واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: ۴۰۰ميليارد تومان لايحه اصلاح بودجه براي بخش بهداشت است
اجتماعي. اجلاس. بودجه
وزير بهداشت ،درمان و آموزش پزشكي گفت : لايحه اصلاحيه بودجه ۸۷با ارزش اعتباري شش هزار و ۲۵۰ميليارد تومان با قيد دو فوريت تقديم مجلس شوراي اسلامي شده كه ۴۰۰ميليارد تومان آن براي بخش بهداشت و درمان است .
به گزارش روز جمعه خبرنگار اجتماعي ايرنا، دكتر كامران باقري لنكراني در اجلاس روساي دانشگاههاي علوم پزشكي كشور افزود:همچنين شش هزار و ۲۵۰ ميليارد تومان اعتبار براي صندوق بازنشستگي و افزايش حقوق و دستمزد اختصاص يافته است .
وي با اشاره به اصلاح قوانين نظام سلامت به عنوان فعاليتهاي خوب صورت گرفته طي دو سال گذشته اظهار داشت : اين اصلاحات در قالب لايحه جامع نظام سلامت به شكل وسيع مطرح شده است.
لنكراني ادامه داد: از اين رو يكصد ماده مطرح شده در پيش نويس به ۳۵ ماده كاهش يافت و تلاش شد نكات برجستهاي چون بيمه، منابع مالي، توليت، طرح نيروي انساني را مدنظر قرار دهيم.
وزير بهداشت با بيان اينكه در لايحه جامع نظام سلامت، اقتدار از دست رفته وزارت بهداشت به ويژه در توليت و پاسخگويي نظام سلامت بازگردانده ميشود، گفت: طي يك هزار و ۲۴۰روز تصدي مسئوليت در اين پست شاهد تغييرات شگرفي در سيماي سلامت و در جنبههاي مختلف آموزشي كشور بوديم.
لنكراني به كيفيت و گسترش آموزش تكميلي در علوم باليني و افزايش چهار برابري ظرفيت PHDنسبت به سال ۸۳اشاره كرد و افزود: همچنين ظرفيت فوق ليسانس در سال جاري نسبت به سال ۴۰ ،۸۳درصد رشد داشته است.
وي با بيان اينكه در گذشته افزايش رشتههاي دانشگاههاي علوم پزشكي كشور از رشد منطقي و هدفمندي برخوردار نبود، به توليد مقالات در سال ۸۳و كسب رتبه ۴۱در اين سال اشاره كرد و اظهار داشت : اين شاخص در سال ۸۶به ۲۷ رسيد و اميدواريم به ۲۵در سال ۸۷برسد.
وزير بهداشت اين شيوه تغيير در توليد مقالات ايران را در ۱۸۵كشور دنيا در سه سال اخير بينظير برشمرد و گفت : همچنين ۲۰۳پتنت نوآوري و اكتشاف معاونت تحقيقات در سال ۸۶به ثبت رسيد كه متفاوت از موارد به ثبت رسيده در سازمان ثبت قوه قضاييه است.
لنكراني در خصوص شاخص مرگ و مير مادران از سال ۱۹۹۰تا ۲۰۰۰ميلادي نيز به كاهش ۷۵درصدي اشاره كرد و اظهار داشت : بر اساس گزارشهاي موجود، ميزان مرگ مادران در سال ،۱۹۹۰حدود ۹۱مورد در يكصد هزار زايمان بود، اين در حاليست كه براساس تلاشهاي انجام شده تا پايان ۸۶اين شاخص به ۲۴/۶در يكصد هزار زايمان رسيد.
وزير بهداشت با اشاره به فرصت هفت ساله باقيمانده براي دستيابي به اهداف توسعه هزاره سوم و (تا سال (۲۰۱۵براي كاهش نرخ مرگ مادران باردار، گفت:
با ترند به ثبت رسيده در ايران رسيدن به اين هدف امكانپذير است.
لنكراني بهبود اورژانسهاي پيش بيمارستاني، افزايش تعداد پايگاههاي شهري و جادهاي از ۶۵۰به يكهزار و ۶۰۰پايگاه و رشد سه برابري خدمت رساني اورژانس پيش بيمارستاني را از ديگر موفقيتهاي حاصله طي ساليان اخير برشمرد و افزود: در مجموعه حوادث ترافيكي نيز شاهد بهبود در ميزان سرعت امدادرساني بودهايم به نحوي كه زمان رسيدن بر بالين بيمار در امداد جاده اي از ۲۵به ۱۱دقيقه كاهش يافت.
