واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: كشاورزي يكي از محورهاي توسعه نهبندان است
فرماندار نهبندان با بيان اينكه كشاورزي بهعنوان يكي از محورهاي توسعه نهبندان مطرح است، گفت: بايد با تقويت كشاورزي به سمت رشد و توسعه بيش از پيش شهرستان حركت كنيم.
به گزارش سرويس استان هاي باشگاه خبرنگاران، به نقل از روابط عمومي فرمانداري نهبندان، حسين شرافتيراد در جمع توليدكنندگان و بهرهبرداران بخش كشاورزي و دامپروري اين شهرستان اظهار داشت: دولت نهم و دهم در رشد و توسعه كشاورزي در شهرستانها به ويژه شهرستان نهبندان اقدامات مثبت و ارزشمندي را انجام داده است.
وي افزود: تأمين آب مناسب، بهينه و مديريت صحيح كشاورزي در رشد و پيشرفت كشاورزي موثر است و موجب افزايش كيفي توليدات و افزايش بهرهوري ميشود.
فرماندار نهبندان با تأكيد بر لزوم استفاده از روشهاي نوين كشاورزي، استفاده از شيوههاي جديد و نوين در توسعه كشاورزي را بسيار اثربخش دانست و گفت: در نهبندان با توجه به شرايط خاص آب و هوايي و ميانگين بسيار پايين نزولات جوي بايد به اين سمت حركت كنيم.
شرافتيراد حفظ منابع آبي و اصلاح سيستم آبياري را بسيار ضروري دانست و گفت: متوليان بخش كشاورزي شهرستان بايد با ايدهپردازي و سياستگذاري مناسب حركت به سمت رشد را دنبال كنند.
وي با اشاره به گامهاي مثبتي كه در اصلاح ساختار كشاورزي شهرستان برداشته شده است بر ضرورت استفاده از همه توانمنديها و پتانسيلها تاكيد كرد و خواستار ضرورت انسجام و همفكري بين مديران براي توسعه بخش كشاورزي شد.
فرماندار نهبندان همچنين با بيان اينكه بيشترين اعتبارات اختصاص يافته به شهرستان نهبندان مربوط به بخش كشاورزي است از اختصاص 4 ميليارد تومان از محل اعتبارات تملك و دارايي و طرح توسعه به بخش كشاورزي نهبندان خبر داد و خواستار جدي گرفتن توصيههاي مهندسان و كارشناسان بخش كشاورزي از سوي بهرهبرداران بخش كشاورزي شد.
شرافتيراد با اشاره به اينكه براي افزايش توليد بايد شاخصهايي نظير بهرهوري درست، اصلاح شيوههاي آبياري و بهرهگيري از ادوات نوين كشاورزي مورد توجه كشاورزان و نهاد جهادكشاورزي قرار گيرد، اظهار داشت: همچنين تغيير روش كشاورزي و دامپروري از مدل سنتي به صنعتي ميتواند در افزايش توليدات مؤثر واقع شود.
وي، همچنين استفاده از روشهاي نوين آبياري و تغيير كشت نوع محصولات زراعي را از راهكارهاي اصلي جلوگيري از كم آبي براي كشاورزي دانست و گفت: با ايجاد سيستمهاي آبياري قطرهاي و تحت فشار از كمترين آب زراعي ميشود بيشترين بهره را برد.
فرماندار نهبندان با بيان اينكه توسعه سامانه نوين آبياري تحت فشار مورد تاكيد دولت است، خاطرنشان كرد: بسترهاي لازم و ارائه اعتبارات بلاعوض و تسهيلات بانكي براي زارعان و باغداران از طرف دولت فراهم شده و امكانات و تجهيزات نيز در اختيار كشاورزان قرار داده ميشود.
شرافتيراد از مسئولان جهادكشاورزي و امور منابع آب اين شهرستان خواست هرگونه برنامهريزي را براي توسعه روشهاي آبياري قطرهاي و تحت فشار زمينهاي زراعي و باغي و آگاهيهاي كارشناسي نيز در اختيار كشاورزان قرار دهند.
وي تغيير كشت نوع محصولات زراعي را هم مهم دانست و اظهار اميدواري كرد: خود كشاورزان هم براي استفاده بيشتر از آبهاي موجود و بالا بردن كميت و كيفيت محصول توليدي خود، محصولات كم آب كشاورزي را جايگزين كشتهاي زراعي بيش آبي كنند.
فرماندار نهبندان اظهار اميدواري كرد: كشاورزان با تمهيدات انديشيده شده بهترين بهرهبرداري را از آب موجود داشته باشند.
شرافتيراد همچنين با اشاره به آغاز جمعآوري اطلاعات جامع بخشهاي كشاورزي در سامانه گفت: كار ترويجي و آگاهي بخشي بيشتر به بهرهبرداران در روند اهداف دولت خدمتگزار و وزارت جهادكشاورزي براي توسعه زيربنايي بخش مهم و استراتژيك كشاورزي ميتواند مديريت به هنگام را محقق و روند آن را تسريع كند.
وي تأكيد كرد: بايد از طريق فرهنگسازي و اطلاعرساني و بيان اهميت موضوع و راهكارهاي مختلف، كشاورزان را به ثبت و پر كردن اطلاعات در سيستم هوشمند شناسنامه بهرهبردار ترغيب كنيم./ر
يکشنبه|ا|25|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 123]