واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری ورزش ایران: همه چيز درباره صندوق پست صوتي
نوشته : آرش كريم بيگي
Manager [at] ICTna.ir
ناشر: ICTna.ir و روزنامه هموطن سلام
پست صوتي چيست؟!
پست صوتي يا Voice Mail سرويسي است شبيه به "منشي تلفني" با امكانات و ويژگي هاي برتر. اين سرويس موجب كاهش ترافيك شبكه و جلوگيري از شمارهگيريهاي مكرر در صورت در دسترس نبودن مشترك ميشود. به اين صورت كه مشتركان تلفن همراه در سراسر كشور مي توانند با مراجعه به دفاتر امور مشتركين ارتباطات سيار، تقاضاي فعال سازي اين سرويس را روي سيم كارت تلفن همراه خود كنند. هزينه فعال سازي اين سرويس 2000تومان و يكبار براي هميشه است كه در اولين صورتحساب دوره اي مشترك لحاظ مي شود. بعد از فعال شدن سرويس، مشترك بايد با استفاده از منوي "انتقال تماس" گوشي تلفن همراه خود، يكي از شروط "انتقال مكالمه" خود ائم از "انتقال همه تماسها" ، "انتقال در صورت اشغال بودن خط" ، "انتقال در صورت عدم پاسخگويي" و يا "انتقال در صورت در دسترس نبودن" را به شماره تلفن سرور صندوق پست صوتي يعني "09912" فعال سازد. زين پس در صورت برقرار بودن يكي از شروط تعيين شده توسط مشترك، تماس هاي ورودي به صندوق پست صوتي ارجاع داده خواهد شد و بعد از ضبط و تاييد پيام توسط تماس گيرنده به يكي از سه روش "تماس تلفني" ، "دريافت SMS" و يا "ارسال ايميل" صاحب صندوق پست صوتي از پيام جديد در صندوق خود آگاه ميشود و براي شنيدن پيام ضبط شده كافي است از گوشي تلفن همراه خود با شماره 09912 تماس بگيرد.
پست صوتي به چه درد ميخورد ؟!
براي پاسخ به اين سوال به چند مثال زير توجه كنيد:
1- فرض كنيد بناست شما گوشي تلفن همراه خود را به كسي امانت دهيد تا او بتواند با شما تماس بگيرد ولي نمي خواهيد تماس هاي وروديتان با او برقرار شود و يا بناست به مسافرتي برويد كه امكان استفاده از تلفن همراه در آن مكان مقدور نيست يا در جلسه اي هستيد و نمي خواهيد با تلفن همراه خود صحبت كنيد اما در عين حال نمي خواهيد تماس هاي وروديتان را از دست بدهيد : كافي است با استفاده از منوي انتقال تماس گوشي تان "همه تماسها" را به 09912 منتقل كنيد !
2- اگر تماسهاي وروديتان را با پيش شرط "در صورت اشغال" به 09912 منتقل كنيد زماني كه در جايي هستيد كه قادر به صحبت كردن با موبايل خود نيستيد يا شخصي با شما تماس ميگيرد كه حوصله صحبت كردن با او را نداريد (!!!) فقط كافي است تماس ورودي را "رد" كنيد تا تماس ورودي به صندوق پست صوتي منتقل شود.
3- اگر "انتقال در صورت عدم پاسخگويي" را به 09912 تنظيم كنيد وقتي كه "دستتان بند است" و نميتوانيد به تماس ورودي پاسخ دهيد بعد از چند بار زنگ خوردن (كه روي بسياري از گوشي ها تعداد اين دفعات قابل تنظيم است) تماس گيرنده به صندوق پست صوتيتان ارجاع ميشود.
4- اگر "انتقال در صورت در دسترس نبودن" را بروي 09912 تنظيم كنيد وقتي كه گوشي تلفن همراهتان "در نقطه كور مخابراتي باشد" يا "تمام مسير ها به سمت شما اشغال باشد" و يا اصلا "دستگاه تلفن تان خاموش باشد" بجاي پخش پيام هاي تكراري اي نظير "تمام مسير ها به سمت مشترك موردنظر اشغال است" و يا "دستگاه مشترك مورد نظر خاموش است" و يا "برقراري ارتباط با مشترك مورد نظر مقدور نيست" كه سالهاست همه ما به آن عادت كرده ايم تماس به صندوق پستي شما منتقل مي شود.
