واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: روزنامه هاي ايران درباره تبريك احمدي نژاد به اوباما چه نوشتند؟
تقريباً تمامي خبرگزاريهاي داخلي، ترجيح دادند به جاي عنوان "پيام تبريك" از عنوان "پيام براي اوباما" استفاده كنند و رسانه ملي نيز در بخش خبري نيمه شب خود، پيام احمدينژاد را با حذف جملاتي كه شامل تبريك به اوباما بود منعكس نمود.
عصرايران- روزنامه هاي ايران واكنش هاي متفاوتي را در قبال نامه تبريك محمود احمدي نژاد به باراك اوباما از خود نشان دادند.
به گزارش عصرايران، در حالي كه روزنامه كيهان به عنوان شاخص ترين رسانه جريان اصولگرايان همواره درباره مسايل روز كشور، اعلام موضع مي كند، اين بار هيچ تحليلي درباره نامه احمدي نژاد منتشر نكرد و صرفا به انتشار متن نامه و بازتاب هاي بين المللي آن بسنده كرده است.
اين روزنامه همچنين تيتر اول خود را به رابطه صهيونيست ها و رييس جمهور منتخب آمريكا اختصاص داده و نوشته است: "خبرگزاري ها: اكثر مردان اوباما طرفدار اسراييل هستند."
روزنامه جمهوري اسلامي نيز حركت احمدي نژاد را "اقدامي مطالعه نشده" دانست و ضمن نكوهش آن نوشت: "ارسال پيام تبريك رئيس جمهوري اسلامي ايران به اوباما به مناسبت انتخاب وي به عنوان رئيس جمهور آمريكا موجب تعجب محافل داخلي شد. با توجه به اينكه دو حزب دموكرات و جمهوريخواه آمريكا در كارنامه خود عملكرد تقريبا يكساني در خصومت با جمهوري اسلامي ايران ملت هاي مسلمان و ساير ملت ها دارند ارسال پيام تبريك به نامزد يكي از اين دو حزب به مناسبت انتخاب وي به رياست جمهوري آمريكا يك اقدام مطالعه نشده تلقي مي شود بويژه آنكه اوباما در اولين اقدام يك يهودي را به رياست تشكيلات كاخ رياست جمهوري آمريكا برگزيده و اين اقدام از نظر ناظران سياسي بين المللي يك چراغ سبز به رژيم صهيونيستي محسوب مي گردد."
روزنامه اصولگراي رسالت نيز در يادداشتي با قلم حشمت الله فلاحت پيشه، پيام تبريك احمدي نژاد به اوباما را بر خلاف نامه او به جرج بوش، قابل دفاع خواند و نوشت: "ارسال پيام احمدينژاد قابل دفاع است، چون ايشان سعي كرده است حداقل اميدواريها به «تغيير» در سياست خارجي آمريكا بويژه در منطقه خاورميانه را به عنوان يك فرصت قلمداد نمايد. و به عبارتي برخلاف روندهاي هشت ساله گذشته، اوباما پيش از ورود به لابيهاي قدرتمند معارض ميتواند تغييرات يا حداقل تعديل در سياست خارجي را در دستور كار خود قرار دهد و مهمتر از همه اينكه افكار عمومي آمريكا اكنون حضور ذهن بيشتري در قبال شعار «تغيير» اوباما دارد."
اين روزنامه افزود: "امروز نيز اگر باراك اوباما پاسخ پيام آقاي احمدينژاد را ندهد يا پيام خود را خطاب به ملت ايران ارسال كند، اين به معناي عدم آمادگي دموكراتها براي تعريف رابطهاي جديد با ايران است. و به عبارتي اوباما نيز در مسير فرصت سوزي دوران بيل كلينتون در قبال ايران خواهد افتاد. نتيجه اينكه پيام رئيس جمهور ايران به اوباما ممكن است با انتقاد جدي شماري از نخبگان سياسي داخل كشور مواجه شود. اما از اين نظر كه ميتواند، جهتگيري سياست خارجي طرف مقابل را بيش از آغاز به كار رسمي او روشن نمايد و اتهام فرصت سوزي را متوجه به طرف ايراني ننمايد قابل تامل است."
روزنامه همشهري نيز كه جزو منتقدان دولت نهم به شمار مي رود، در يادداشت تندي عليه اين اقدام رييس جمهور ايران ، آن را "كاري خلاف عرف سياسي جمهوري اسلامي در طول 30 سال گذشته" ناميد و نوشت: "ارسال پيامي به مناسبت انتخاب باراك اوباما، چنان غيرمترقبه بود كه بههيچ روي در مسير سياست عالي جمهوري اسلامي در رويارويي با انتخابات اخير ايالات متحده قرار ندارد.
تصويري كه احمدينژاد در اين نامه از اوباما ارائه كرده، چهره يك سياستمدار بزرگ است كه خواستههاي همه ملتها براي اصلاح وضعيت جهان و آمريكا، به حضور او منتهي شده."
همشهري افزود: "تصميم يكجانبه دولت براي آنچه سيانان و بيبي.سي و ديگران آن را نخستين پيام حسننيت يك مقام ايراني به يك رهبر آمريكايي ناميدهاند ميتواند در كشاكش درگيريهاي سياسي داخلي (كه دولت خود يك سر تمامي اين مجادلات است) باب تازهاي از بگومگوها را بگشايد و اينها برخلاف تلاشهاي مهم صورتگرفته براي ايجاد آرامش در جامعه است.به نوشته آسوشيتدپرس اين نخستين باري است كه يك مقام ارشد ايراني براي رئيسجمهوري منتخب آمريكا از سال 1357 تاكنون آرزوي پيروزي ميكند و بهنظر نيويوركتايمز، ارسال اين نامه مقارن با تلاش دولت جورج بوش براي اعمال فشار بيشتر عليه ايران از طريق مؤسسات مالي است تا بدين شيوه فعاليتهاي مالي ايران را بيش از گذشته در سطح جهان محدود كند.
همشهري در پايان نوشت: دولت بهجاي آنكه تمام توانش را براي خدمت بگذارد، هر روز زمينهاي تازه براي انتقاد از خود فراهم ميكند و گويي رئيسجمهوري بناي پايان دادن به مواجهههاي بيپايان سياسي در كشور را ندارد و هنوز ماجراي علي كردان، وزيركشور بركنار شده و اسفنديار رحيممشايي، معاون جنجالي دولت به انتها نرسيده، موضوع تازهاي براي بحث ميگشايد كه عنوان اصلي آن زير سؤال بردن مواضع انقلاب اسلامي در مقابله با استكبار جهاني است."
اما روزنامه اصلاح طلب اعتماد تيتر يك خود را به اين موضوع اختصاص داد و در مطلبي با عنوان "شكست تابو در يك پيام تاريخي"، نامه احمدي نژاد را "اقدامي نادر" خواند و نوشت: "ارسال پيام تبريك يك رئيس جمهور اصولگراي ايراني به رئيس جمهوري دموكرات امريكا در شرايطي كه رئيس دولت اصلاحات در سال 2000 و در حاشيه مجمع عمومي سازمان ملل امكان نيافت در عكس يادگاري سران كشورهاي جهان در كنار بيل كلينتون رئيس جمهور دموكرات وقت امريكا بايستد، اقدامي ساختارشكنانه در روابط خصمانه دو كشور محسوب مي شود."
اين روزنامه افزود: "در اين وضعيت به نظر مي رسد دولتمردان ايران بر اين باورند كه اقدامات نامتعارف و غيرقابل انتظار نظير آنچه محمود احمدي نژاد پنجشنبه گذشته انجام داد، بتواند در حل مساله دو كشور راهگشا باشد و هر چه سريع تر ديالوگ ميان تهران- واشنگتن را برقرار سازد."
