تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هيچ كس جز با اطاعت خدا خوشبخت نمى‏شود و جز با معصيت خدا بدبخت نمى‏گردد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851177507




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

پاورقي آشتي اسلام ، دموكراسي و غرب


واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: پاورقي آشتي اسلام ، دموكراسي و غرب


كتاب‌هايي كه در مدرسه تدريس مي‌شدند، «از حكومت نظامي ‌در پاكستان حمايت، نفرت نسبت به هندوها را القا، جنگ‌ها را تكريم و تاريخ پاكستان را تحريف مي‌كردند». در دانشكده‌ها و مدارس آموزش عالي، ضياء استادان سكولار را بركنار و طرفداران و اعضاي جماعت اسلامي‌ را جايگزين آن‌ها مي‌كرد.

علاوه بر اين، حكومت نظامي ‌ضياء براي تجاوز به حقوق بشر، از جمله شليك‌هاي مرگبار به طرف اعتراض كنندگان و به دار آويختن فعالان سياسي بدنام بود . سازمان‌هاي حقوق بشر مثل سازمان عفو بين الملل پيوسته وي را احضار مي‌كردند و مورد انتقاد قرار مي‌دادند . حزب و خانوادة من اهداف خاص خشونت وي بوديم . من و مادرم هنوز آثار روحي و جسمي ‌آزاري را كه در زندان‌هاي درجة C به دستور ديكتاتور پاكستان تحمل كرديم، با خود به همراه داريم ( برادر محبوب من گوجي، شاه نواز، در فرانسه در تاريخ 1985 در جنايتي كه من همواره معتقدم نشان غير قابل ترديد ضياء و مريدان سرويس مخفي وي را در خود دارد، به قتل رسيد) . هر بار كه ضياء انتخابات را به تأخير مي‌انداخت، طناب دور گردن احزاب سياسي و جامعة مدني تنگ تر مي‌شد . زماني كه وي ممنوعيت جلسات سياسي را اعلام كرد، مجازات تعيين شده براي نقض اين ممنوعيت 10 ضربه شلاق و 25سال زندان با اعمال شاقه بود. وي مطبوعات را سفت و سخت مورد سانسور قرار داد . هر روزنامه‌اي قبل از چاپ، سانسور مي‌شد، فضاهاي سياه روي صفحات روزنامه نشان دهندة خبرهايي بود كه توسط مأموران سانسور قيچي شده بودند. مطبوعات از چاپ نام بوتو منع شده بودند . تمام فيلم‌ها و عكس‌هاي دوران بوتو سوزانده شده بودند. روزنامه نگاران بازداشت شده را دستبند زده و به زنجير كشيده بودند. ضياء همچنين فعاليت دانشجويان و اتحاديه‌هاي كار را ممنوع كرده بود. وي از آدم‌هاي حزب جماعت اسلامي ‌استفاده مي‌كرد تا دانشجويان تجدد طلب را سركوب كند. به جماعت اسلامي ‌اختيار تام داده شده بود تا استادان دانشگاه‌ها و افسران اطلاعاتي را از شاخة دانشجويانش انتخاب كند. افسراني كه با اعضاي يك حزب سياسي ميانه رو ارتباط داشتند از كار بركنار مي‌شدند و يا به راحتي به خدمت فرا خوانده نمي‌شدند.

در 1984 ضياء در اقدامي ‌فلاكت بار به منظور تأمين درجه‌اي از مشروعيت دموكراتيك براي حكومت نظامي ‌اش، همه پرسي كذايي در خصوص رهبري اش برگزار كرد . زبان همه پرسي به روشي چنان وقيح و تحريف شده تنظيم شده بود كه رأي دادن عليه ضياء به منزلة رأي عليه دين اسلام بود. وي فعاليت انتخاباتي خود را از طريق رسانه‌هاي تحت كنترل دولت انجام داد، اما هيچ كس اجازه نداشت كه براي يك رأي “ خير “ مبارزة انتخابات كند . جماعت اسلامي ‌به طور فعالي براي جواب «آري» مبارزه مي‌كرد و اين طور استدلال مي‌كرد كه مردم پاكستان نمي‌توانند عليه اسلام گرايي رأي دهند . ضياء علي رغم شركت تعداد انگشت شماري از واجدين شرايط رأي دهي در پاكستان، اعلام كرد كه در اين همه پرسي مضحك پيروز شده است.

در 1985 ضياء برگزاري انتخابات مجالس ملي و ايالتي را اعلام، اما شركت احزاب سياسي را قدغن كرد. از آنجا كه قرار بود انتخابات غيرحزبي باشد، جنبش احياي دموكراسي (MRD) - ائتلافي جامع به رهبري PPP - تصميم به تحريم انتخابات گرفت. من همواره تصور مي‌كنم كه تصميم به تحريم اين انتخابات، همان طور كه اين انتخابات ناعادلانه و غير آزاد بود، اشتباهي تاكتيكي بود .

يك حزب سياسي در هر نظام دموكراتيك يا به ظاهر دموكراتيك نياز به محك زدن مكرر دارد . اين حزب نياز دارد كه تشكيلات سازماني‌اش در بالاترين سطح آمادگي قرار گيرند حتي اگرچه معلوم بود كه در انتخابات 1985 تقلب صورت خواهد گرفت، اما شركت در اين انتخابات سبب روغن كاري مكانيسم تشكيلات سياسي مي‌شد. اكنون مواجهه با انتخاباتي نمايشي در پايان سال 2007، سبب مي‌شود كه من دوباره با تصميم استراتژيك بسيار مهمي‌در تشكيلات سياسي مواجه شوم : «تحريم». و به اين ترتيب ديكتاتور مجبور نمي‌شود كه براي رسيدن به پيروزي در پارلماني سازشكار، در انتخابات تقلب كند. گزينة ديگر شركت در انتخابات است، در اين صورت مكانيسم تشكيلات روغن كاري مي‌شود و با حمايت مردم وي مجبور مي‌شود كه در انتخابات تقلب كند كه در نتيجه مشروعيت پارلمان جديدزير سؤال مي‌رود .

پس از برگزاري انتخابات غيرحزبي، محمد خان جونجو ( Mohammad Khan Junejo) به سمت نخست وزيري منصوب شد. با اين حال حكومت غيرنظامي ‌ضياء چيزي بيشتر از يك بازي غم انگيز نبود . اگر چه پس از برگزاري انتخابات رسماً حكومت نظامي ‌برداشته شد، اما از هر لحاظ، به همان شكلي كه بود باقي ماند. ژنرال ضياء تا زمان مرگ در پست «رياست ستاد ارتش» باقي ماند . وي قدرت بسيار زيادي به رياست جمهوري داده بود. وي در واقع براي ادامة حكومت استبدادي خويش به تشريفات حكومت نظامي ‌نياز نداشت . وي اين اختيار را داشت كه دولت‌ها، نخست وزير، مجلس ملي و مجالس ايالتي را بركنار كند، فرمانداران ايالتي، رؤساي نيروهاي مسلح و مشاوران نظامي ‌رئيس جمهور را تعيين كند . با وجود همة اين اختيارات، چه كسي به تشريفات حكومت نظامي ‌نياز داشت تا ديكتاتوري خود را كامل و بي نقص حفظ كند؟ پايان بخشيدن به حكومت نظامي ‌چيزي جز يك نمايش تبليغاتي براي غرب نبود.




 دوشنبه 20 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: اطلاعات]
[مشاهده در: www.ettelaat.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن