تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):كسى كه بهره‏اى از دانش ندارد معنا ندارد كه ديگران او را سعادتمند بدانند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851150441




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گزارش فارس از مصلاي نيمه‌تمام اصفهانسال‌هاست كه سجاده نمازگزاران در مصلاي اصفهان گشوده نمي‌شود


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزارش فارس از مصلاي نيمه‌تمام اصفهانسال‌هاست كه سجاده نمازگزاران در مصلاي اصفهان گشوده نمي‌شود
خبرگزاري فارس: ميدان نقش جهان سال‌هاست پذيراي قنوت‌هاي ظهر جمعه مردم اصفهان است و گويا مي‌داند بنا نيست، سقفي محكم پذيراي سجده‌هاي نمازگزاراني باشد كه دل به ظهرهاي جمعه مصلي خوش كرده‌اند.


به گزارش خبرگزاري فارس از اصفهان، حدود 14 سال پيش بنا بود كلانشهر اصفهان صاحب مكاني محكم و استوار شود به نام مصلي، ‌مكاني براي نماز و نيايش ظهرهاي جمعه كه سقفي باشد براي مصون ماندن از گرما و سرمايي كه گاه كلافه مي‌كند هر انساني را.
14 سال است كه اصفهاني‌ها ميدان نقش جهان را امين سجده‌هاي خود مي‌دانند و قنوت‌هاي خود را مهمان اين مكان تاريخي هستند، اما هنوز هم دل به وعده‌هايي خوش كرده‌اند كه نويد ساخت مكاني را به آنان مي‌دهد تا از اين پس در آن دست به آسمان خدا بالا ببرند.
مجموعه مصلي در محدوده تخت فولاد (قبرستان قديمي و تاريخي اصفهان با داشتن آرامگاه‌هاي بزرگان علم و فرهنگ ايران زمين) كه از جمله مهم‌ترين مراكز فرهنگي و توريستي اصفهان است، قرار دارد و براي خدمت‌رساني به صنعت توريست و نيز امور فرهنگي مكان مناسبي است.
طرح سازه مصلي اصفهان جزو 408 طرح شركت كننده در كنفرانس 1999 در شهر ريو برزيل بود كه در نهايت به عنوان يكي از هشت طرح برتر در زمينه فرم فلزي و پوسته‌هاي بتني قرار گرفت و به عنوان اثر ماندگار از جمهوري اسلامي ايران مطرح شد.
طراحي مصلاي اصفهان به گونه‌اي است كه نياز به نازك‌كاري خاص مرسوم ندارد و با اتمام مرحله سفت‌كاري 90 درصد كار تمام شده است.

_________________
*درباره مصلاي اصفهان
_________________
مصلاي اصفهان در سال 1376 كار خود را آغاز كرد. 84 هزار متر مربع، موقوفي و به نام موسسه مجتمع فرهنگي مذهبي امام خميني (ره) و مصلاي بزرگ اصفهان به ثبت رسيده كه مديريت آن با يك هيئت امناي 11 نفره است و هيچ منبع اعتبار مشخصي ندارد.
كل ساختمان حدود 166 هزار متر مربع است كه شامل سالن اصلي و محل برگزاري نماز به ابعاد 100 در 180 متر مربع و بقيه پروژه‌ها هم شامل كتابخانه، مجتمع تجاري، استخر دو قلوي زنانه و مردانه، سالن اجتماعات، سالن نمايش فيلم و تئاتر، موزه، دانشكده علوم قرآني، ورزشگاه و ... است.
هشت مناره در اين مجموعه ايجاد شده كه دو مناره آن 60 متر ارتفاع، 4 مناره 40 متري و دو مناره ديگر 110 متري است كه در اين دو مناره آخر بازديدكندگان مي‌توانند به وسيله آسانسور در ارتفاع 75 متري اصفهان را روي يك كفه گردان مشاهده كنند.

__________________________
*گريزي به روزنامه‌ها و خبرگزاري‌ها
_____________________‌_____
گزارش ايران از ساخت زيباترين مصلي ايران، 22 آذر 86
20ميليارد تومان اعتبار تازه براي تكميل مصلي اصفهان اختصاص يافت
به گفته مدير عامل مجموعه فرهنگي مذهبي امام خميني و مصلي اصفهان، با 20 ميليارد تومان اعتبار مي‌توان فضاي اصلي برگزاري نماز در مصلي را تكميل كرد. چندي قبل نيز شوراي شهر اصفهان از اختصاص مبلغي براي تكميل محوطه مربوط به برپايي نماز تا دو سال آينده خبر داده بود.
محمد تقي رهبر نماينده اصفهان در مجلس شواري اسلامي با اشاره به اينكه در سفر استاني رئيس جمهور و هيئت دولت به اصفهان، نمايندگان اين شهر تأمين اعتبار مورد نياز براي تكميل طرح مصلاي اصفهان را خواستار شدند، اعلام كرد: مديريت استان از تخصيص اعتبار ۲۰ ميليارد توماني به عنوان تسهيلات براي تكميل اين طرح خبر داد.
مدير عامل مؤسسه مجتمع فرهنگي مذهبي امام خميني و مصلاي بزرگ اصفهان چندي پيش با ابراز گلايه از كاهش اعتبارات دولتي اين مجموعه گفته بود: سال قبل يك ميليارد و 100 ميليون اعتبار به مصلي اصفهان تخصيص يافت اما اين رقم امسال به ۵۵۰ ميليون تومان كاهش يافته است. او پيش‌بيني كرده بود كه با روند موجود سال‌هاي بسيار طول خواهد كشيد تا مجموعه مصلاي اصفهان آماده شود.
او رقم مورد نياز براي تكميل فضاي مصلي براي برپايي نماز را حدود ۲۰ ميليارد تومان ارزيابي كرده بود.

* خبرگزاري ساشا، 4 بهمن 1387 به نقل از خبرگزاري جمهوري اسلامي
مصلي بدون تخصيص اعتبار تكميل نمي‌شود
نماينده مردم اصفهان در مجلس شوراي اسلامي گفت: طرح‌هاي عمراني مصلي و ورزشگاه "نقش جهان " بدون تخصيص اعتبارات ملي تكميل نمي‌شود.
"حميدرضا فولادگر " در نشست با اعضاي شوراي اسلامي شهر اصفهان، تعامل نمايندگان با اعضاي شوراي شهر را در رفع مشكلات و تسريع در اجراي طرح‌ها موثر دانست و بر برگزاري نشست مشترك با هيئت امناي مصلاي اصفهان تاكيد كرد.