فكر ميكنم شما هم به جمله اول من رسيديد : سرويس صندوق پست صوتي يك منشي تلفني قدرتمند است و در صورت كاربري درست ميتواند از حجم نجومي تماس هاي ناموفق شبكه ناكارآمد تلفن همراه كشور بكاهد.
روزشمار Voice Mail در ايران
سرويس صندوق پست صوتي يا همان Vocie Mail در دنيا دهها سال است كه روي شبكه تلفن ثابت شهري (PSTN) ارائه مي شود. در ايران هم 6-7سالي است كه بصورت دست و پا شكسته و محدود به شهروندان ارائه مي شود. اما با اقبال و استقبال شهروندان مواجه نشد. اما در مورد پست صوتي مبتني بر شبكه كوته پيام و در بستر شبكه تلفن همراه شايد بتوان گفت كه تاريخچه اي برابر با تاريخچه ورود و راه اندازي SMS در ايران وجود دارد.
بيشتر از 2 سال پيش و درست در 18ام فروردين 82 بود كه كه مهندس سيد حسن رضوي، معاون امور ارتباطات سيار شركت مخابرات ايران از آماده بودن مقدمات براي واگذاري سرويس صندوق پست صوتي به عموم شهروندان خبر داد و در رابطه با تجهيزات خريداري شده براي اين سرويس اذعان داشت: كليه سيستمهاي پيام كوتاه و صندوق پستي صوتي از يك شركت چيني خريداري شدهاست و به صورت مجزا از يكديگر نيستند.
مهندس رضوي گفته بود: صندوقهاي صوتي بر خلاف سيستم كوته پيام (SMS) به دليل برخورداري از ظرفيت كمتري در شبكه در واگذاري اش به همگان، محدوديت وجود دارد لذا احتمال دارد اولويت به وزارتخانهها، سازمانها و ارگانها كه بيشترين نياز و مصرف را دارند داده شود.
يك ماه بعد و در 20ام ارديبهشت 82 مهندس رستمي، مجري و مسئول مركز كوته پيام مخابرات درباره زمان شروع به كار صندوق پستي صوتي گفت: اين سيستم در حال حاضر براي آزمايش فعال شده است و حداكثر تا اوايل تيرماه آماده بهره برداري ميشود.
17 روز بعد و در تاريخ 6ام خردادماه 1382 مهندس رستمي از نهايي شدن جلسات مربوط به امكانات صندوق پستي صوتي و واگذاري آن در 20 روز آينده خبر داد(البته اين 20 روز مهندس رستمي بيشتر از يك سال طول كشيد!!!)
از اوايل دي ماه 83 دفاتر خصوصي و دولتي امور مشتركين تلفن همراه در سراسر كشور شروع به ثبت نام براي سرويس صندوق پست صوتي كردند. براي ثبت نام و فعال سازي اين سرويس مبلغ 2000 تومان و يكبار براي هميشه در صورتحساب دوره اي متقاضي احتساب مي شد. ظرفيت اين سرويس 800هزار مشترك اعلام شد.
در دوم ديماه 83 و در آستانه زادروز حضرت امام رضا (ع) نخستين شبكه هوشمند مخابراتي كشور با حضور وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در مشهد راه اندازي شد. يكي از امكانات شبكه هوشمند خراسان "صندوق پست صوتي" براي مشتركان تلفن ثابت شهري (PSTN) بود.
در نهم ديماه 83 مهندس رستمي، در مصاحبه اي با ايسنا نحوه استفاده از اين سرويس را به اختصار توضيح داد و توصيه كرد افرادي كه براي اولين بار از سيستم استفاده ميكنند با كليدها بازي نكنند زيرا در برخورد اول پيچيدگيهايي ايجاد و در مركزمشكلساز خواهد شد. همچنين ممكن است اولين بار از دارنده صندوق صوتي براي ورود، رمز عبور خواسته شود، در اين صورت فرد بايد عدد 123456 را وارد كند كه البته از برخيها هم رمز عبور درخواست نميشود.
هزينه هاي Voice Mail
1- هزينه فعال سازي اين سرويس 2000تومان يكبار و براي هميشه است كه در صورتحساب دوره اي مشترك احتساب و دريافت مي شود.
2- هزينه تماس با صندوق پست صوتي براي صاحب آن براي شنيدن پيامهاي وارده معادل هزينه مكالمه عادي محاسبه مي شود.
3- هزينه انتقال تماس ورودي به صندوق پست صوتي معادل يك تماس عادي از گوشي صاحب صندوق به صندوق براي مشترك و هزينه مكالمه عادي از تماس گيرنده به تلفن همراه براي تماس گيرنده محاسبه مي شود. يعني دو طرف بطور همزمان هزينه پرداخت مي كنند، تماس گيرنده هزينه مكالمه به موبايل مشترك را پرداخت مي كند و مشترك هزينه انتقال و مكالمه با صندوق پستي اش را !
سرويس ارزش افزوده
در سرويس صندوق پست صوتي چند سرويس ارزش افزوده علاوه بر قابليت ضبط پيام هاي ورودي (همانند منشي تلفني) عرضه مي شود.
ارسال پيام صوتي: مشترك صندوق پست صوتي ميتواند براي دوستان و آشنايانش در هر كجاي دنيا يك پيام صوتي ضبط شده با صداي خود ارسال كند! براي اين كار كافي است صاحب صندوق با گوشي تلفن همراه خود از طريق شماره 09912 باسرور Voice Mail شركت مخابرات ايران تماس بگيرد و دكمه شماره 4 را فشار دهد. سپس بعد از اعلان سيستم پيام صوتي خود را ضبط كنيد و دكمه # را فشار دهيد. حال مي توانيد براي شنيدن پيام صوتي ضبط شده خود دكمه 1 و يا براي ضبط مجدد پيام دكمه ويا براي لغو عمليات * را فشار دهيد. در صورتي كه نيازي به شنيدن صداي خود يا تغيير و لغو آن نداريد براي ادامه عمليات # را فشار دهيد.
حال بايد تاريخ و زماني را كه مايليد پيام صوتي شما به دوست يا دوستانتان ارسال شود را وارد كنيد. دقت كنيد كه تاريخ سرور چيني Voice Mail بر اساس تاريخ ميلادي است. براي مثال اگر مي خواهيد پيام شما فردا و در ساعت 8:35 دقيقه صبح ارسال شود بايد بر اساس فرمت ماه/روز/ساعت/دقيقه عدد 04220838 را وارد كنيد و سپس دكمه # را فشار دهيد. سيستم بطور خودكار تاريخ و ساعت وارد شده را اعلام مي كند. براي اصلاح دكمه * و براي تاييد دكمه # را فشار دهيد. حال شماره تلفن تلفن همراه يا ثابت دوستتان را وارد كنيد و در انتها دكمه # را فشار دهيد.
بعد از اعلان سيستم براي اصلاح شماره وارد شده دكمه * براي تاييد نهايي دكمه # را فشار دهيد. در صورتي كه مايل باشيد مي توانيد "همان پيام" را براي چند دوست و آشناي ديگر خود هم ارسال كنيد. براي اين كار دكمه دلخواهي را فشار دهيد. در صورت عدم نياز به ارسال پيام به ديگري براي پايان عمليات دكمه # را فشار دهيد.
سفارشي كردن زمان دريافت پيام ضبط شده بوسيله تماس گيرنده: وقتي مكالمه تماس گيرنده را به صندوق پست صوتي تان ارجاع مي كنيد، طبيعتا و در حالت عادي به محض ضبط و تاييد پيام بوسيله تماس گيرنده شما از آن مطلع مي شويد و ميتوانيد آن را گوش كنيد. اما از اين سرويس ميتوان به عنوان يك "يادآور" هم استفاده كرد! به اين صورت كه تماس گيرنده ميتواند بعد از ضبط پيام بجاي تاييد و ارسال آن توسط مراحلي مشابه آنچه كه در بالا گفته شددريافت آن از طريق شما را به تاريخ و زمان قابل برنامه ريزي اي موكول كند.