اما آفتاب يزد، ديگر روزنامه جريان اصلاح طلب، با ستايش از اقدام احمدي نژاد نوشت: "اقدام احمدينژاد و ارسال پيام تبريك براي اوباما، اقدامي متعارف و يك تابوشكني است كه اگر در يك پروسه حساب شده صورت گرفته باشد براي كشور و نظام مفيد خواهد بود.
مهمترين شرط براي بهرهگيري از روند جديد، آن است كه مشخص شود اين پيام براساس محاسبات دقيق نسبت به تحولات آمريكا صورت گرفته است و نه براي اثبات متفاوت بودن رئيس جمهور ايران يا ايجاد موج خبري. اين پيام نشان ميداد كه احمدينژاد راهيابي اوباما به كاخ سفيد را ناشي از اراده اكثريت شركت كنندگان در انتخابات آمريكا ميداند كه اين نگاه، با برخي تفاسير رسمي و نگاه رسانههاي حكومتي ايران به انتخابات آن كشور تفاوت عمده دارد. حتي ميتوان اين نگاه را متفاوت با سخناني دانست كه 8 ماه پيش توسط احمدينژاد در مورد بيان شده بود. اما به هر حال اقدام اخير احمدينژاد، يك گام هوشمندانه براي بهرهگيري از فرصت جديدي است كه در آمريكا به وجود آمده است."
سرمقاله نويس آفتاب يزد افزود: "از سوي ديگر نحوه انعكاس پيام احمدينژاد در رسانه ملي نيز نشان ميدهد هنوز تا انسجام سياستهاي رسمي با روشهاي رسانهاي كشور فاصله زيادي داريم.
پس از علني شدن خبر ارسال پيام، تقريباً تمامي خبرگزاريهاي داخلي، ترجيح دادند به جاي عنوان "پيام تبريك" از عنوان "پيام براي اوباما" استفاده كنند و رسانه ملي نيز در بخش خبري نيمه شب خود، پيام احمدينژاد را با حذف جملاتي كه شامل تبريك به اوباما بود منعكس نمود. به طوري كه گويي آقاي احمدي نژاد تنها به نصيحت اوباما پرداخته و هيچ اشارهاي به انتخابات و نتايج آن نكرده است!
متأسفانه بايد گفت اگر شرايط سياسي و رسانهاي كشور، اينچنين باشد پيام اخير احمدي نژاد، در كنار بسياري از اظهارات و اقدامات قبلي قرار خواهد گرفت كه پس از يك دوره استفاده تبليغاتي، به فراموشي سپرده شده است. اما كمي تدبير و اندكي همراهي، ميتواند فرصت ايجاد شده به خاطر تغييرات در آمريكا را به عرصهاي براي ايران تبديل كند."
اعتمادملي هم با تيتر درشت "تبريك و نصيحت"، جملات نصيحت گونه احمدي نژاد خطاب به اوباما را مورد توجه قرار داد و بازتاب اين پيام رسانه اي جهان را منتشر كرد.
كارگزران هم در مطلبي با عنوان" توپ روابط در زمين آمريكا" نوشت:شايد علاقه رئيسجمهور احمدينژاد به نشان دادن حسننيت خود درباره پيروزي مردي كه در جريان مبارزات انتخاباتي خود تصريح كرده بود حاضر است با ايران بدون پيششرط وارد مذاكره مستقيم شود، به علاقه رئيسجمهوري ايران براي گفتوگو بازميگردد. چنانكه پيشتر هم محمود احمدينژاد وارد نوعي از گفتوگو با رئيسجمهور فعلي آمريكا، جورجبوش شده بود.
و در نهايت نكته جالب اين كه روزنامه دولتي ايران نيز صرفا به انتشار اين پيام و بازتاب هاي بين المللي آن بسنده نمود و هيچ تحليلي راجع به اقدام رئيس دولت منتشر نكرد!
شنبه 18 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]