سينمايي توليد شده در حوزه هنري به نام «زمان مي ايستد» به كارگرداني عليرضا اميني توقيف شده بود. نيرومند با اشاره به هزينه يك ميليارد و 200 ميليوني براي ساخت فيلم «پرچم هاي قلعه كاوه» به كارگرداني محمد نوري زاد گفت: اين فيلم باهزينه ميلياردي توليد شد اما ده ميليون تومان هم فروش نكرد.
وي تاكيد كرد: تنوع موضوعي فيلم هاي توليد شده با درونمايه هاي متكثر كه نسبت چنداني با سياست هاي مصوب سازمان تبليغات و حوزه هنري ندارد، كمبود توليد فيلم هايي با مضامين ديني و انقلابي در كارنامه حوزه هنري، حضور سينماگراني كه باور چنداني به آرمان هاي انقلاب اسلامي ندارند، خريد فيلم پس از توليد آن كه گواه بيلان كار است و متاسفانه تصويب توليدات سينمايي در لابي هاي خصوصي، توسط تهيه كنندگان و كارگردانان بدون توجه به نظر كارشناسان دلسوز كه بعضا شائبه سياسي كاري نيز در آن ديده مي شود، همه مبين آن است كه چيزي به نام مديريت فرهنگي در توليدات سينمايي حوزه هنري وجود ندارد.
انتقاد شاعران فلسطيني از حضور صهيونيست ها در جشنواره شعر گرانادا
حضور شاعران صهيونيست در جشنواره شعر گراناداي نيكاراگوئه انتقاد شاعران فلسطيني را در بر داشته است، به گونه اي كه «عصام السعدي» به دليل مشاركت شاعري از اسرائيل از حضور در اين جشنواره خودداري كرد.
السعدي در نامه اي كه به اين جشنواره ارسال كرده است علت كناره گيري خود را حضور شاعر زن اسرائيلي عنوان كرده است. هر چند كه برگزاركنندگان اين جشنواره حضور اين شاعر صهيونيست را با تعلق وي به جريان هاي چپ منتقد حكومت اسرائيل توجيه كرده اند، السعدي اعلام كرده است: اين شاعر اسرائيلي نماينده اين رژيم است. وي افزوده است: به ياد كودكان و زنان غزه كه اين روزها دومين سالگرد محاصره اين منطقه است در اين جشنواره حاضر نمي شوم چرا كه شعر پيش از بازي با كلمات نگاهي انساني و اخلاقي است و چگونه جشنواره اي مي تواند به ياد شعر جشن بگيرد در حالي كه نماينده دولت جنايت و نژادپرستي در آن حضور دارد.
در همين حال فخري رطروط شاعر فلسطيني كه در سال گذشته نيز در جشنواره نيكاراگوئه با شاعران اسرائيلي جدال كرد، گفت: شاعران اسرائيلي تنها براي حمايت از كشورشان در اين جشنواره ها حاضر مي شوند.
به گزارش فارس سال گذشته يك شاعر صهيونيست در اين جشنواره گفته بود: «قصيده ام را به زبان مادري مردم اسرائيل ارائه مي كنم؛ زباني كه مردم اسرائيل از 400 هزار سال پيش به آن سخن گفته اند» و اين سخنان موجب انتقادهاي شديد به اين جشنواره شد.
چهارشنبه|ا|3|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: کيهان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 236]