واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: معاون وزيربازرگاني: بايد بازرسي اصناف توسط خودشان انجام شود
معاون توسعه داخلي وزارت بازرگاني گفت: وزارت بازرگاني اهتمام جدي بر واگذاري امور بازرسي به خود اصناف دارد چرا كه آنها ذيصلاحترين نهاد براي بازرسي از خود اصناف هستند.
به گزارش ايرنا، "محمد صادق مفتح" عصر روز يكشنبه در نشست با روساي ادارات بازرگاني و مجامع امور صنفي گيلان، افزود: بايد تا دهه فجر امسال، كار واگذاري امور بازرسي اصناف به خود اصناف به اتمام برسد.
وي افزود: بخش توزيع كالا، از آخرين حلقه هاي امور تنظيم بازار است كه پس از واگذاري امور بازرسي آن به اصناف، مجموعه فعلي بازرسي و نظارت بازرگاني به عنوان ناظر بر اجراي كار بازرسي اصناف فعاليت خواهد كرد.
وي ادامه داد: براي جلوگيري از بروز تخلفات احتمالي بايد بازرسي ها قبل از توزيع كالا و از شركت هاي پخش و كارخانجات انجام شود ولي در زمان حاضر به دليل حجم بالاي فعاليت هاي بازرسي بر اصناف، در بازرسي از آن بخش ها غلفت شده است.
معاون وزير بازرگاني با تاكيد برارتقاي سطح فعاليت هاي بازرگاني گفت: بايد با برنامه ريزي هاي منسجم و به كارگيري ابزارهاي نوين، سطح فعاليتهاي وزارت بازرگاني را از دادن حواله هاي مختلف موادغذايي، به برنامه ريزي كلان اقتصادي تبديل كنيم.
"مفتح" گفت: بدنه وزارت بازرگاني،بدنه كارشناسي، و مبتكراست كه مي تواند در سطح كلان اقتصادي نقش ايفا كرده و ساير امور رابه دست اندركاران مربوطه واگذار كنيم.
وي از استاني كردن امور تنظيم بازار به عنوان يكي از برنامه هاي اين وزارتخانه در دولت نهم نام برد و افزود: امور مربوط به تنظيم بازار، بايد با اختيار تام در هر استان انجام شود.
وي افزود: با اجراي اين طرح از سال گذشته تصميم گيري هاي مربوط به تنظيم بازار و يارانه در هر استان انجام مي شود.
وي ادامه داد: از سال آينده نيز مجوز يارانه ها دراختيار شوراي كنترل بازار هر استان قرار مي گيرد.
"مفتح" با اشاره به اجراي طرح تحول اقتصادي، اظهارداشت: وزارت بازرگاني براي تحقق اين طرح اجراي 10 پروژه را در دست اقدام دارد كه ساماندهي شركتهاي پخش كالا و اصلاح نظام توزيع يكي از اين طرحها خواهد بود.
وي گفت: با اجراي طرح ساماندهي شركتهاي پخش كالا تا اوايل سال آينده، روند توزيع كليه كالاها در بين اصناف قابل ردگيري خواهد بود.
وي افزود: در واقع با اين كار، توزيع مويرگي كالاها را رصد خواهيم كرد كه مانع بروز تخلفات شده و نتايج مفيدي در بخش اقتصادي كشور خواهد داشت.
به گزارش ايرنا، رييس سازمان بازرگاني گيلان نيز در اين نشست، گفت:به رغم توليد خوب محصولات كشاورزي و اشتغال بالاي اين بخش در گيلان، در بخش مصرف اين محصولات دچار مشكل هستيم.
"سياوش اميني" علت اين امر را نبود زيرساختهاي مناسب براي نگهداري محصولات كشاورزي از جمله سردخانه عنوان كرد.
وي گفت: برنج، چاي، زيتون و بادام زميني چهار محصول استراتژيك درگيلان هستند كه هر كدام با مشكلات خاص خودشان مواجه اند.
"اميني" افزود: به عنوان مثال نبود صنايع فرآوري بادام زميني سبب شده تا اين محصول در خارج از اين استان فرآوري شود، ضمن اينكه ورود بادام هاي خارجي نيز قيمت اين محصول را در بازار كاهش داده است.
وي رفع مشكلات موجود درزمينه روغن نباتي هاي تاريخ گذشته و وضعيت نگهداري و ذخيره سازي مرغهاي منجمد در استان را خواستار شد.
"اميني" با اشاره به اقدامات انجام شده براي ذخيره سازي ميوه و مركبات، گفت: هماهنگي هاي لازم براي خريد سيب زميني و پياز هم از كشاورزان زنجاني انجام شده است اما به دليل نداشتن ميادين ميوه و تره بار مناسب در استان براي توزيع آن با مشكل مواجه ايم.
وي گفت: براي رفع اين مشكل قرار شده است تا با هماهنگي شهرداري رشت و قراردادن كانكس در 15 نقطه از شهر، نسبت به توزيع اين اقلام اقدام كنيم.
وي نبود فضاي مناسب نمايشگاهي در گيلان را از ديگر مشكلات موجود عنوان كرد وافزود: تلاش ما براي برگزاري نمايشگاه بهاره و يافتن سالن مناسب، ادامه دارد.
دراين نشست مشكلات جمعي از روساي ادارات بازرگاني استان و مجامع امور صنفي مورد بررسي قرار گرفت.
ك/2 7289/516/1552/508 شماره 953 ساعت 19:50 تمام
دوشنبه 25 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]