*ايران‌شهر 15 آبان 87
مصلاي اصفهان سنگي براي نزدن
روزي كه سيد محمد خاتمي وزير وقت ارشاد و آيت‌اللـه طاهري امام جمعه سابق اصفهان از عبدالحسين سيف‌اللهي كه معاون حج و اوقاف كشور بود گله كردند كه چرا براي شهر خودت مصلي نمي‌سازي، هيچ كس نمي‌دانست كه در سال 87، يعني14 سال پس از كلنگ‌زني، مصلي نيازمند 70 ميليارد تومان براي تكميل باشد! فكر ساختن اين مجموعه با نام «موسسه مجتمع فرهنگي ـ مذهبي امام خميني (ره) و مصلاي بزرگ اصفهان» با بخش‌هاي عبادي، فرهنگي، تفريحي، ورزشي، تجاري و... در زميني به مساحت 85 هزار متر مربع در جنوب شرقي اصفهان در كنار قبرستان تخت فولاد ـ سومين مزار مقدس شيعه پس از بقيع و وادي‌السلام در اوايل دهه 70 متولد شد. اكنون سال‌هاست كه هر كسي گذرش به اصفهان بيفتد منارهاي بلند با گنبدهاي فلزي و بتني و مجموعه‌اي نيمه‌ساز را مي‌تواند در اين محدوده ببيند. عبدالحسين سيف‌اللهي را مرد شماره يك پروژه مصلاي اصفهان مي‌دانند؛ كسي كه در دهه 60 شهردار اصفهان بود.
سوم شهريور 73 نخستين كلنگ پروژه با حضور استاندار، امام جمعه، مهندس سيف‌اللهي كه اكنون معاون استاندار است و ديگر مسئولان محلي طي جشني مفصل به زمين زده مي‌شود و پايان دهه 70، هشت منار مصلي آسمان اصفهان را در مي‌نوردد. در اين مجموعه 18 پروژه‌اي قرار است مصلاي بزرگ اصفهان در وسط و ساير بناها مانند ورزشگاه، فروشگاه، درمانگاه، كتابخانه، مهمانسرا، مركز تحقيقات، موزه، سالن‌هاي همايش، مهد كودك، بانك و ... در پيرامون ساخته شوند.
انتقادهايي كه از اين پروژه شده، خيلي بيشتر از تعريف و تمجيدهاست. تقريبا از سال‌هاي پاياني دهه 70 تاكنون، اين پروژه از موضوعات جنجالي پايتخت عصر صفويه بوده است. تنها برگ برنده‌اي كه اين پروژه دارد، طراحي و اجراي سازه‌هاي فولادي و بتني بي‌نظير در قالب گنبدها و منارهاي مصلي است. طراحان و مجريان مصلي هميشه به كنفرانس 1999 موسسه IABSE در ريودوژانيروي برزيل اشاره مي‌كنند كه در آن طراحي، محاسبات و اجراي ساختمان اصلي مصلي در ميان 408 طرح شركت كننده به عنوان يكي از هشت طرح برتر انتخاب شد. اما روانشناسان، پروژه مصلي را نمادي از يك «هنجار غلط اجتماعي رايج در ايرانيان» مي‌دانند: سنگي بزرگ به نشانه نزدن!
اين روزنامه با اشاره به بسته پيشنهادي حججي ادامه مي‌دهد: محمد حججي، مديرعامل مصلاي اصفهان راه خروج از بن بست مصلي را مشاركت ساير دستگاه‌ها مي‌داند: «پيشنهادي كه به استاندار محترم داده‌ايم اين بوده كه پول داده شود تا صرفا مصلي ساخته شود و بقيه پروژه براساس شرح وظايفشان به دستگاه‌هاي ذي‌ربط واگذار شود، مثلا ساختمان كتابخانه به ارشاد يا شهرداري داده شود و ...» از او مي‌پرسيم اگر شما جاي شهردار يا مديركل ارشاد بوديد يك طرح نيمه تمام را قبول مي‌كرديد؟ و مي‌گويد: «چرا قبول نكنند؟ بزرگ‌ترين مشكل اين دستگاه‌ها اين است كه نمي‌توانند پول براي زمين بدهند، اينجا زمين رايگان و طراحي به بهترين شكل آماده و بعضي پروژه‌ها تا سقف و ستون كار شده‌اند، بيايند كار كنند.» پيشنهاد ديگر حججي توجه ويژه شهرداري و شوراي شهر و قراردادن آن در ليست پروژه‌هاي عمراني شهر است. حججي مي‌گويد كار تعطيل نيست و به سرعت به پيش مي‌رود. او پيشنهاد ديگرش را راه‌اندازي سريع مصلي مي‌داند: «عمليات 80 چشمه سرويس بهداشتي و موتورخانه با سرعت دارد كار مي‌شود. اصرارمان اين است كه مردم را دعوت كنيم و حداقل يك نماز اينجا برگزار شود تا مردم با پيشرفت كار آشنا شوند.»امروز ديگر سيدمحمد خاتمي بر سر كار نيست تا پيگيري كند كه پروژه در چه مرحله‌اي است و آيت‌اللـه طاهري هم از سيف‌اللهي گله كند كه مصلي چه شد، اما مردمي كه هر روز از خيابان‌هاي اطراف مصلي عبور مي‌كنند، مي‌خواهند بدانند مصلي كي ساخته مي‌شود.

* خبرنگاران صلح: ۲۱ آبان ۸۷
جنجال مصلاي اصفهان؛ پنج سال تا تخريب
ابوالفضل قرباني،‌ سخنگوي شوراي شهر اصفهان گفت: در صورتي كه اين پروژه در ۵ سال آينده به بهره‌برداري نرسد، روند فرسودگي خود را آغاز خواهد كرد و امكان استفاده از آن هيچ گاه ميسر نخواهد شد

*خبرگزاري فارس، 11 ارديبشهت 87
تسريع در تكميل پروژه مصلاي اصفهان با واگذاري به شوراي شهر
عضو شوراي اسلامي شهر اصفهان گفت: در صورت واگذاري پروژه مصلاي به شهرداري و شوراي شهر اصفهان اين پروژه با سرعت و رشد بهتري به اتمام مي‌رسد.
ابوالفضل قرباني افزود: در حال حاضر، تكميل مصلي در حيطه وظايف شوراي شهر نيست و هيئت امنايي جداگانه‌اي براي بررسي و اجرا دارد.
وي ادامه داد: در صورت واگذاري اين پروژه به شوراي شهر و اختيار تام در اين زمينه، مي‌توان با برنامه‌ريزي و كارهاي كارشناسي به تسريع در تكميل مصلاي اصفهان كمك كرد.
سخنگوي شوراي اسلامي شهر اصفهان اظهار داشت: يكي از مشكلات مصلاي اصفهان، كمبود بودجه است كه اين مسئله باعث تاخير در تكميل آن شده است.

*خبرهاي تازه از طرحي نيمه‌تمام
شوراي شهر هيچ دخالتي در پروژه مصلي ندارد
عضو شوراي اسلامي شهر اصفهان گفت: در حال حاضر شوراي اسلامي شهر اصفهان هيچ دخالتي در پروژه مصلي ندارد و هيچ قولي هم در مورد تكميل و يا ساخت آن نمي‌تواند بدهد.
ابوالفضل قرباني با اشاره به درخواست شوراي شهر مبني بر واگذاري مصلي به اين شورا اظهار داشت: هنوز اين پروژه به شوراي شهر واگذار نشده و هيئت امنايي جداگانه دارد كه بايد در مورد آن تصميم گيري كنند.
وي افزود: بي شك اگر شوراي شهر در تصميم‌گيري‌هاي مصلي حضور داشته باشد در روند ساخت و حتي كيفيت آن تاثير مطلوب و مناسبي خواهد گذاشت.

*يك مشكل
قرباني گفت: در حال حاضر مشكل اصلي مصلي، تشكيل نشدن جلسات هيئت امنا است.
*يك پاسخ
جلسات هيئت امنا به طور منظم برگزار مي‌شود
مدير عامل مؤسسه مجتمع فرهنگي مذهبي امام خميني و مصلاي بزرگ اصفهان در پاسخ به اين عضو شوراي شهر گفت: جلسات هيئت مديره و هيئت امنا به طور منظم برگزار مي‌شود و تا كنون هيچ جلسه‌اي به تعويق نيفتاده است.

*20 ميليارد تومان اعتبار تنها براي تكميل پروژه مصلي
محمد حججي گفت: علاوه بر مصلي 17 پروژه ديگر نيز در اين مجموعه وجود دارد كه تنها تكميل مصلي به 20 ميليارد تومان بودجه نياز دارد.
وي افزود: قطعا يكي از اولويت‌هاي شهر اصفهان تكميل مصلي است كه شهرداري، شوراي شهر و استانداري نيز بايد آن را در راس امور و فعاليت‌هاي خود قرار دهند. خواست تمام مردم اصفهان نيز بر تكميل اين پروژه است به طوري كه اكثر درخواست‌هاي مردم در در سفر گذشته رياست جمهوري تاكيد بر تكميل اين مكان بوده است.

*مصلي در حال فرسوده شدن است
در خبرها آمده بود كه در صورتي كه مصلي تكميل نشود پس از پنج سال روند فرسودگي آن آغاز مي‌شود.
حججي در اين ارتباط گفت: عمر مفيد فلز و بتن محدود است، با توجه به اينكه از سال 74 تاكنون اين پروژه آغاز شده مي‌توان گفت كه در صورت تكميل نشدن از هم‌اكنون رو به فرسودگي خواهد گذاشت.
وي افزود: ما زمان را از دست مي‌دهيم، مصلي مي‌توانست در اين 14 سال به بهره‌برداري برسد، اما متاسفانه تاكنون تنها 28 درصد پيشرفت فيزيكي داشته است.

_________________________________
*360 ميليون تومان اعتبار دولتي براي مصلي
_________________________________
مدير عامل مؤسسه مجتمع فرهنگي مذهبي امام خميني و مصلاي بزرگ اصفهان با اشاره به اينكه اعتبار دولتي امسال براي تكميل مصلي تنها 360 ميليون تومان بوده است گفت: اين پروژه هيچ منبع اعتبار خاصي ندارد، به طوري كه از سال 74 تاكنون 13 ميليارد تومان براي اين طرح عظيم هزينه شده كه تنها 3 ميليارد آن را دولت تامين كرده و 10 ميليارد ديگر نيز از طريق كمك‌هاي مردمي و درآمدهاي اقتصادي مصلي تامين شده است.
وي بيان داشت: شوراي اسلامي شهر اصفهان قول دادند تا در اعتبارات سال آينده خود اعتباري نيز براي مصلي اصفهان درنظر بگيرند و ما همچنان منتظر اين كمك شورا هستيم.
اين در حالي است كه سخنگوي شوراي اسلامي شهر گفته بود كه شوراي شهر هيچ دخالتي در ساخت و تكميل اين پروژه ندارد آن هم به دليل اينكه درخواست خود را مبني بر واگذاري مصلي به شهرداري يا شوراي شهر داده‌اند، اما مورد پذيرش هيئت امناي مصلي قرار نگرفته است.
حججي نيز در اين ارتباط گفت: تاكنون هيچ درخواستي مبني بر واگذاري پروژه مصلي به شوراي شهر به مصلي نرسيده است.

_____________________
*تكميل مصلي در دو سال
_____________________
حججي اظهار داشت: در صورت تامين اعتبار حداكثر تا دو سال آينده پروژه مصلي اصفهان با بهترين كيفيت به بهره‌برداري مي‌‌رسد.
وي افزود: از هر نوع پيشنهادي براي كمك به ساخت و تكميل اين پروژه استقبال مي‌كنيم چرا كه مردم متدين اصفهان كه 30 سال از انقلابشان مي‌گذرد هنوز هم براي اقامه نماز يك مكان مناسب ندارند.
وي بيان داشت: با بررسي در تاريخچه بافت ابنيه اماكن مذهبي و مردمي و فرهنگي اصفهان اين مسئله به اثبات رسيده كه در نهايت با لطف خداوند بزرگ و حضور هميشگي مردم اين بناها ساخته خواهند شد پس چه بهتر كه افرادي كه امكاناتي در اختيار دارند اين توفيق را براي خود ايجاد كرده و در اين ثواب بزرگ شريك و دخيل شوند. همانگونه كه در ساخت مسجد مصلي اصفهان كه در اصل با كمك‌هاي مردمي به اينجا رسيده و سهم كمك‌هاي دولتي بسيار ناچيز بوده است.
مديرعامل مجموعه مصلي اصفهان گفت: مصلي در نهايت روزي به پايان مي‌رسد و خوشا به حال افرادي كه در به ثمر رساندن آن سهيم بودند و مغبونند كساني كه مي‌توانستند در اين پروژه سهيم باشند و كمك كنند، اما دريغ كردند.
وي از شوراي اسلامي شهر، شهرداري و شوراي برنامه‌ريزي استان خواست در اين راه ياري بيشتري كنند تا اميدي به پايان اين پروژه كه مردم به آن بسيار دل خوش كرده‌اند باشد.

*مصلي اولويت اول استان اصفهان
حججي گفت: مصلي اولويت اول استان اصفهان است و شهرداري مي‌تواند در قالب سه سال تمام اعتبار اين طرح را تامين كرده و آن را به بهره‌برداري برساند.

