تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 16 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانايى، ريشه همه خوبى‏ها و نادانى ريشه همه بدى‏هاست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850883540




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

حق مي‌دهيم مسووليت مي‌خواهيم نگاهي به حقوق زن و مرد پس از ازدواج


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: حق مي‌دهيم مسووليت مي‌خواهيم نگاهي به حقوق زن و مرد پس از ازدواج
جام جم آنلاين: حق من يعني مسووليت تو و حق تو يعني مسووليت من؛ اين معادله بي‌چون و چراي زندگي خانوادگي است.نمي‌شود زن يك خانه بود، اما مسووليتي نداشت و نمي‌شود نقش مرد خانه را بازي كرد، اما حقوق همسر را ناديده گرفت. در خانه اگر مردي دنبال رسيدن به حقوق قانوني‌اش مي‌گردد بايد مسووليت‌هايش را به درستي انجام دهد و زن هم اگر مسووليتش را مي‌داند و به انجامش پايبند مي‌ماند بايد به حقوقش برسد.


اگر كفه ترازوي زندگي اينچنين به تعادل برسد ديگر مشكلي پيش نمي‌آيد. طبق قانون مرد در خانه سه مسووليت دارد. او بايد در امور خانوادگي با همسرش مشاركت داشته باشد، آسايش خانواده را تامين كند و نفقه بپردازد.

اين در حالي است كه زن نيز چهار مسووليت قانوني در قبال همسرش دارد يعني بايد در حفظ مباني خانواده و تربيت فرزندان با شوهر همكاري كند، وظايف زوجيت را ادا كند، در محلي كه شوهر براي زندگي اختيار كرده سكني گزيند (مگر آن كه اختيار تعيين منزل به زن تفويض شده باشد) و از اشتغال به كارهايي كه منافي مصالح خانوادگي يا حيثيت خود و شوهرش است دوري كند، اما زن و مردي كه اين مسووليت‌ها را به درستي ادا مي‌كنند حقوقي نيز دارند كه حتي قانونگذار نيز به زير پا نرفتن آنها تاكيد دارد.

طبق قوانين امور خانواده به محض جاري شدن عقد نكاح، تكاليف قانوني بر عهده زن و مرد قرار مي‌گيرد و هركدام داراي حقوقي مشخص مي‌شوند.

البته مردان پس از عقد ازدواج، امتيازاتي به دست مي‌آورند كه با امتيازاتي كه زنان در زندگي مشترك كسب مي‌كنند متفاوت است.

به طوري كه رياست خانواده به مردان تعلق مي‌گيرد و آنها مي‌توانند اگر شغل زن با مصالح خانوادگي منافات داشته باشد مانع از اشتغال او شوند.

اين در حالي است كه طبق قانون، تعيين محل زندگي نيز امتيازي است كه به مردان داده شده به طوري كه اگر زن هنگام عقد نكاح، تعيين محل سكونت را به عنوان شروط ضمن عقد در سند ازدواج درج نكرده باشد پس از ازدواج بايد در مكاني كه شوهر برايش در نظر مي‌گيرد زندگي كند.

از نفقه تا فسخ نكاح

علاوه بر اين امتيازات، مردان مسووليت‌هايي نيز در قبال همسر خود دارند كه مهم‌ترين آنها پرداخت نفقه است. شوهر همواره موظف است تا نفقه همسر را بپردازد مگر در صورتي كه زن وظايف زوجيت را در برابر شوهرش انجام ندهد (نشوز) يا بدون دلايل موجه، محل سكونتش را از شوهر جدا و مسكن جداگانه‌اي اختيار كند.

نكته: طبق قانون مرد در خانه سه مسووليت دارد، او بايد در امور خانوادگي با همسرش مشاركت داشته باشد، آسايش خانواده را تامين كند و نفقه بپردازد. اين در حالي است كه زن نيز مسووليت‌هاي قانوني در قبال همسرش دارد

اين در شرايطي است كه شوهر مي‌تواند با تحقق هفت شرط، عقد ازدواج را به هم بزند (فسخ نكاح) يعني زماني كه همسر دچار جنون دائمي يا ادواري شود يا به زمينگيري، جذام، نابينايي از هر دو چشم، برص (پيسي)، افضا (نوعي بيماري زنان) يا قرن (بيماري‌اي كه مانع از نزديكي شود) دچار شود.

البته مرد در حالي در چنين شرايطي اختيار فسخ نكاح را به دست مي‌آورد كه اين مشكلات در هنگام عقد نكاح در زن وجود داشته باشد.

در اين ميان حق طلاق نيز جزو حقوق مردان پس از ازدواج محسوب مي‌شود، يعني مرد مي‌تواند هر وقت كه بخواهد همسرش را طلاق دهد، اما اين حق به آن معني نيست كه مرد هرگاه اراده كند، مي‌تواند همسر را طلاق دهد؛ بلكه استفاده از اين اختيار به شرط مراجعه به دادگاه و دريافت گواهي عدم‌سازش ميسر مي‌شود.

اين در حالي است كه براي جاري شدن صيغه طلاق و ثبت آن در دفترخانه اسناد رسمي مرد بايد مهريه، نفقه و جهيزيه زن را قبلا پرداخت كرده باشد.

زنان، امتيازات و حقوق

از ديدگاه قانون، نفقه براي زن يك امتياز محسوب مي‌شود كه البته اين امتياز فقط در چهار وضعيت به زن تعلق مي‌گيرد يعني در عقد ازدواج دائم. مگر اين‌كه زن از اداي وظيفه زوجيت خودداري كند، در نكاح منقطع به شرط آن‌كه هنگام انعقاد عقد نكاح اين موضوع شرط شده باشد، زني كه بواسطه طلاق رجعي (طلاقي كه در آن اكراه زن از شوهر مطرح نيست و مرد در زمان عده مي‌تواند رجوع كند)‌ مطلقه شده و زمان عده را مي‌گذراند مگر اين‌كه طلاق در زماني رخ داده باشد كه او از اداي وظايف زوجيت خودداري كرده و همچنين زن مطلقه‌اي كه باردار است. همه اين زنان با تحقق اين شرايط مستحق دريافت نفقه هستند.

زنان و فسخ نكاح

اگر قانون، زنان را ملزم به همكاري با همسر در حفظ مباني خانواده و تربيت فرزندان كرده و اداي وظايف زوجيت، تمكين در مقابل مسكني كه شوهر برايش تعيين كرده و ترك شغلي كه شوهر آن را منافي مصالح و حيثيت خانوادگي را از مسووليت‌هاي بدون گريز زنان قرار داده، اما در مقابل حقوقي مشابه مردان در فسخ نكاح براي آنان قائل شده است. طبق قوانين امور خانواده، جنون مرد چه دائمي باشد و چه ادواري، خواه هنگام عقد موجود باشد و خواه بعد از عقد رخ داده باشد، حق فسخ نكاح را براي زن ايجاد مي‌كند.

اين درحالي است كه حضاء (اختگي)، عنق (ناتواني مرد در امر زناشويي خواه قبل از عقد وجود داشته و خواه بعد از آن به وجود آمده باشد) و مقطوع بودن آلت تناسلي به اندازه‌اي كه قادر به انجام عمل زناشويي نباشد از مواردي است كه زن مي‌تواند نكاح را فسخ كند. اين در شرايطي است كه هرگاه شوهر بعد از عقد مبتلا به يكي از امراض مقاربتي شود، زن حق دارد از نزديكي با او امتناع كند به طوري كه اين امتناع نيز مانع حق نفقه او نمي‌شود.

مريم خباز - گروه جامعه

يکشنبه|ا|30|ا|بهمن|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن