واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری ورزش ایران: اين مخابراتِ مزاحم !
نويسنده : آرش كريم بيگي
ناشر: آژانس خبري ايستنا و روزنامه هموطن
احتمالا شما هم جزو مشتركان تلفن همراهي بوديد كه اواسط هفته گذشته وقتي در خانه،اتومبيل،محل كار يا يك جلسهِ كاري خود بوديد اس ام اسي با اين مضمون دريافت كرديد :
From: +98005
Cabinet & Decor With BESt Décor
021-805….
0912-317….
Samir Feiz
912-257….
Hamid Joudaki
چند ايست كه هر ازbroadcastاين شماره عجيب و سه رقمي 005 در حقيقت پورت
گاهي پيامهاي براي تبريك ويا تسليت جشن ها و سوگواري هاي ملي و مذهبي به مشتركان تلفن همراه ارسال ميكند كه مدتي ايست زحمت كسب درآمد بيشتر مخابرات از طريق ارسال پيامهاي تبليغاتي و تجاري را هم به دوش ميكشد.
مخابرات broadcast آنهم از پورت (Spam)ارسال تبليغات تجاري و پيامهاي ناخواسته
چيز جديدي نيست ! پيشتر هم پيامهاي مانند "صبحانه خود را با تخم مرغهاي ما كامل كنيد" يا "سرت رو با چي ميشوري؟" ويا "دندانهايتان را با خميردندانهاي ما برق بيندازيد" از همين درگاه مركز كوته پيام شركت مخابرات ايران براي شهروندان ارسال شده بود.
اين يك اسپم است !
واژه اسپم يا هرزنامه بيشتر به ايميل هاي تبليغاتيِ ناخواسته و آزاردهنده اطلاق ميشود اما حالا ديگر به لطف ارسال پيامهاي تبليغاتي و تجاري ناخواستهِ گاه و بيگاه توسط شركت مخابرات دولتي كشور كه گاه مشتركان را نيمه شب از خواب ميپراند يا جلسات و
مجالس خصوصي و عمومي را بهم ميزند ميتوان به كوته پيامهاي تبليغاتي عنوان
را اطلاق نمود.Spam SMS
تاريخچه پيامهاي ناخواسته
شايد اولين چيزي كه در مورد تاريخچه پيامهاي ناخواسته به ذهنتان رسيده باشد ايميل هاي تبليغاتي و اسپمهاي اينترنتي است كه اتفاقا بيشترين حجم تمركز سازمانهاي مبارز اسپم در جهان را به خود معطوف كرده است اما اگر از پيامهاي تبليغات تجاري چاپي اي كه هر روز از زير در منازل به داخل سرانده ميشوند يا در سر چهاراهها و معابر به شهروندان هديه (!) داده ميشوند بگذريم و روي اسپم هاي الكترونيكي متمركز شويم متعجب خواهيد شد اگر بگويم عمر قديمي ترين پيام ناخواسته الكترونيكي قبل از اختراع كامپيوتر بوده است!
اولين پيامهاي ناخواسته الكترونيكي كمي بعد از اختراع و عمومي شدن شبكه تلفن ثابت منتشر شدند! اين گونه اسپم ها با استفاده از ماشين هاي سخنگوي خودكاري ارسال ميشد كه بطور خودكار با يك رنج شماره تلفن مشخص تماس ميگرفت و پيام تبليغاتي صوتي ضبط شده را در جواب "الو"ي مشترك پخش ميكرد و به سراغ قرباني بعدي خود ميرفت.(پيش شماره ها و رنج تغيير شماره تلفنهاي يك شهر را بر اساس تفكيك مناطق آن براحتي ميتوان استخراج نمود) اينگونه تبليغات به سبب جهش ناگهاني تكنولوژي در ايران بكاربرده نشد چرا كه بعد از عمومي شدن كامپيوتر و اينترنت به عنوان بزرگترين و عمومي ترين شبكه اتصال رايانه ها با يكديگر خوشدست ترين و بهترين بستر را براي اسپمرهاي ايراني آماده كرد. در حال حاضر چند سرويس دهنده و اسپمر ايراني به روي بستر اينترنت اقدام به ارسال پيامهاي ناخواسته ميكنند كه خوشبختانه تعدادشان فعلا به انگشتان يك دست نميرسد!
