واضح آرشیو وب فارسی:فارس: شيخ الاسلام و ميرتاجالديني در برنامه"ديروز، امروز، فردا"2 و پاياني:شيخالاسلام: قدرت اجرايي احمدينژاد مثالزدني است/دولت بيشتر با مجلس مشورت كندخبرگزاري فارس: مشاور رئيس مجلس شوراي اسلامي با اينكه قدرت اجرايي رئيسجمهور مثال زدني است، از دولت خواست بيشتر از گذشته از مشورت مجلس بهرمند شود.
خبرگزاري فارس: مشاور رئيس مجلس شوراي اسلامي با اينكه قدرت اجرايي رئيسجمهور مثال زدني است، از دولت خواست بيشتر از گذشته از مشورت مجلس بهرمند شود.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس، حجت الاسلام ميرتاج الديني معاون پارلماني رئيس جمهور و حسين شبخ الاسلام مشاور رئيس مجلس شوراي اسلامي ميهمان برنامه" ديروز، امروز، فردا" بودند.
ميرتاجالديني در خصوص موضوع بيداري اسلامي اظهار داشت: مشي اصلي نظام جمهوري اسلامي همان است كه حضرت آقا بيان ميفرمايند. در بيانات اخير رهبر معظم انقلاب در ۱۷ ربيع و آقاي رئيس جمهور دقت داشتم كه صحبتهايشان شبيه به هم بود.
وي يادآور شد: حضرت آقا در سخنانشان كلمه بيداري در كل جهان را فرمودند. بيداري اسلامي در جهان اسلام است و حضرت آقا طي يك پيشبيني حكيمانه مانند حضرت امام (ره) كه درباره شوروي پيشبيني فرمودند، فرمودند بيداريها به اروپا و آمريكا هم كشيده خواهد شد. بنابراين در مرحله اول بيداري اسلامي است در مرحله دوم بيداري در سطح جهاني و مستضعفان جهان است.
معاون پارلماني رئيس جمهور همچنين يادآور شد: امام (ره) فرموده بودند كه قرن ۱۵ هجري قرن بيداري مستضعفان عالم است و امروز انقلاب اسلامي باعث اين بيداري شده است. رسالت جهاني انقلاب اسلامي جزو منويات امام (ره) و حضرت آقا بوده است و هم در مقدمه قانون اساسي آمده است به همين دليل آقاي رئيس جمهور از كلمه بيداري انساني استفاده ميكند و اشاره هم به بيداري انسانها دارد. اينكه شما فرموديد آقاي رئيس جمهور اعتقاد دارد اين خيزشها را آمريكاييها راه انداختند، اصلاً چنين اعتقادي نيست، بلكه ايشان ميگويد انقلابيون مواظب باشند در اين كشورهاي اسلامي آمريكاييها مسلط نشوند و مديريت انقلابها را به دست نگيرند.
مير تاج الديني متذكر شد: مردم مصر هنوز انقلابي هستند ولي آيا بعد از اين همه تلاش انقلاب مصر كامل شده است؟ امروز هنوز شوراي نظامي رأس كار است و هنوز صادرات گاز به اسرائيل قطع نشده است، و قرارداد ننگين كمپديويد هنوز فسخ نشده است.
شيخالاسلام در ادامه در خصوص وظيفه نظارت و قانونگذاري مجلس و در خصوص تعامل ميان مجلس و دولت گفت: من تفسيرهاي آقاي ميرتاجالديني را كاملاً قبول دارم يكي از اشكالات ما اين است كه قانوني تصويب شود و بعد بگويند كه آن را اجرا نميكنيم و يا اينكه در عمل آن را اجرا نكنند ما متأسفانه در اين دوره اين را داشتهايم و يا اينكه از دورههاي قبل بيشتر بوده است.