سفارشي كردن نحوه اعلام سيستم : صاحب صندوق پست صوتي بوسيله كنترل پنل صندوق اش ميتواند نحوه اعلان وجود پيام جديد در صندوق را به وسيله يكي از سه روش ارتباطي زير سفارشي كند :
1- اعلان از طريق تماس صوتي (سرور Voice Mail بصورت يك تماس صوتي عادي شما را از وجود پيام جديد مطلع ميكند)
2- اعلان از طريق پيام كوتاه (سرور Voice mail بوسيله ارسال يك SMS شما را از وجود پيام جديد مطلع ميكند)
3- اعلان بوسيله پست الكترونيك (سرور Vocie mail بوسيله ارسال يك Email به نشاني پست الكترونيك تان شما را از وجود يك پيام جديد مطلع ميكند)
صندوق پست سوتي !!!
مثل بسياري از سرويس هاي مخابرات ايران صندوق پست صوتي هم با تمام تفاسير و توصيفات رويايي اش خالي از اشكال و اختلال نيست ! در زير به برخي از آنها و به اختصار اشاره مي كنم :
- امنيت پائين : اگر چه گوش دادن به پيام هاي داخل صندوق پستي تنها با تماس بوسيله خط موبايل صاحب سرويس مقدور است اما امكان دزدي و يا تماس پنهاني و همچنين سوء استفاده از نقطه ضعف سرويس نمايشگر شماره تماس گيرنده (Caller ID) در امكان دست كاري پكت هاي حامل شماره تماس گيرنده در سيستم شماره گيري C7 امنيت اين سرويس را زير سوال مي برد كه قرار دادن رمز دوم براي اين صندوق كمي از آن خواهد كاست. مضاف بر اين در حالت غير قابل تصور و سهلي هر شخصي ميتواند پيامهاي داخل صندوق را بشنود كه به علت "بدآموزي" از تشريح آن معذورم !
- اختلال در سيستم اعلان : سيستم اعلان سرور صندوق پست صوتي مخابرات ايران همانند سرور SMS Center كشور چيني است و از كيفيت و پايداري نسبتا پائيني برخوردار است. يكي از اختلالات اين سرويس در ايران اختلال در نحوه اعلان سيستم است. مثلا من نحوه اعلام صندوق پست صوتي موبايل ام را بر روي SMS تنظيم كرده ام اما يكي در ميان اعلان از طريق تماس تلفني انجام مي شود. يا گاه 2-3 روز بعد از ضبط پيام در صندوق ام به يكباره چندين SMS و تماس تلفني از سرور Voice Mail با تاخير دريافت مي كنم.
- اختلال در ارسال پيام صوتي : در هفته آخر اسفند گذشته در همين ستون پيش بيني شد كه در روز اول سال نو SMS مخابرات فلج خواهد شد و براي ارسال پيام تبريك به دوستان و آشنايانتان از قابليت ارسال پيام صوتي Voice mail مخابرات استفاده كنيد. اما آن هم تو زرد از آب درآمد و پيام ها خورده شدند !
لينك ثابت || اضافه شده توسط آرش كريم بيگي|| نسخه قابل چاپ || بازگشت به صفحه اصلي || آرش كريم بيگي
| More
براي عضويت در خبرنامه روزانه ايستنا؛ نشاني پست الكترونيكي خود را در فرم زير وارد نماييد. پس از آن به صورت خودكار ايميلي به نشاني شما ارسال ميشود، براي تكميل عضويت خود و تاييد صحت نشاني پست الكترونيك وارد شده، مي بايست بر روي لينكي كه در اين ايميل برايتان ارسال شده كليك نماييد. پس از آن پيامي مبني بر تكميل عضويت شما در خبرنامه روزانه ايستنا نمايش داده ميشود.
ictna/BHwZen_US
ثبت نام
سه|ا|شنبه|ا|20|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری ورزش ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 231]