اما در مورد ارسال كوته پيامهاي تبليغاتي كه در ابتداي اين گزارش هم به آنها اشاره شد بجز مركز كوته پيام دولتي شركت مخابرات كه خود بزرگترين اس ام اس اسپمر كشور است (!) سه شركت خصوصي و حتي دانشگاهي هم اقدام به ارائه سرويس ارسال پيامهاي تجاري از طريق تلفن همراه به متقاضيان ميكنند كه البته به سبب ضعف نرم افزاري و سخت افزاري و قيمت چند برابر مخابرات خوشبختانه توفيق چنداني در كار خود نداشتند و كماكان (و متاسفانه) فعلا مخابرات بزرگترين اسپمر كشور به حساب ميآيد. بزرگترين مورد ارسال كوته پيامهاي ناخواسته از طرف اسپمري غير از مخابرات مروبط ميشود به ارسال پيام تبليغاتي يك كانديداي نمايندگي در مجلس شوراي اسلامي كه به بعضي از پيامهاي ارسالي به سبب اختلالات شبكه بعد از اتمام مهلت قانوني تبليغات به دست مشتركان رسيده بود كه موجب بروز دردسر حقوقي كوچكي هم براي آن شركت شد.
مخابرات چرا اسپم ميفرستد ؟!
ارسال پيامهاي تبليغاتي و تجاري از سوي اپراتورهاي تلفن همراه در دنيا امري مرسوم است اما به ياد داشته باشيد كه مشتركان آن سوي آبها براي ارسال پيام هزينه اي پرداخت نميكنند درآمد اصلي اپراتور از راه ارسال پيامهاي تبليغاتي و خصوصا ارائه سرويس هاي ارزش افزوده و اطلاع رساني مبتني بر بستر كوته پيام است اما :
- مشخص نشده چرا بايد در ايران كه مشتركان سيم كارتهاي يك ميليون توماني مخابرات براي فعال سازي سرويس كوته پيام (كه ديگر ارائه هم نميشود) مبلغ 2100 تومان براي فعال سازي و يك سوم هزينه يك پالس مكالمه (چيزي در حدود 14تومان) به ازاي ارسال هر كوته پيام پرداخت ميكنند هم اس ام اس هاي تبليغاتي و آزارنده ارسالي از سوي مركز كوته پيام را تحمل كنند تا درآمد بيشتري عايد مخابرات شود؟!
- مديران مركز كوته پيام مخابرات بر اساس كدام دستورالعمل و آئين نامه به خود اجازه ايجاد مزاحمت براي شهروندان و كسب درآمد بوسيله ارسال پيامهاي تبليغاتي و ناخواسته ميدهند ؟!
مخابرات مسئولان آن در گفتگوSMS Centerمگرنه اينكه در زمان اختلالات يكماه گذشته
رسانه ها علت اختلالات را "ضعف سخت افزاري سرور و بار مضاعف شبكه" اعلام كردند ؟! پس چرا مديران نازنين مخابرات و مركز كوته پيام با ارسال و تزريق گاه و بيگاه هزاران كوته پيام تبليغاتي و تجاري به سروري كه براي يك ميليون مشترك خريداري شده و حالا يك و نيم ميليون مشترك را به زور در خود جايي داده سرويس دهي اش را مختل تر ميكنند ؟!
مخابرات به چه حقي اسپم ميفرستد ؟!