*سرنوشت پروژه‌هاي ديگر مصلي
علاوه بر مصلي 17 پروژه ديگر در اين مجموعه عظيم وجود دارد كه همچنان بلاتكليف بوده و ساخت آنها هنوز حتي آغاز هم نشده است.
كتابخانه، مجتمع تجاري، استخر دو قلوي زنانه و مردانه، سالن اجتماعات، سالن نمايش فيلم و تئاتر، موزه، دانشكده علوم قرآني، ورزشگاه و ... از جمله طرح‌هايي هستند كه در كنار مصلي اصفهان قرار دارند و در صورت تامين اعتبار كار ساخت آنان نيز آغاز خواهد شد.
مديرعامل مجموعه بزرگ مصلي در اين مورد گفت: ما آمادگي خود را براي واگذاري اين مجموعه‌ها به نهادهاي مربوطه اعلام كرديم، ‌به عنوان مثال اداره ارشاد مي‌تواند با هزينه خود ساخت كتابخانه را به عهده بگيرد و نهادهاي ديگر نيز هر كدام مجموعه مربوط به خود را به دست گيرند، اما متاسفانه تاكنون هيچ نهادي براي اين كار اقدام نكرده است.

*آمادگي براي واگذاري
حججي گفت: ما آمادگي داريم تا اين 17 مجموعه را در قالب يك قرارداد منطقي و با تمام اختيارات به بخش خصوصي واگذار كنيم تا با نام خودشان به بهره‌بردار ي برسانند و مردم از اين مجموعه‌ها استفاده كنند.
وي بيان داشت: ما آمادگي كامل داريم تا زمين مورد نظر را به صورت رايگان در اختيار نهادها و يا كساني قرار دهيم كه قصد ساخت آن را داشته باشند تا نقشه‌هاي آن را اجرايي كنند. زمين رايگان در اختيار آنان قرار دارد پس مي‌توانند ساخت آن را به عهده بگيرند.

*وضعيت فعلي مصلي اصفهان
مدير عامل مجموعه مصلي اصفهان گفت: در حال حاضر 80 سرويس بهداشتي كه در ضلع غربي مصلي قرار دارد در حال ساخت است كه اعتبار آن از شهرداري تامين شده است.
وي افزود: موتورخانه مصلي با حداكثر توان و سرعت نيز در حال انجام است و شيشه‌هاي سقف مصلي نيز هم‌اكنون انجام مي‌شود.
حججي با اشاره به كمك‌هاي مردمي در اين طرح اظهار داشت: كمك‌هاي مردمي شايد از نظر اعداد و ارقام چشمگير نباشد، اما از لحاظ كيفي بسيار براي ما ارزشمند است،‌ البته كمك‌هاي مردمي تاكنون در ساخت اين مجموعه كمك فرواني به ما كرده است.
وي افزود: كمك‌هاي مردمي همچنان ادامه دارد و مردم مي‌توانند كمك‌هاي خود را روزهاي جمعه در صندوقي كه در محل برپاي نماز جمعه قرار دارد ريخته و بدانند كه كمك آنان ارج نهاده شده و ارزشمند است.

*يك شهروند
اعتبار مصلي بايد صرف محروميت‌زدايي مي‌شد
يك شهروند اصفهاني گفت: اگر قرار بود پروژه مصلاي بزرگ اصفهان پس از سال‌ها اينگونه متوقف شود، نبايد آغاز مي‌شد و بهتر بود تمام اعتبارات اختصاص يافته به آن براي محروميت‌زدايي از مناطق محروم تخصيص مي‌يافت.
اميد كمالي افزود: براي مسئولان استان اصفهان بايد متاسف بود كه شهرشان هنوز يك مصلي ندارد و مردمش براي نماز به ميدان نقش جهان مي‌روند. بيش از 13 است كه در گوش مردم زمزمه مي‌كنند كه مصلي در حال تكميل است اما هنوز خبري نشده، اگر اين مصلي در پايتخت بود مسلما در كمتر از دو سال تكميل مي‌شد.
وي بيان داشت: اگر مسئولان اين طرح اميدي به تكميل آن ندارند و نمي‌توانند يك پروژه ملي را به انتها برسانند بهتر است بيشتر از اين وقت خود و مردم را تلف نكنند و اعتبار آن را صرف مردم و مناطق محروم كنند كه قطعا ماندگارتر خواهد بود.

*مشكل كجاست
هيئت امناي مصلي بايد به شخصيت حقوقي تبديل شود
نماينده مردم اصفهان در مجلس شوراي اسلامي گفت: مشكل ما در تكميل مصلي اصفهان هيئت امناي اين مصلي است. اين هيئت روزي كه اساسنامه را تنظيم مي‌كردند افرادي را به عنوان شخصيت حقوقي و افرداي را نيز به عنوان شخصيت حقيقي معرفي كردند از جمله امام جمعه وقت، استاندار وقت، يكي از اعضاي شوراي شهر و شهرداري و تعدادي از افرداي كه محلي از اعراب ندارند، كه برخي از اين افراد به عنوان شخصيت حقيقي به نا حق صاحب اين امتياز شدند.
محمد تقي رهبر افزود: اين افراد نه شخصيت حقوقي هستند نه انگيزه‌اي دارند و نه دغدغه‌اي. به همين علت هيئت امناي مصلي بايد تغيير كند و به طور كامل حقوقي شود چرا كه افراد حقيقي نه سرمايه‌گذاري كرده‌اند و نه هيچ اقدام مثبت ديگري انجام داده‌اند.
اين جمله نماينده اصفهان را نيز يكي از اعضاي شوراي شهر نيز عنوان كرده و هيئت امناي اين مجموعه را مشكل بزرگ در تكميل نشدن مصلي مي‌دانست.

*اصلاح اساسي در هيئت امنا
رهبر خاطرنشان كرد: ما و نمازگزاران خواستار اصلاح اساسي هيئت امنا هستيم تا مشكل برطرف شود و مردم اصفهان صاحب مصلي شوند.
وي گفت: مصلي سرمايه‌اي ملي است كه زير باد و باران و آفتاب در حال فرسوده شدن است و اين فاجعه‌اي بزرگ براي استان اصفهان و كشور است.
وي اظهار داشت: ماه گذشته هيئت امنا جلسه‌اي تشكيل داد و قرار بر اين شد كه دهم بهمن امسال جلسه‌اي ديگر گرفته و به نتيجه برسند. پيشنهاد ما اين است كه اعضاي هيئت امنا اگر خيرخواه مردم هستند و مصلحت جامعه را در نظر مي‌گيرند اين اساسنامه را اصلاح كنند، ‌آن را از شخصيت‌هاي حقيقي درآورند و به شخصيت‌هاي حقيقي تبديل كنند.
نماينده مردم اصفهان در مجلس اضافه كرد: خواسته ما اين است كه كساني كه وجودشان اثري در تكميلي اين اثر ندارد استعفا داده و شخصيت‌هاي حقوقي جاي آنان را بگيرد.

*ماجراي 20 ميليارد تومان تسهيلات
رهبر گفت: سال گذشته در سفر رئيس جمهور به استان اصفهان مصوب شد كه 20 ميليارد ريال تسهيلات ارزان قيمت براي اين پروژه به اصفهان تعلق گيرد كه به تدريج و با اقساط طولاني مدت پرداخت شود، ‌شهرداري نيز حاضر به قبول پرداخت اين تسهيلات شد.

___________________________
*شرط شهرداري براي تكميل مصلي
___________________________
وي افزود: شهرداري حتي حاضر به تكميل مصلاي بدون حتي تسهيلات بود، اما يك شرط براي انجام اين كار داشت و آن هم واگذاري كامل اين پروژه بود كه از هيئت امنا خارج شده و به شهرداري واگذار شود.
رهبر بيان داشت: مشكل ما در اصفهان هنوز هم هيئت امناي اين مصلي است.
وي گفت: اين 20 ميليارد تومان اعتبار اخذ نشد به علت اينكه بايد ضامني باشد تا براي بازپرداخت آن ضمانت دهد.
رهبر تصريح كرد: مصلاي اصفهان با مشكلات بسياري روبه‌رو است و از همان ابتدا با كمك‌هاي مردمي و برخي منابع دولتي تا اين مرحله رسيده است.
سال‌هاي گذشته اعتبار دولتي براي اين طرح يك ميليارد تومان اعتبار بود و امسال 360 ميليون تومان است در حالي كه حتي يك ميليارد هم براي اين پروژه ناچيز است چه رسد به مبالغ ميليوني.

