واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: رعايت اصول تغذيه مانع ابتلاي سالمندان به سرطان مي شود
اصفهان- يك متخصص تغذيه گفت: سالمنداني كه اصول تغذيه صحيح را رعايت ميكنند كمتر در معرض خطر ابتلا به انواع بيماريها قرار ميگيرند و اين خود منجر به بهبود كيفيت زندگي آنان مي شود.
دكتر"رضا اعتصامي"روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا در اصفهان اظهار داشت: توجه به تغذيه در اين دوران به دليل تغيير نيازهاي تغذيه اهميت زيادي دارد.
وي افزود:رعايت اصول تغذيه صحيح درميانسالي و سالمندي سبب ميشود فرد سالهاي عمر خود را با سلامت و نشاط بيشتري طي كند و كمتر در معرض مشكلاتي همچون فشار خون بالا، افزايش چربي خون ، ديابت، اضافه وزن و پوكي استخوان قرار بگيرد.
به گفته دكتر اعتصامي، در صورت عدم كنترل اين مشكلات، ميزان ابتلا به بيماريهايي مانند سكته قلبي و مغزي، ديابت، پوكي استخوان و سرطانها در اين دوره سني افزايش مي يابد.
اين متخصص تغذيه درباره افزايش سن و تغييرات مصرف غذا توسط سالمندان خاطرنشان كرد: بروز بيماريهايي مانند آلزايمر، سرطان، آلرژيها و جراحي بخش هايي از مغز ذائقه را تغيير مي دهند.
وي تصريح كرد: كاهش حواس چشايي و بويايي در سالمندي بيشتر تحت تاثير مصرف داروهايي مثل آنتي بيوتيك ،آنتي هيستامين ،برخي داروهاي كاهنده چربي خون و داروهاي ضد سرطان اتفاق مي افتد.
اعتصامي با بيان اينكه مصرف اين داروها و بروز بيماريهاي فوق در افراد مسن نسبت به افراد ميانسال بيشتر است،افزود: تغيير در اين حواس احتمال ابتلا به مسموميت غذايي، مصرف غذايي نامناسب و يا ناكافي را افزايش مي دهد.
به گفته وي، نگراني روحي و ترس از تنهايي نيز مي تواند اشتهاي سالمندان را كم كند.
اين متخصص تغذيه خاطرنشان كرد:دريك سوم افراد بالاي 70 سال، آنزيم گوارشي و اسيد معده كاهش مي يابد كه دراين صورت ظرفيت هضم و جذب غذا، ويتامين ها و املاحي مثل كلسيم، آهن و روي نيز كمتر مي شود.
اعتصامي، مهمترين راهنماي تغذيه اي دوران سالمندي را تهيه غذاي ساده و كم حجم ذكر كرد و گفت:غذاي دوران سالمندي بايد تمام نيازهاي فرد به مواد مغذي را تامين و در عين حال متناسب با فرهنگ فرد باشد.
اين متخصص تغذيه با اشاره به نمونه هايي از تاثير غذاي سالم بر سلامت سالمندان اظهارداشت: مصرف كمتر چربي، ميزان ابتلا به سرطان روده پانكراس، پستان و پروستات را كاهش مي دهد.
وي افزود: مصرف كمتر روغن جامد باعث كاهش فشار خون و كلسترول شده و خطر ابتلا به بيماري قلبي را كم مي كند.
وي تصريح كرد:مصرف كمترنمك باعث كاهش فشارخون شده و خطر ابتلا به بيماري قلبي را كاهش مي دهد بطوريكه نداشتن فشار خون، خطر سكته مغزي را 40 درصد و خطر سكته قلبي را 15درصد مي كاهد.
اعتمادي، مصرف يك يا دو وعده ميوه و سبزي تازه به صورت روزانه را در كاهش خطر ابتلا به سرطان بسيار مهم دانست و گفت: مصرف آنها خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي را تا 30 درصد كم مي كند.
وي اظهارداشت: مصرف كمتر قند،شكر ، مربا و شيريني خطر ابتلا به چاقي، بيماريهاي قلب و عروق و ديابت را كم كرده و باعث تقويت سلامت دهان و دندان نيز مي شود.
اين متخصص تغذيه يادآور شد: مصرف غذاهاي فيبردار به مقدار كافي در روز مي تواند سبب كاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ شود.
وي افزود:مصرف مقدار مناسب كلسيم و ويتامين D و داشتن فعاليت بدني مناسب و مستمر مي تواند سبب پيشگيري و به تعويق انداختن يا كاهش شدت پوكي استخوان در سالمندان شود.
7149/1011
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 30769258
سه|ا|شنبه|ا|27|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 224]