حتما مختل شدن شبكه كوته پيام كشور در روزهاي اول نوروز گذشته را به ياد ميآوريد ؟! بعد از تعطيلات نوروز و رفع اختلالات مهندس قربان رستمي مسئول مركز كوته پيام طي مصاحبهاي رسماً اين موضوع را تأييد كرد كه مخابرات در ازاي دريافت تعرفه عادي ارسال پيام كوتاه به ارسال اساماس تبليغاتي در سطح وسيع اقدام ميكند.
قربان رستمي در همان مصاحبه مدعي شده بود ارسال اساماس تبليغاتي به تلفنهاي همراه مشتركان منع قانوني ندارد و بهدليل اين كه تلفن همراه مطلقاً جزو مالكيت مشتركان محسوب نميشود و دولت (مخابرات) حق دارد پيامهاي تبليغاتي براي مشتركان ارسال كند و از اين راه به درآمدزايي بپردازد!
همان هفته خبرگزاري جمهوري اسلامي ايران –ايرنا- در مصاحبه ديگري با مهندس رستمي اعلام كرد كه هزينه ارسال اساماس به هر 100 هزار مشترك 1 ميليون و 600 هزار تومان است و اگر شركتي بخواهد پيام محصولش در سطح وسيعتر منتشر شود تخفيفهاي لازم نيز به آن تعلق ميگيرد (!) كه همانمان سرويس جامعه اطلاعاتي ايسنا اقدام به انتشار چند گفتگو با حقوقدانان مختلف كرد كه طي آن نسبت به ارسال تبليغاتي به تلفنهاي همراه شهروندان واكنش نشان داده شد و اين اقدام مخابرات را نقض حقوق شهروندي و حق مالكيت مشتركان عنوان كرد.
بهعقيده رضا پرويزي حقوقدان و دبير كميته مبارزه با جرايم رايانه اي قوه قضائيه فرستادن پيامهاي تبليغاتي ناخواسته به تلفنهاي همراه در حقيقت نوعي مزاحمت تلفني محسوب ميشود كه مشمول ماده مربوطه قانون مجازات اسلامي درباره مزاحمتهاي تلفنهاي همراه قرار ميگيرد، براساس اين بند از قانون مجازات كساني كه از طريق تلفن اقدام به مزاحمت براي شهروندان كنند يك تا شش ماه حبس و جزاي نقدي و همچنين قطع خط تلفن فرد مزاحم خواهد بود.
در حالي كه در فروردين سال جاري قربان رستمي مسئول مركز كوته پيام شركت مخابرات از عدم وجود حق مالكيت مشتركان بر تلفن همراه يكميليون توماني خود و محق بودن مخابرات در ارسال پيامهاي تبليغاتي به مشتركان براي درآمد زايي بيشتر سخن گفته بود و هفته بعدش در گفتگو با خبرنگار ايرنا تعرفه هاي ارسال اسپم و تخفيفاتي را كه مشخص نكرده بود چه مرجعي تعيينش كرده را اعلام كرده بود نه ماه بعد و در چهارمين روز دي ماه سال جاري ايسنا گفتگويي با دكتر داوود زارعيان –مديركل روابط عمومي شركت مخابرات ايران- را منتشر كرد كه در قسمتي از آن گفتگو دكتر زارعيان در خصوص كوته پيامهاي ناخواسته تلفن همراه گفت "آييننامه مربوط به نحوه برخورد با اينگونه پيامها در شركت مخابرات ايران در حال تهيه بوده و بزودي ابلاغ خواهد شد"
زارعيان در بخش ديگري از آن گفتگو يادآور شده بود كه "در اين آييننامه پيشبيني شده كه مشتركاني كه نميخواهند اينگونه پيامهاي تبليغاتي را دريافت كنند به ما مراجعه كرده و درخواست خود را اعلام ميكنند"
پيشتر هم يكي ديگر از مديران مخابرات از اعمال تخفيف در هزينه ارسال كوته پيام مشتركاني كه اس ام اس هاي تبليغاتي دريافت ميكنند سخن رانده بود اما دو ماه بعد و در شرايطي كه نه خبر تدوين و ابلاغ آئين نامه مورد اشاره منتشر شده بود و نه اعمال و جزئيات تخفيف در هزينه ارسال كوته پيام دريافت كنندگان اس ام اس هاي تبليغاتي و تكليف آن دسته از مشتركاني كه از سرويس ارسال كوته پيام استفاده نميكنند و اسپم دريافت ميكنند باز پورت ارسال پيامهاي عمومي و برادكستينگ مخابرات پيامهاي نظير " دكوراسيون منزل و كابينت هاي آشپزخانه خود را به ما بسپاريد" و "سر ميز صبحانه تان پنيرهايي ما را قرار دهيد" را براي مشتركانش ارسال كرد.
