واضح آرشیو وب فارسی:فارس: استاديار دانشگاه علوم و فنون دريايي خرمشهر:
خبرگزاري فارس: استاديار گروه شيلات دانشكده منابع طبيعي درياي دانشگاه علوم و فنون دريايي خرمشهر گفت: بعضي از اسانسهاي گياهي اثرات مثبتي در كنترل آلودگيهاي ميكروبي و قارچي ماهيان دارند.
به گزارش خبرگزاري فارس از بندر انزلي، سيدمحمد موسوي ظهر امروز در جمع پژوهشگران آبزيپروري اين شهرستان اظهار داشت: توليد آبزيپروري در مدت 10 سال گذشته با ميانگين رشد 11 درصدي مواجه بوده است.
موسوي مهمترين عامل كاهش توليد در آبزيپروري را شيوع بيماريهاي مختلف و عدم پاسخ به درمانها و داروهاي متداول عنوان كرد و افزود: يكي از مهمترين دلايل اين امر وجود مقاومتهاي دارويي در عوامل بيماريزاي آبزيان و اثرات سوء بر محيط زيست، آبزيان و انسان است.
وي با بيان اينكه استفاده از داروها و اسانسهاي گياهي در سالهاي اخير در درمان بيماريها و آلودگيهاي ميكروبي و قارچي مورد توجه قرار گرفته است، تصريح كرد: بعضي از اسانسهاي گياهي اثرات مثبتي در كنترل آلودگيهاي ميكروبي و قارچي داشتهاند.
موسوي با اشاره به بررسي اسانس گل ميخك، آويشن، اوكاليپتوس، شمعداني و ...، خاطرنشان كرد: تعدادي از اسانسها به دليل داشتن اثرات آرامبخشي و بيهوشي، محرك ايمني و ضد قارچي و ميكروبي به عنوان مواد موثر و قابل استفاده در آبزيپروري معرفي شدند.
كارشناس انستيتو تحقيقات بينالمللي ماهيان خاوياري نيز در اين جلسه به بررسي جمعيت باكتريايي روده بچه ماهيان ازونبرون پرورشي در وانهاي فايبرگلاس اشاره كرد و گفت: فلور باكتريايي روده ماهيان وابستگي بسياري به شرايط پرورشي دارد.
مهدي عليزاده تغذيه، اكسيژن، دما و بار ميكروبي محل پرورش آب را از شرايط پرورش ماهيان ازونبرون عنوان كرد و افزود: اين عوامل در اعمال مديريت موفق بهداشتي در پرورش ماهيان ازونبرون حائز اهميت است.
به گفته وي، طبق نتايج به دست آمده از بررسي فلورباكتريايي، ميانگين تعداد باكتريهاي هوازي و بيهوازي اختياري روده به دست آمده و باكتريهاي شناسايي شده در روده بچه ماهيان پرورشي در وانهاي فايبرگلاس از يك جنس بودند.
استاديار دانشكده منابع طبيعي دانشگاه آزاد اسلامي قائمشهر نيز در اين جلسه با اشاره به بررسي و شناسايي انگلهاي خارجي برخي از ماهيان رودخانه تلار اظهار داشت: بررسي درصد و شدت آلودگي انگلي سه گونه از ماهيان رودخانه تلار در قائمشهر انجام شد.
عباس بزرگنيا افزود: از سه ايستگاه سنگشكن، پل روستاي منگل و تقاطع رودخانه تلار و برنجستانك رود در فصلهاي مختلف سال به روش الكتروشوكر نمونهبرداري شد.
وي با بيان اينكه ماهيان به صورت زنده به آزمايشگاه دانشكده كشاورزي دانشگاه آزاد قائمشهر منتقل شدند و پس از بيومتري از نظر انگلهاي خارجي مورد بررسي انگلشناسي قرار گرفتند، تصريح كرد: بيشترين درصد آلودگي مربوط به ماهي سفيد رودخانهاي بوده و كمترين آلودگي مربوط به ماهي خياطه گزارش شده است.
بزرگنيا تحقيق مذكور را نخستين مطالعه جامع از نظر انگلشناسي بر روي ماهيان رودخانه تلار قائمشهر عنوان كرد و اذعان داشت: بيشترين درصد و شدت آلودگي انگلي مربوط به داكتيلوژيروس است.
انتهاي پيام/خ۲۰
يکشنبه|ا|25|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 179]