لنكراني با بيان اينكه تا شهريور ۸۷حدود ۱۱هزار تخت بيمارستاني به چرخه درمان اضافه شد، افزود: از اين ميزان چهار هزارتخت مربوط به بيمارستانهاي تازه تاسيس و هفت هزار تخت با استفاده از ظرفيت اسمي بيمارستانهاي قديمي و تبديل آن به تخت فعال بوده است.
وي با بيان اينكه با افزايش تعداد تختهاي بيمارستاني متوسط ميزان اشغال تخت نيز از ۵۳درصددر سال ۸۳به متوسط ۶۵درصد در سالجاري رسيده است، گفت : اين در حالي است كه متوسط زمان بستري نيز ۰/۳درصد كاهش داشته است.
وزير بهداشت با استناد به آمارهاي منتشر شده از سوي مركز آمار ايران اعلام كرد: ميزان رشد هزينههاي خانوار روستايي در بخش بهداشت و درمان در سال ۸۶نسبت به سال گذشته ۷درصد (معادل نصف تورم (۸۶بوده است در حالي كه اين آمار رشد ۲۷درصدي را در خانوارهاي شهري نشان ميدهد كه اين موفقيت ماحصل مداخله نظام سلامت و پزشك خانواده از منظر هزينه اثر بخشي است.
وي با اشاره به بهبود ميزان مرگ و مير نوزادان و مادران باردار در مناطق روستايي افزود: در اين زمينه ميزان تولد در شرايط بهداشتي و زير نظر فرد دوره ديده از ۹۱/۳درصد در سالهاي ۸۳و ۸۲به ۹۷/۵درصد در سال ۸۶رسيده است. به عبارتي فقط ۲/۵درصد از زايمانها توسط افراد دوره نديده انجام ميشود.
لنكراني به وجود ۶هزار پزشك خانواده و كمتر از پنج هزار ماما در برنامه بيمه روستايي و پزشك خانواده اشاره كرد و افزود: برنامه پزشك خانواده حركت عظيمي بود.
وزير بهداشت به تشكيل معاونت دانشجويي و فرهنگي وزارت بهداشت طي سه سال اخير و تاثير آن در فعاليتهاي وسيع فرهنگي دانشگاهها اشاره كرد و افزود : امسال به مناسبت دهه فجر شاهد برگزاري جشنواره فرهنگي خواهيم بود.
لنكراني در عرصه غذا و دارو نيز به تشكيل معاونتهاي غذا و دارو در كليه دانشگاههاي علوم پزشكي كشور اشاره كرد و افزود: براساس گزارشهاي آماري در نيمه نخست سال ۸۴در بيش از ۶۵درصد داروخانههاي كشور داروي قاچاق يافت ميشد، اما هم اكنون اين ميزان به كمتر از پنج درصد رسيده است.
وي درباره ميزان مصرف روغن جامد خوراكي نيز توضيح داد: در سال ۸۵ ،۸۴ روغن جامد نباتي مصرفي خانوارهاي ايراني با اسيد ترانس بيش از ۲۰درصد بود و روغنهاي جامد با اسيد چرب ترانس ۳۰درصد وارد كشور ميشود حال آنكه با همكاري به عمل آمده با موسسه استاندارد هم اكنون ميزان اسيد چرب ترانس روغن توليد داخل به كمتر از ۱۰درصد رسيده است.
وزير بهداشت ميانگين اسيد چرب ترانس روغنهاي جامد توزيع شده در سطح كشور را ۷درصد برشمرد و افزود: برخي كارخانهها مدعي توليد روغن جامد با ميزان اسيد چرب صفر درصد هستند.
لنكراني ادامه داد: بر اساس قوانين موجود نيز روغن وارداتي با اسيد چرب ترانس بالاي ۵درصد وارد كشور نميشود اين در حالي است كه گزارشها حاكي از كاهش مصرف روغن جامد نباتي به ۵۳درصد است.
جمعه 6 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]