راه حل بامزه
در حالي كه مديركل راوبط عمومي مخابرات ايران از فراهم شدن امكان لغو عضويت مشتركين از فهرست دريافت كنندگان پيامهاي تبليغاتي در آينده نامعلوم خبرداده بود شركت تعاوني اسلامي مجتمع صنعتي رفسنجان بعنوان اپراتور سيم كارتهاي اعتباري كه قرار است در اواسط ارديبهشت سال آينده به 500هزار شهروند تهراني واگذار شود در قسمت پاسخ به پرسشهاي متداول وبسايت خود در جواب به سوال "چگونه ميتوان از دريافت اس ام اس هاي ناخواسته جلوگيري كرد" پاسخ داده "با تغيير شماره تلفن" !!! يعني چيزي در حدود پاك كردن صورت مساله !!!
حالا وقتش نيست
در حالي كه مخابرات در فراهم كردن امكان يك مكالمه بي دردسر و با حداقل كيفيت براي موبايل هاي يك ميليون توماني شهروندان درمانده مانده و مركز كوته پيام مخابرات در ارسال و دريافت بي دردسر و سالم يك پيام نوشتاري كوتاه هميشه به درستي عمل نميكند و هر از گاهي بلكل مختل ميشود و وضعيت سرويس دهي اش بهتر از وضعيت مكالمات صوتي شبكه تلفن همراه كشور نيست منطق اينگونه حكم ميكند كه بهتر است مديران مخابرات به جايي تزريق فشار مضاعف بر شبكه تلفن همراه كشور و مركز كوته پيام لبريز از مشترك بوسيله ارسال پيامهاي انبوه تبليغاتي و تجاري و كسب درآمد بيشتر به فكر بهينه سازي و حتي دوباره سازي شبكه تلفن همراه و كوته پيام كشور باشند كه با ورود اپراتور دوم تلفن همراهي كه وعده شبكه اي بهينه و پيشرفته را داده ديگر نميتوانند با اتكا به "تنهاترين" بودن خود و سرويس هاي نامعقولشان را به مشتركان مظلوم و بي زبان تحميل كنند و همچنان منتظر درآمدهاي نجومي باشند.
لينك ثابت || اضافه شده توسط آرش كريم بيگي|| نسخه قابل چاپ || بازگشت به صفحه اصلي || آرش كريم بيگي
| More
براي عضويت در خبرنامه روزانه ايستنا؛ نشاني پست الكترونيكي خود را در فرم زير وارد نماييد. پس از آن به صورت خودكار ايميلي به نشاني شما ارسال ميشود، براي تكميل عضويت خود و تاييد صحت نشاني پست الكترونيك وارد شده، مي بايست بر روي لينكي كه در اين ايميل برايتان ارسال شده كليك نماييد. پس از آن پيامي مبني بر تكميل عضويت شما در خبرنامه روزانه ايستنا نمايش داده ميشود.
ictna/BHwZen_US
ثبت نام
سه|ا|شنبه|ا|20|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری ورزش ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 150]