__________________________
*مصلي يك پروژه عمراني نيست
__________________________
معاون عمراني استانداري اصفهان گفت: مصلي اصفهان از پروژه‌هاي عمراني نيست و هيئت امنايي مستقل دارد و از منابع غير دولتي بايد تامين اعبتار مي‌شود.
محمد جعفر عليزاده افزود: از منابع دولتي تاكنون بيش از 3 ميليارد تومان به اين طرح كمك شده است اما اصل پروژه بايد توسط هيئت امنا تامين شود.
وي اظهار داشت: با توجه به اينكه اين پروژه، ‌پروژه‌اي عمراني نيست تنها سالانه مبلغي از منابع عمراني استان به اين طرح كمك مي‌شود.
عليزاده گفت: در حال حاضر در حال بررسي در اين مورد هستيم تا شايد اين تكليف اين پروژه روشن شود.

*مرحله‌بندي پروژه‌هاي كلان
عليزاده گفت: مصلي از پروژه‌هاي كلان و بزرگ و با طراحي منحصر به فردي است كه بايد مرحله به مرحله آغاز مي‌شد، ‌شروع همزمان تمام طرح‌ها به بن بست برخورد مي‌كند.
وي افزود: مرحله‌بندي چنين پروژه‌هايي بسيار مهم و پاسخگو است.

___________________________
*انتظار 14 ساله به پايان مي‌رسد
___________________________
شايد هر عابري كه از كنار مصلي مي‌گذرد اين سئوال برايش پيش آيد كه مگر مسئولان ما چه مي‌كنند كه پروژه‌اي عظيم را اينگونه رها كرده و به اموري ديگر مي‌پردازند و برايشان عجيب است كه چرا در اين 14 سال پروژه مهم و عظيمي كه بايد هرچه سريع‌تر ساخته مي‌شد هنوز در پيچ و خم كاغذ بازي ادارات است.
اصفهان سابقه عمراني بسياري دارد و هر پروژه‌اي را تا كنون به راحتي و با سرعت به انجام رسانده است، اما ماجراي مصلي اصفهان چيست و مشكل از كجاست كه پس از 14 سال تنها 28 درصد پيشرفت فيزيكي داشته است.

________________________________
*آيا از مصلي صدايي به گوش خواهد رسيد
________________________________
سئوالات و انتظارات مردم، گفته‌هاي مسئولان و مديرعامل مصلي و‌ ديده و شنيده‌ها ما را به اين انديشه وادار مي‌كند كه در نهايت چه كسي، چه نهادي، چه سازماني و يا چه شخص حقيقي يا حقوقي مي‌خواهد پروژه‌اي را به اتمام برساند كه 14 سال از آغاز آن مي‌گذرد. شايد اگر چند صباحي ديگر بگذرد قابليت ثبت در آثار فرسوده ملي را داشته باشد و شايد پس از مدتي به جاي اينكه صداي اذان از منارهاي آن به گوش برسد صداي حراج حراج فروشنده‌هاي دوره گرد شنيده شود.
به هر روي پايه‌هاي اين بناي سترگ در سرزمين تخت فولاد فرو رفته است و هر روز كه مي‌گذرد از عمر فونداسيون سازه‌هاي نيمه‌ساز مصلي كاسته مي‌شود و عقل حكم مي‌كند كه عقلاي قوم گرد هم آيند و وضعيت در حال احتضار مصلي را بهبود بخشند.

*پايان
پايانش را به نظاره نشسته‌ايم.
_________________________
گزارش: ثريا قنبري
خبرنگار خبرگزاري فارس در اصفهان
_________________________
انتهاي پيام/ش10

يکشنبه|ا|13|ا|بهمن|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 358]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن