واضح آرشیو وب فارسی:الف: رمزگشايي كاهش قيمت مخدرهاي صنعتي
مافياي قاچاق مواد در سالهاي اخير بيشتر فعاليت خود را بر شيوع مصرف مخدرهاي صنعتي در كشور متمركز كرده به طوريكه بررسي روند افزايش قيمت مخدرهاي سنتي و كاهش قيمت مخدرهاي صنعتي حاكي از دسيسهاي پيچيده و دستهاي شيطاني پشت اين چرخه توليد و توزيع است.
به گزارش مهر، در حاليكه قيمت ماده مخدر شيشه در سالهاي ابتدايي ( دهه ۸۰) به ۸۰ ميليون تومان مي رسيد با تلاش مافيا و در دسترس قرار دادن پيش ساختهاي اين مواد طي چهار سال قيمت اين ماده مخدر با كاهش ۴۰۰ درصدي به دو ميليون تومان رسيد. ماده اي كه به گفته دكتر مجيد ابهري آسيب شناس اجتماعي ۷۰ درصد معتادان مصرف كننده آن هستند. اين در حالي است كه در گذشته و همزمان با ورود اين ماده تنها كمتر از پنج درصد معتادان مواد مخدر صنعتي مصرف مي كردند.
ورود پيش سازهاي مواد مخدر از عراق و پاكستان/ سودجويان دست به كار شدند
اين در حالي بود كه همزمان با ورود مواد مخدر صنعتي از اواخر دهه هشتاد به كشور و قيمت نجومي آن بسياري از افراد سودجو با تهيه پيش سازهاي مواد مخدر و تغيير دستورالعمل ها اقدام به توليد اين ماده خطرناك در آشپزخانه هاي خانگي كردند.
سردار حميدرضا حسين آبادي رئيس پليس سابق مبارزه با مواد مخدر در اين باره به مهر مي گويد: باندهاي مافيايي مواد مخدر ابتدا اقدام به واردات پيش ساخت هاي مواد مخدر صنعتي از آلمان كردند و با تغيير فرمول شيشه توانستند مقادير زيادي از اين ماده را توليد كنند. البته هم اكنون پيش ساخت ها و فدرين از عراق و پاكستان با قيمت نازلي وارد كشور شده و به شيشه تبديل مي شود.
او با تاكيد بر اينكه درصورتيكه آشپزخانه هاي خانگي شناسايي و منهدم نشود با مشكلي بزرگ مواجه مي شويم گفت: به دليل اينكه آشپزخانه هاي خانگي با اضافه كردن مواد ناخالص و مسموم كننده شيميايي به دنبال سود بيشتري هستند، معتادان زيادي جان خود را از دست مي دهند.
مرگ در انتظار مصرف كنندگان شيشه
دكتر محمدعلي جعفرنژاد كارشناس اعتياد از مرگ بيش از ۸۰ درصد مصرف كنندگان شيشه توليد داخل بعد از گذشت دو سال خبر مي دهد و در اين بار به مهر مي گويد: به دليل وجود برخي از اسيدهاي كشنده و خطرناك در ماده مخدر توليد شيشه اين ماده پس از ۶ ماه مصرف اثرات زيانباري را روي مغز برجاي گذاشته و باعث مي شود فرد با آسيبهاي مغزي و مرگ روبرو شود. معتادان به شيشه پس از دو سال به علت افزايش مصرف و آسيب ديدن مغز و عروق قلبي جان خود را از دست مي دهند. البته افرادي كه از چنگال مرگ رهايي يابند نيز با ضايعات مغزي از جمله از كار افتادن قدرت درك و حواس مواجه مي شوند.
مرگ روزانه ۱۱ معتاد در كشور/ افزايش ۴ درصدي مرگ معتادان
در حاليكه كارشناسان معتقدند مهمترين علت مرگ معتادان سوء مصرف و وجود ناخالصي ها است، سازمان پزشكي قانوني از مرگ روزانه ۱۱ معتاد در كشور طي هفت ماهه امسال خبر داد. حامد نائيجي مشاور رئيس سازمان پزشكي قانوني در اين باره به مهر گفت: دو هزار و ۱۶۹ معتاد در هفت ماهه نخست امسال جان خود را از دست داده اند. سال گذشته نيز دو هزار و ۸۴ نفر جان خود را براثر سوء مصرف از دست دادند. با اين وجود امسال شاهد افزايش ۴ درصدي مرگ و مير معتادان هستيم.
به گفته نائيجي، از دوهزار و ۱۶۹ مرگ ناشي از سوءمصرف مواد مخدر ۱۳۲ مورد زن و دو هزار و ۳۷ مورد مرد بودهاند.
افزايش قيمت ترياك به پنج ميليون تومان در هر كيلوگرم
قيمت ترياك در يكسال گذشته با جهشي صد درصدي به پنج ميليون تومان در هركيلو رسيد. اگرچه هر روزه مصرف مواد مخدر صنعتي در حال افزايش است اما هنوز بيش از ۳۰ درصد معتادان كشور ترياك مصرف مي كنند. البته سردار احمدي مقدم فرمانده نيروي انتظامي درباره افزايش قيمت ترياك معتقد است: بسياري از خشخاش كاران افغاني با همكاري كشورهاي غربي و ناتو در سال گذشته با وارد كردن آفات به مزارع خشخاش باعث هدررفت توليد ترياك به منظور افزايش قيمت و گرايش به سمت ماده مخدر صنعتي شدند. امروزه بسياري از لابراتورهاي توليد شيشه مخفيانه زير نظر اشغالگران در افغانستان فعاليت مي كند.
كراك؛ هروئين فشرده ماده
در گذشته ترياك تنها ماده مخدر سنتي در كشور بود و همزمان با ورود هروئين بسياري آن را بلاي خانمان سوز دانسته و اين ماده مخدر را به نوعي مادهاي صنعتي ميدانستند اما ديري نگذشت كه با ورود كراك به بازار كشور هروئين به ماده مخدر سنتي تبديل شد. كراك كه از هروئين فشرده به دست مي آيد نيز در افغانستان توليد و به تدريج وارد كشور شد اما اين ماده به دليل قيمت اندك جايگزين هروئين شد. عمده مصرف كنندگان هروئين به سمت كراك گرايش پيدا كرده و ۹۰ درصد مصرف كنندگان اين ماده را جوانان تشكيل مي دهند.
ماده مخدر كراك به راحتي روي بافت هاي بدن تاثير گذاشته و در اندك زماني تمامي بافتهاي حساس بدن را متلاشي مي كند. دكتر همايون رضوي متخصص داخلي در اين باره به مهر مي گويد: مصرف كراك باعث ايجاد فساد در بافت شده و پس از گذشت مدتي از مصرف تمامي بافت ها را متلاشي و باعث ايجاد عفونت در بدن مي شود. بسياري معتقدند بدن افراد كراكي كرم مي گذارد اين درحالي است كه عفونتي كه باعث افساد بافتهاي بدن مي شود پس از گذشت مدتي زخم هاي عميقي را در بدن فرد معتاد ايجاد كرده و از بدن بيرون مي زند. ترشح عنوفت از بدن بيمار برخي را درچار اشتباه مي كند كه بدن اين افراد كرم مي گذارد.
قانون جديد، تشديد برخورد و انتظار براي اعدام قاچاقچيان
با اين همه هر روزه بسياري از جوانان در گرداب مواد مخدر فرو مي روند و در دام اعتياد گرفتار مي شوند. در اين ميان از ارديبهشت ماه امسال و با تصويب قانون جديد مبارزه با مواد مخدر بسياري به جدي تر شدن روند مقابله با مخدرها و عوامل توليد و توزيع آن اميدوار شدند. پليس كه هر روزه با باندهاي مافيايي روبرو و آنها را متلاشي مي كرد نخستين سازماني بود كه از قانون جديد حمايت وآن را عامل برخورد با باندهاي مافيايي دانست. اين درحالي بود كه با جديت پليس انهدام باندها و كشف شيشه طي هفت ماه ۱۴۰ درصد رشد داشت اما در اين مدت هيچ قاچاقچي مواد مخدر صنعتي به اشد مجازات نرسيد. البته چندي قبل رئيس دستگاه قضا با ابلاغ طرح تشديد برخورد با باندها و توليد كنندگان مواد مخدر بار ديگر بر اهميت برخورد تاكيد كرد.
سردار علي مويدي در اين باره به مهر مي گويد: پليس با جديت طرح برخورد با باندهاي مافيايي را در دستور كار قرار داده است و اين موضوع به عنوان مهمترين برنامه در دستور كار ما قرار دارد. انهدام روزي پنج باند بزرگ ترانزيت ماده مخدر خود گواه بر جديت پليس است. البته اين امر نيازمند رسيدگي سريع پرونده ها در دستگاه قضا است كه عاملي بازدارنده براي ورود افرادي شود كه سوداي يك شبه پولدار شدن را در سر مي پرورانند.
اما با وجود عزم دستگاه قضا و پليس براي تشديد برخورد با عوامل توليد و توزيع مواد مخدر صنعتي كه در جاي خود ضروري و اثر گذار است بايد به اين نكته نيز توجه داشت كه به موازات تشديد تلاشها، مطمئنا باندها و سركردگان آنها به دنبال راههاي جديدي براي نفوذ اين بلاي خانمان سوز در ميان جوانان ايران هستند. لذا بايد با اقدامي همه جانبه از سوي دستگاهها و نهادهاي مسئول پيش از گذشته خانواده ها و جوانان را از خطرات و عواقب مخدرهاي صنعتي آگاه كرد و شرايط و امكان بازگشت افرادي را كه در اين دام گرفتار شده اند هرچه سريعتر با تدارك تسهيلات كافي و مشوقهاي قابل اجرا فراهم كرد.
.............................
گزارش مجيد غمخوار
شنبه|ا|1|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]