پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1849125587
اظهارات رئيس بنياد شهيد و امور ايثارگران در برنامه پارك ملت
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: اظهارات رئيس بنياد شهيد و امور ايثارگران در برنامه پارك ملت
خبرگزاري فارس: رئيس بنياد شهيد و امور ايثارگران در برنامه پارك ملت گفت: طي دولتهاي نهم و دهم بودجه بنياد شهيد 5 برابر شده اما همچنان كمبود داريم و نتوانستيم آنطور كه شايسته ايثارگران است خدماترساني كنيم. وي در مورد ماده 13 آزادگان نيز گفت: اين حق مسلم آزادگان است كه اجراي آن 25 سال به تعويق افتاده؛ اما در بودجه هم هيچ رديفي براي اين كار تعريف نشده است.
به گزارش خبرنگار ايثار و شهادت باشگاه خبري فارس «توانا»، مسعود زريبافان رئيس بنياد شهيد و امور ايثارگران و معاون رئيس جمهور شب گذشته ميهمان برنامه پارك ملت بود و نزديك به يك ساعت به سوالات مجري برنامه پاسخ داد.
اين ديدار كه در فضايي آرام آغاز شد در انتهاي برنامه با طرح پرسشهاي جدي درباره وضعيت خدماترساني به ايثارگران و مشكلات آنها كمي گرمتر و چالشيتر شد؛ و به نظر ميرسيد كه در طول اجراي برنامه تماسهاي زيادي از سوي جامعه ايثارگري با برنامه پارك ملت گرفته ميشد كه مجري برنامه تأكيد كرد اساس اين برنامه بر اين نيست كه در مورد مسائل و مشكلات خاص ايثارگري و قوانين اين حوزه صحبت شود و شايد نياز به برنامه ديگري باشد.
نكته مهم آنكه در پايان زريبافان تأكيد كرد بنياد شهيد و امور ايثارگران هر چه هم تلاش كند نميتواند پاسخگوي نياز و سپاسگذار جامعه معظم ايثارگري كشور باشد.
نخستين سؤال مجري برنامه درخصوص آمار شهداي انقلاب اسلامي بود كه رئيس بنياد شهيد و امور ايثارگران تعداد اين شهدا را 2700 نفر خواند و گفت: آمار دقيقي از جانبازان انقلاب اسلامي در دسترس نيست چون بسياري از آنها در دوران دفاع مقدس در جبههها حضور داشتند و جانباز شدند و امروز احصاي تعداد دقيق جانبازان انقلاب اسلامي بسيار دشوار است اما تخمين زده ميشود كه حدود 7 تا 8 هزار نفر باشند.
وي در خصوص تعداد كل شهداي كشور بيان داشت: 227 هزار شهيد آمار شهداي دوران دفاع مقدس است. همچنين جانبازان بالاي 25 درصد 250 هزار نفر و جانبازان زير 25 درصد بيش از 350 هزار نفر هستند؛ در دوران دفاع مقدس حدود 44 هزار آزاده هم داريم.
زريبافان گفت: بنياد شهيد مفقودين و آن دسته از شهدايي كه جسدشان بازنگشته را هم جزو شهدا محسوب ميكند كه اين گروه نيز حدود 2 ـ 3 هزار نفر هستند. البته تفحص گروه زيادي از اين شهدا به اتمام رسيده و تعداد زيادي باقي نماندهاند اما هر چه جلوتر ميرويم كار جستجو سختتر ميشود.
مجري برنامه پارك ملت سؤال كرد چطور ميشود كه اينقدر از شهداي انقلاب اسلامي كم ياد ميشود و رئيس بنياد شهيد و امور ايثارگران در پاسخ بيان داشت: نه اينطور نيست؛ در مناسبتهاي مختلف از شهداي آن ايام خاص يا آن رويداد ياد ميشود. ما فرقي ميان شهدا قائل نيستيم و خانواده همه شهدا تحت پوشش بنياد شهيد هستند.
*قيدي براي محور بودن بنياد شهيد در ترويج فرهنگ ايثار و شهادت نداريم
زريبافان درباره خاطرات خود از حضور در دوران مبارزات انقلاب اسلامي اظهار داشت: من در آن ايام 22 ساله و دانشجوي سال آخر بودم و در تهران درس ميخواندم؛ در تظاهرات و برنامههايي كه در تهران و حتي در شهرستانها برگزار ميشد شركت ميكردم و در جريان فضاي كلي انقلاب بودم و روزهاي 21 و 22 در تسخير برخي مكانها مانند كلانتري خيابان پنجم نيرو هوايي يا پادگان قصر فيروزه حضور داشتم.
وي درباره نحوه حضورش در مبازرات انقلاب بيان داشت: با توجه به اينكه دانشجو بودم در راهپيماييها و اغلب در ساماندهي و برنامهريزي مراسمات شركت ميكردم و در نخستين راهپيمايي بعد از نماز عيد فطر قيطريه نيز حضور داشتم. ما در رابطه با انقلاب از ديوار هم بالا ميرفتيم.
زريبافان با ذكر خاطرهاي بيان داشت: در آن دوران برخي گروههاي چپ و انحرافي سعي داشتند انقلاب را به نفع خودشان مصادره كنند و در راهيپاييها پلاكاردهايي ميآورند. ما هم موظف بوديم مراقب فعاليتهاي اين گروهها باشيم و پارچه نوشتههاي گروههاي چپ و انحرافي را از سطح مراسم جمع ميكرديم. در آن ايام به مناسبت چهلم شهداي انقلاب در نقاط مختلف كشور مراسمهايي برپا ميشد كه خود اين مراسمها جرياناتي را راه مي انداخت و تعدادي شهيد ميشدند كه همه اينها ناشي از فرهنگ ايثار و شهادت و عشق به مكتب عاشورا بود.
وي بيان داشت: وظيفه ما رسيدگي به خانواده شهداست اين وظيفه براساس خطي است كه امام خميني ترسيم كردند؛ ايشان 6 ماه پيش از شروع جنگ فرمان تأسيس بنياد شهيد را صادر كردند تا فرهنگ ايثار و شهادت را ترويج دهد. طبيعي است كه خدمات رساني به خانواده شهدا و ايثارگران، تكريم آنها و رسيدگي به آنها از وظايف اين نهاد است. حضرت امام (ره) نيز در فرمان خود دستور دادند كه نخبگان جامعه براي ترويج فرهنگ ايثار و شهادت و خدمات رساني به ايثارگران با هم همفكري كنند.
شهيديفر پرسيد يعني بنياد شهيد در اين امر محور است؟ و زريبافان پاسخ داد: امام (ره) فرمودند كه بنياد شهيد در اين راستا از همه خدمات كشور استفاده كند.
شهيديفر پرسيد؛ آيا در اين زمينه با ساير نهادهايي كه در زمينه ترويج فرهنگ ايثار و شهادت فعاليت ميكنند موازيكاري صورت نميگيرد؛ آيا بنياد شهيد در اين زمينه محور است و جهتدهي كلي امور را بر عهده دارد كه رئيس بنياد شهيد و امور ايثارگران گفت: نه در اين زمينه هيچ قيدي نداريم؛ ما ميگوييم هر نهادي كه در اين مورد علاقهمند است و ميخواهد كارخيري انجام دهد بيايد. البته يكسري هماهنگيهاي كلي نيز با بنياد شهيد انجام ميشود.
وي در خصوص جامعه آماري تحت پوشش بنياد شهيد گفت: خانواده معظم شهدا شامل والدين، همسر و فرزندان شهدا، جانبازان و خانواده آنها و آزادگان و خانواده آنها تحت پوشش بنياد شهيد هستند كه حدود 4 ميليون نفر ميشوند. البته به اين معني نيست كه ما همه كار براي آنها انجام ميدهيم.
زريبافان با بيان اينكه رزمندگان تحت پوشش نيروهاي مسلح قرار دارند، اظهار داشت: آمار دقيقي از رزمندگان نداريم اما به صورت تقريبي حدود 2 ميليون نفر در جنگ حضور داشتند.
*ساماندهي گلزار شهدا را منوط به رضايت خانواده شهدا كردهايم
رئيس بنياد شهيد و امور ايثارگران در خصوص موضع اين نهاد در بحث ساماندهي گلزار شهدا و تخريبهايي كه طي اجراي اين طرح در گلزارها اتفاق افتاد نيز بيان داشت: شهدا به تدريج در گلزارها تدفين شدند با هر سليقه و شيوه خاصي؛ در برخي جاها خانواده شهدا علاقهمند بودند كه گلزارها بازسازي و همسانسازي شوند و در برخي جاها اين علاقهمندي وجود ندارد. ما سعي كردهايم شرايط را مناسبسازي كنيم يعني اگر مانع و سختي بر سر راه تردد خانواده شهدا وجود دارد برطرف كنيم.
زريبافان گفت: تلاش ما اين است ساماندهي گلزار شهدا و تخريب كلي با رضايت خانواده شهدا انجام شود چون به هر حال براي هر تغييري بايد ساختار فعلي را به هم بزنند.