وي گفت: اولين دليل من براي اينكه مجلس در رأس امور است براي تصميمي است كه مجلس ميگيرد زيرا يد جمعي است و مكانيزم جمعي دارد. بله زماني رهبر معظم انقلاب و يا قانون اساسي بر نكتهاي تصريح دارد و ما آن را قبول داريم ولي كسي ديگري را قبول نداريم كه بگويد من قانون را اجرا نميكنم. قانون تصويب ميشود براي اينكه قوه مجريه اجرا كند. لذا اگر قوه مجريه اعتراضي دارد بايد از طريق مكانيزم موجود اقدام كند در دولت يك انسان قوي مانند آقاي ميرتاجالديني وجود دارد كه مسلط به امور است لذا ميتوانند از طريق ايشان مسائل را پيگيري كنند اما زماني كه قانون تصويب است اين بسيار بد است كه اجرا نشود چرا كه در اين صورت بعد از اين سنگ بر روي سنگ بند نميشود. انشاءالله ما در مجلس آينده بايد قوي حركت بكنيم و هم خود مجلس و هم رئيس آن بايد قوي باشد. من نيز به مجلس هشتم نمره ۱۲ تا ۱۴ را ميدهم.
در ادامه برنامه ميرتاجالديني در پاسخ به سؤالي در خصوص ويژگيهاي مجلس گفت: مجلس در مسائل كلان كشور و رويكرد نظام اسلامي و براساس سياستهاي كلي كه رهبري تعيين ميفرمايند اگر همسو و همگن باشد اساس آن را خوب پيريزي كردهايم كه در اين صورت خوب است. يعني مثل مجلس ششم نباشد كه با اپوزيسيون تبديل شود و در مقابل نظام و رهبري بايستد.
وي گفت: امام هميشه به موضوع مجلس حساسيت داشتند و در وصيتنامهشان نيز تأكيد داشتند كه نگذاريد حتي يك نفر نفوذي در ميان شما باشد و اگر كسي وابسته به دشمن بود خودتان اعتبارنامه آن را رد كنيد. بودن نظريات مختلف اقتصادي، سياسي، فرهنگي در چارچوب نظام اسلامي مطلوب است و موجب پويايي مجلس ميشود، اما هميشه بايد يك اكثريت هماهنگ باشند كه بتوانند مسائل مملكت را پيش ببرند. بنابراين معتقدم اگر جريان پيروز در مجلس و دولت هماهنگ باشند ميتوانند كارها را به خوبي پيش ببرند. در مجلس اول و دوم نيز حزب جمهوري اسلامي هم در مجلس اكثريت بود و هم بعد از جريان بنيصدر دولت به دست اين اكثريت افتاد و در آن حزب به صورت هماهنگ درباره موضوعات كشور اقدام ميكردند.
معاون پارلماني رئيس جمهور ادامه داد: اگر فضا به گونهايي شود كه مجلس به يك جهت و دولت نيز به يك جهت ديگر باشد و فضا در تنش باشد مديريت اجرايي كشور دچار ركود و كندي در عمل ميشود كه متأسفانه امروز دچار اين وضعيت هستيم. اگر هماهنگيها بيشتر باشد ما شاهد سرعت عمل در مسائل اجرايي كشور خواهيم بود.
ميرتاج الديني يادآور شد: در مرحله اول اجراي قانون هدفمند كردن يارانهها هماهنگي بين مجلس و دولت وجود داشت و كاري كه ۲۰ سال بر روي زمين مانده بود به اجرا درآمد اما امسال كارها كمي عقب افتاده است زيرا اختلافنظرها به وجود آمده است زيرا مجلس خواست قانوني را كه نوشته بود مجدداً تغيير دهد و مادهاي را آورد و تصويب كرد. لذا اينگونه كارها از اجراي موفق جلوگيري ميكند.
وي افزود: البته اگر چيزي قانون شد ولو اينكه دولت آن را به صلاح نداند بايد عمل كند. دولت آقاي احمدينژاد البته تاكنون چنين بوده است. دهها و صدها قانون در مجلس هفتم و هشتم تصويب شد و اين دولت به آن عمل كرده است.
معاون پارلماني رئيس جمهور متذكر شد: تنها مشكل و مصداقي كه دوستان به آن اشاره دارند بحث مترو است كه در اين موضوع مجلس از ابتدا يك روش غيرمتعارف را برخلاف اصل ۷۵ قانون اساسي پيش گرفت و مصوبهايي را براي برداشت از ذخيره ارزي آورد كه دولت نگفت كه اجرا نميكنم بلكه گفت امكان اجراي آن وجود ندارد كه در ادامه مقام معظم رهبري نيز فرمودند مجلسيها قانوني تصويب كنند كه امكان اجراي آن وجود داشته باشد كه البته امروز همان قانون مجلس نيز براي اجرا رفته است.
شيخالاسلام در ادامه گفت: خدا حضرت امام (ره) را بيامرزد كه اصل ولايت فقيه را در نظام ما پايهگذاري كردند وگرنه اتفاقات ديگري بين دولت و مجلس رخ ميداد. در هر صورت ما قانون اساسي داريم و در آن مسئوليتها مشخص شده است لذا ما معتقديم كه هركس بايد به مسئوليت خود عمل كند.
مشاور رئيس مجلس يادآور شد: رهبر معظم انقلاب در كرمانشاه به موضوع نظام پارلماني اشاره كردند. ما بايد توجه داشته باشيم كه نظام جمهوري اسلامي ايران در حال شدن است و در اين مسير شيوههاي گوناگون را اجرا و تمرين ميكنيم تا بهترين راه را پيدا كنيم و وظيفه بسيار مهم نظام ما كه الگوي بيداري اسلامي است اين است كه بهترين فرم را ارائه دهد.
وي افزود: البته اصطكاكهايي وجود دارد مجلس و دولت توسط مردم انتخاب ميشوند. مجلس در جايگاه خود بايد قوي باشد و دولت و رئيس جمهور نيز بايد در وظايف خود قدرتمند باشد كه آقاي احمدينژاد نشان داده است كه در مقايسه با رؤساي جمهوري قبلي اين اقتدار را بهتر دارند.
شيخ الاسلام خاطرنشان كرد: من با همه رؤساي جمهور از اول انقلاب تا به امروز كار كردهام. آقاي احمدينژاد كه خدا حفظشان كند از نظر قدرت اجرايي واقعاً مثالزدني هستند و انساني زحمتكش، صادق و شجاع و البته كممشورتپذير است. ولي رئيس جمهور با ارزشي هستند كه طبيعي است گاهي ممكن است موافق رأي مجلس نباشد. لذا مردم كه هر دو قوه را انتخاب كردهاند از هر كدام انتظارات خاص خود را دارند كه گاه مختلف است.
وي افزود: من معتقدم اگر سيستم ما سيستم پارلماني شود و ادامه قوه مقننه بتواند در دولت باشد مدل بسيار خوبي ايجاد ميشود كه دولت را پاسخگو كند.
مشاور رئيس مجلس گفت: يكي از مشكلات امروز ما اين است كه چه كسي بايد پاسخگوي مشكلات كشور باشد. مثلاً ما در سياست خارجي و موضوع بيداري اسلامي تأخير داريم و نقشي را كه ميخواستيم اجرا كنيم با تأخير انجام داديم.
ميرتاجالديني گفت: در نظام پارلماني بايد سيستم حزبي و تشكيلاتي قوي وجود داشته باشد و زماني كه قدرت مجلس و دولت در دست يك جريان ميافتد كارها را پيش ميبرد لذا كسي كه در دولت امور اجرايي را به عهده دارد بايد در مجلس نمايندگان موافق داشته باشد تا بتواند كارها را پيش ببرد. در برخي كشورها وزراي دولت از نمايندگان مجلس هستند و همزمان هر دو مسئوليت را دارند.
معاون پارلماني رئيس جمهور گفت: در كشور ما يك برداشت غلطي را راه انداختهاند كه هر نمايندهاي كه بخواهد از دولت برآمده از ملت حمايت كند به آن وكيلالدوله ميگويند بايد اين سؤال را پرسيد كه مگر دولت وكيل ملت نيست. اين دولت را نيز همين مردم انتخاب كردهاند در حالي كه اگر دولت و مجلس با هم باشند و در يك جهت حركت كنند بهتر ميتوانند به مردم خدمت كنند.
وي ادامه داد: پيشبيني من اين است كه در يك سال و نيم باقيمانده دولت دهم و سال اول مجلس نهم بهتر از مجلس هشتم خواهد بود و در اين مدت شاهد همكاري دولت و مجلس خواهيم بود. ما بنا داريم نشستهاي صميمي و مشترك و كارشناسي ميان دولت و مجلس را بيشتر كنيم تا كارها بهتر پيش برود.
شيخالاسلام در ادامه در خصوص مجلس نهم گفت: احساس ميكنم دولت دلش ميخواهد مجلس آينده را شكل دهد و اين طبيعي است چرا كه ميخواهد كارهاي خود را بهتر انجام دهد. به نظر من انتخاب شخصيتهاي پخته براي مجلس آينده شخصتهاي اخلاقي و متخصص كه بتوانند وظيفه نمايندگي را به خوبي انجام دهند و بتوانند به دولت مشورت خوبي دهند بايد در مجلس نهم پيگيري كنيم و دولت بايد مشورت خود را با مجلس بالا ببرد.
وي افزود: آقاي احمدينژاد بايد حتماً در تاريخ ايران خوشنام بمانند و مسئوليتشان را خوشنام تمام كنند خودشان نيز بايد توجه كنند.
مشاور رئيس مجلس يادآور شد: آقاي خاتمي در سال آخر مسئوليتشان با مجلس هفتم كه بعد از ماجراهاي مجلس ششم بر سر كار آمده بود ارتباط و همكاري خوبي داشتند و اميدواريم ارتباط آقاي احمدينژاد با مجلس نهم بيش از آقاي خاتمي باشد.
ميرتاجالديني در ادامه گفت: ابزارهاي قانوني در اختيار مجلس است كه ميتوانند از اين ابزارها زياد استفاده كنند و يا اينكه با رعايت مصالح كشور استفاده كنند كه يكي از آنها استيضاح وزرا است. در مجلس هفتم شوراي مركزي اصولگرايان به خوبي اين موضوع را مديريت ميكرد چند وزير در مسير استيضاح بودند اما شوراي مركزي اصولگرايان تصميم گرفت در يك سال و نيم باقي مانده آقاي خاتمي فقط يك نفر را استيضاح كند و به سراغ ديگر استيضاحهاي ديگر آقاي خاتمي نرفتند. بنابراين مديريت استفاده از اين ابزارها بايد توسط خود مجلس صورت گيرد. بايد بدانيم كه مجلس براي اين نيامده است كه با دولت درگير شود بلكه آمده است كه هدايت و نظارت كند. دولت تصميم دارد در مجلس نهم همكاري زيادي با مجلس داشته باشد تا بتوانيم مشكلات مردم را حل كرده و خدمت بيشتري داشته باشيم.
وي گفت: مردم وظايف خود را به خوبي انجام ميدهند و با حضور در انتخابات مسئولان را انتخاب ميكنند و امروز بعد از انتخاب اين وظيفه ماست كه وظايف خود را انجام دهيم.
شيخالاسلام در خاتمه گفت: دشمنان بلاشك در پي اين هستند كه برنامههاي خود را براساس نتيجه انتخابات پيشرو طراحي و ارزيابي كند. انتخابات مانند يك زره است زره را حلقههاي كوچك تشكيل ميدهد ما در انتخابات اين ذره را بايد بر تن ايران بپوشانيم تا كشورمان را در مقابل دشمن محافظت كند هر يك رأي يكي از حلقهاي اين ذره را تشكيل ميدهد و اگر در جاهايي كمكاري كنيم دشمن از همانجاها نفوذ ميكند. انتخابات يك امر بسيار مهمي است و انتخابات مجلس روبهرو بسيار مهم است. اگر استقبال در انتخابات كم باشد دشمن گمان ميكند كه فشارهاي او نتيجه داده است و همان دشمني خود را ادامه ميدهد بنابراين حضور در انتخابات يك وظيفه ملي است نه تنها وظيفه اسلامي. انتخابات پيشرو بايد پرشور و دشمنشكن باشد.
انتهاي پيام/
چهارشنبه|ا|3|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]