وقتي شهيديفر به برخي تخريبهاي گلزار شهدا مانند گلزار شهداي قزوين اشاره كرد، رئيس بنياد شهيد پاسخ داد: برخي اتفاقاتي كه رخ داد به دليل عدم هماهنگي با نهادهاي ديگر بود و اتفاقات پيش آمده مربوط به دفنشدگان قديم است و به گلزارهاي شهداي ما برنميگردد.
شهيدفر پرسيد آيا تمهيداتي انديشيده شده تا گلزارهاي شهدا هيمنه و نشانه ويژهاي در ميان شهرها داشته باشند؟ زريبافان پاسخ داد: به هر حال گلزار شهدا زيارتگاه كساني است كه عاشق شهدا هستند و ميخواهند محيط را مرتب و منظم ببينند. در اثر اين ترددها گلزارها مستهلك شده و ممكن است سنگ قبري بشكند يا تابلو بالاي سر مزار شهيدي بشكند به هر حال ما ساماندهي گلزار شهدا را منوط به رضايت خانواده شهدا كردهايم و براي ما مهم رضايت خانوادههاست. اگر خانوادهها راضي نباشند به ساماندهي اكتفا ميكنيم.
*حتي براي رئيس جمهور براي ديدار با خانواده شهدا برنامه ريزي شده
وي برپايي مراسم غبارروبي گلزار شهدا و ديدار با خانواده شهداي انقلاب را از برنامههاي ويژه بنياد شهيد در براي پاسداشت ياد شهداي انقلاب اسلامي خواند! و افزود: برنامه ديدار با خانواده شهدا با حضور مسئولان كشور انجام ميشود كه براي همه مسئولان اعم از وزرا و حتي رئيس جمهور برنامه ديدار گذاشته شده است.
زريبافان در خصوص حداقل و حداكثر سن شهداي انقلاب اسلامي اظهار بياطلاعي كرد.
رئيس بنياد شهيد و امور ايثارگران در خصوص برنامه بنياد شهيد براي جمع آوري يادگارها و آثار به جامانده از شهدا توضييح داد: تمام آثار شهدا شامل عكس، نوشته، لباس، فيلم و هر آنچه كه قابل نگهداري باشد را آرشيو ميكنيم تا براي آيندگان حفظ شود؛ به خصوص وصيتنامه شهدا كه مدارك قوي و غني هستند و در برخي وصاياي شهدا مطالبي نوشته شده كه شايد نوشتن آن براي يك فيلسوف سخت باشد.
مجري برنامه پرسيد؛ آيا خودتان با خانواده شهدا نسبتي داريد؟ زريبافان گفت: برادر همسرم در جنگ شهيد شده است.
رئيس بنياد شهيد و امور ايثارگران خاطرنشان كرد: در زمينه جمعآوري خاطرات و آثار به جامانده از شهدا تاكنون 7 و نيم ميليون سند جمع آوري شده كه اين كار هم براي خود ماست و هم براي آنهايي كه ميخواهند از اين اسناد استفاده كنند.
وي بيان داشت: ما سعي ميكنيم زيرساختها را مهيا كنيم؛ كار جمعآوري آثار و يادگارهاي شهدا شايد تنها از عهده بنياد بربيايد اما در زمينه انتشار كتاب يا توليد فيلم بايد با كمك سازمانها و دستگاههاي ديگر باشد.
زريبافان اظهار داشت: بنياد شهيد در زمينه تنظيم و تدوين سوژهها فعاليت ميكند؛ ما گنجينهاي از شهدا ايجاد ميكنيم تا نويسندگان و هنرمندان براي توليد اثر از آن استفاده كنند.
وي در اين زمينه به توليد سريال شوق پرواز با كمك صدا و سيما اشاره كرد و گفت: متولي و تهيه كننده اصلي اين فيلم بنياد شهيد و امور ايثارگران است اما صدا و سيما توليد و ساخت آن را برعهده گرفته است. فيلم شب حادثه (واقعه) هم يكي ديگر از اين آثار است.
شهيديفر از رئيس بنياد شهيد پرسيد كه به نظر شما مؤثرترين كار در اين زمينه چيست و زريبافان پاسخ داد: فيلم مؤثرترين كار است چون مخاطب بيشتري را جذب ميكند. و شوق پرواز اين مسئله را نشان ميدهد.
مجري برنامه پارك ملت در خصوص تكريم ايثارگران در جامعه گفت: حق اين است كسي كه در راه وطنش فداكاري كرده امروز محبوبترين فرد جامعه خود باشد؛ بنياد شهيد براي اينكه در نزد افرادي كه با ما همسويي انديشهاي دارند يا حتي آنها كه با نظام و انديشه و اعتقاد ما همراه نيستند، چه كار كرده كه شهدا محبوبترين فرد جامعه خود باشند چه كرده است؟
رئيس بنياد شهيد و امور ايثارگران پاسخ داد: مسلم است همه مردم به شهدا و خانواده شهدا احترام ميگذارند و فضاي كلي جامعه احترام به شهداست. آنها كه به اين مسئله نگاه اعتقادي دارند ميگويند اين شهيد باعث به عزت و سربلندي رسيدن ما شده است و به شهيد احترام ميگذارند. آن دسته نيز كه به اين موضوع نگاه ملي دارند نيز ميگويند اين شهيد براي دفاع از خاك وطن جان خود را فدا كرده و بنابراين او هم به شهيد احترام ميگذارد.
شهيديفر تأكيد كرد: بنابراين بايد جوري فيلم بسازيم و بنويسيم كه براي همه افراد جامعه و همه قشرها حتي آن افرادي كه با ما همسو نيستند هم خوشايند باشد...
زريبافان گفت: بله؛ اين وظيفه ما و به خصوص وظيفه رسانههاست كه اين ايثارگري را نشان دهند. اين كاري است كه بايد به صورت گسترده انجام شود. به خصوص توسط رسانهها؛ رسانهها به جاي پرداختن به مشكلات خاص ايثارگري رشادتها و ايثارگريها را نشان دهند. چرا كه بسياري از افرادي كه در جنگ حضور داشته و امروز جانباز هستند خدمات زيادي را با وضعيت جسمي خود به جامعه ارائه ميدهند.
وي در خصوص طرحهاي خدماترساني به ايثارگران و طرح ماده 13 قانون آزادگان بيان داشت: بايد ببينيم براي ايثارگران چه كار ميشود كرد؛ يك كار اين است كه در مقابل كار بزرگي كه ايثارگران كردند ما هم مقابله به مثل كنيم كه جبران آن نشدني است. كار ديگر اين است كه در مقابل كار بزرگ ايثارگران سپاسگذاري كنيم كه در اين زمينه نيز عاجزيم.
در نهايت بايد براي خدمت بزرگ ايثارگران خدماتي به آنها ارائه دهيم كه اين نيز كار كوچكي است و ما حس شرمندگي و احساس كوچكي ميكنيم چرا كه برگرداندن جسم سالم به يك جانباز يا پدري به يك فرزند شهيد كاري ناشدني است.
زريبافان گفت: خوشبختانه بسياري از قشر ايثارگري تمايلي به استفاده از اين خدمات ندارند و از خيلي از سهميهها استفاده نميكنند؛ قانون 40 درصد از سهميه دانشگاهها را به تحصيل فرزندان شاهد و ايثارگر اختصاص داده است اما در اوج استفاده از اين سهميه فقط يك و نيم درصد از آن استفاده شده و 38 و نيم درصد ديگر توسط اقشار ديگر مورد استفاده قرار ميگيرد.
*برخي سازمانها كوتاهي ميكنند
وي در خصوص درمان ايثارگران و جانبازان خاطرنشان كرد: در بحث درمان بنياد شهيد هر خدماتي هم ارائه دهد جبران آن نقص عضو جانباز نميشود. ما در حال حاضر 4 ميليون ايثارگر را تحت پوشش داريم كه حدود 700 هزار نفرشان جانبازان به رسميت شناخته شده بنياد شهيد و امور ايثارگران هستند. قانون اعلام كرده است كه براي خدماترساني به ايثارگران از همه ظرفيت كشور استفاده كند. قانون برنامه سوم و چهارم و پنجم از سازمانها خواسته كه رزمندگان و ايثارگران خود را تحت پوشش قرار دهند اما در اين زمينه كوتاهي ميشود.
زريبافان بيان داشت: در سال گذشته بنياد شهيد حدود يك ميليون خانواده شهيد و جانباز و ايثارگر را تحت پوشش بيمه تكميلي قرار داده است. ما درصدديم دستگاهها را متقاعد كنيم كه در قبال ايثارگران مسئول باشند.
وي بار ديگر با انتقاد از رسانهها گفت: رسانهها گاهي به جاي نشان دادن ايثارگري و ترويج فرهنگ ايثار و شهادت به بيان برخي مسئل غير ضروري و مشكلات خاص جامعه ايثارگري ميپردازند كه شهيديفر گفت: اجازه دهيد ما به عنوان نماينده مردم به وظيفه خود عمل كنيم.
زريبافان توضيح داد: در مورد يك جانباز بايد هم موضوع رشادتش مطرح شود و هم مشكلاتش؛ اما برخي رسانهها گاهي در مورد افرادي گزارشاتي تهيه ميكنند كه اصلاً در مورد جانباز بودن آن فرد در بنياد شهيد ابهام وجود دارد و قطعي نيست و گاهي ميبينيم كه اين فرد اصلا در بنياد شهيد پرونده ندارد.
رئيس بنياد شهيد و امور ايثارگران بيان داشت: ما فردي را جانباز ميدانيم كه از ستاد اعزام كننده خود برگه داشته و مدارك باليني مجروحيتش هم وجود داشته باشد و در نهايت مرجع مورد تأييد ما كميسيون پزشكي بنياد شهيد و امور ايثارگران است. خيليها سن شان بالا رفته و مشكلات زندگي سختيها و مسائلي را براي آنها پيش آورده اما ملاك بنياد شهيد براي خدمات به جانبازان مجروح شدن فرد در جنگ است.
*ابهامات ماده 13 آزادگان حل نشده است
شهيديفر پرسيد: آيا با نقص قانون يا كمبود بودجه هم مواجه هستند؟ زريبافان پاسخ داد: بله
مجري گفت: خب شما معاون رئيس جمهور هستيد؛ ميتوانيد لايحه بدهيد. زريبافان با اشاره به قانون ماده 13 آزادگان گفت: در برخي قوانين ابهامات و مغايرتهايي وجود دارد. 25 سال پيش قانوني در باره آزادگان تصويب شد كه يك سال پيش استفساريه ماده 13 اين قانون در مجلس مطرح و تصويب شد. اين ماده شامل حقوق آزادگان هم ميشد اما ابهاماتي داشت كه رئيس جمهور طي نامهاي از مجلس سؤال كرد ولي رئيس مجلس پاسخ آن را داد. در حالي كه خود نمايندگان هم بعضي قضيه برايشان مبهم است.
زريبافان افزود: ما ميدانيم اين حق مسلم آزادگان است كه اجراي آن 25 سال به تعويق افتاده؛ اما قوانين كشور محدود است و اجراي كامل آن از توان كشور خارج است. قانون نيز مبهم است و در بودجه هم هيچ رديفي براي اين كار تعريف نشده و رقم آن هم طوري نيست كه بشود يك دفعه ارائه شود اما ما از هيچ كوششي فروگذار نميكنيم و خود من تاكنون 100 جلسه براي حل اين موضوع گذاشتهام و باز هم تلاش ميكنيم.
رئيس بنياد شهيد و امور ايثارگران اظهار داشت: بعضي از آزادگان اعلام كردهاند كه توقعي براي دريافت اين مطالبات ندارند ولي ما در صدد پيدا كردن راه حل هستيم. براي رفع ابهامات قصد نداريم دوباره موضوع را به مجلس ارجاع دهيم چون بيم آن ميرود كه قضيه پيچيدهتر شود.
وي در پايان با بيان اينكه دولتهاي نهم و دهم بيشترين اهتمام را به موضوع ايثارگران داشته است، گفت: در اين سالها بودجه بنياد شهيد و امور ايثارگران 5 برابر شده است و بودجه هيچ دستگاهي به اين اندازه افزايش نداشته است اما همچنان كمبود داريم و نتوانسته است آنگونه كه شايسته ايثارگران است كاري انجام دهيم.
زريبافان خاطرنشان كرد: بيش از 80 درصد خانواده شهدا هيچ مراجعهاي به بنياد شهيد ندارند و خيليها هستند كه شايد اصلا آدرس بنياد شهيد را نميدانند. ما در جمع 20 درصد مراجعه داريم كه از اين ميان 15 تا 16 درصدشان مراجعات عادي است و حدود 3تا 5 درصد مشكلات حاد دارند كه باز از اين ميان نيم درصد شامل افراد خاص ميشود.
به گزارش توانا، عليرغم اينكه به گفته رئيس بنياد شهيد بودجه اين نهاد طي دولتهاي نهم و دهم 5 برابر شده و مشكلات حاد و موارد خاص مطرح شده در بنياد شهيد كمتر از 5 درصد جامعه ايثارگري است اما سؤال اينجاست كه آيا بنياد شهيد آنقدر در پاسخگويي به اين مسائل جامعه هدف خود عاجز است كه اظهارات و مشكلات جانبازان سر از رسانهها در ميآورد؛ اقدامي كه به مزاج رئيس بنياد اصلا خوش نميآيد!؟
انتهاي پيام/
دوشنبه|ا|17|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
-