واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: عوارض جراحي زيبايي در كودكان و نوجوانان
استفاده از كودكان خوشرو در تبليغات كالاها و لباس گرفته و پوشاندن لباسهاي آنچناني به آن ها ، نمونههايي از بدرفتاري با كودكان و زير پا گذاشتن حقوق آن ها در عالم مد و زيبايي به شمار ميرود.
جراحي بيني و افزايش قد، دو جراحي پر طرفدار در ميان نوجوانان كشورمان است.
به تازگي كتابي در آمريكا منتشر شده است به نام "مامان زيباي من" كه شايد ديگر كودكان و نوجوانان هنگام خواب بايد كتابهاي "تام و جري" يا "سيندرلا" را كنار بگذارند و مادرشان اين كتاب داستان را برايشان بخواند تا خوابشان ببرد. اين كتاب به وسيله يكي از جراحان پلاستيك نوشته شده است كه در آن جراحيهاي پلاستيك و زيبايي را كه روي يك مادر انجام شده است، براي دخترش به زباني كودكانه توضيح ميدهد. از جراحي بيني گرفته تا ليپوساكشن. حرف و حديثهاي منتقدان درباره اين كتاب حسابي داغ است.
برخي معتقدند كه كودكان و نوجوانان با اين توضيحات ميتوانند با چهره جديد والدينشان پس از جراحيهاي زيبايي كنار بيايند، ولي از سوي ديگر، برخي ميگويند كه كتابها و فيلمهايي مانند اين، كودكان و نوجوانان را زودتر از زمان مناسب، درگير دغدغههاي مد و زيبايي ميكند و دختر بچهها فكرشان را درگير اين رقابتهاي بيپايان براي زيباتر شدن خواهند كرد. نيم نگاهي به عالم مد و زيبايي بيندازيد.
هيچ كجا، جاي كودكان و نوجوانان خالي نيست. از جراحيهاي پلاستيك و زيبايي زودهنگام گرفته تا مطابق بزرگسالان كفش و لباس پوشيدن.
استفاده از كودكان خوشرو در تبليغات كالاها و لباس گرفته و پوشاندن لباسهاي آنچناني به آن ها ، نمونههايي از بدرفتاري با كودكان و زير پا گذاشتن حقوق آن ها در عالم مد و زيبايي به شمار ميرود.
قد كشيدن با جراحي
در ميان جراحيهاي زيبايي كه نوجوانان كشور ما را هم به تب خود گرفتار كرده است، جراحي بيني و جراحي افزايش قد در خط اول قرار دارند. بسياري از نوجوانان در دوران بلوغ نسبت به وضع بدني و رواني خود تصور درستي ندارند و در عين حال خود را با استانداردهاي قد نوجوانان ساير نقاط دنيا ميسنجند، همين كار باعث ميشود كه بيشتر مراجعين به پزشكان براي افزايش قد در گروه سني نوجوانان باشد كه به معلوليت و ناتواني آنها منجر ميشود.
نوجواني در آرزوي زيبايي
دوران نوجواني با آن بيني بزرگ و جوشهاي قرمز و چشمان بيحال را هر كسي به ياد دارد، لحظاتي كه جلوي آينه ميايستاد و آرزو ميكرد كه اي كاش اندكي زيباتر بود. اين روزها، آرزوي نوجواناني كه شوق زيباتر شدن دارند به جلوي آينه آه كشيدن ختم نمي شود، بلكه در سراسر دنيا آمار جراحيهاي پلاستيك كه روي نوجوانان انجام ميشود افزايش چشمگيري يافته است. بيشتر اين نوجوانان هم دست يافتن به اعتماد به نفس بيشتر را انگيزه اصلي خود براي تن سپردن به تيغ جراحي ميدانند. بهار امسال نوجواني 18 ساله اهل فلوريدا در زير عمل جراحي سينه جان سپرد و زنگ خطر را براي پزشكان و والديني به صدا درآورد كه فرزندشان به اصرار، آن ها را مجاب به امضاي برگه ي رضايت عمل جراحي ميكنند. به تازگي در يكي از ايالتهاي استراليا عملهاي جراحي زيبايي كه به دلايل غيرپزشكي انجام ميشود، براي نوجوانان زير 18 سال ممنوع شده است.
جراحي زيبايي، جايزه شما
كارشناسان اعتقاد دارند كه عمل جراحي زيبايي براي نوجوانان به دو دليل غلط است:
اول اين كه: رشد جسمي آن ها كامل نشدده است و امكان حفظ نتايج زيبايي اين جراحي، در بلند مدت كمتر است.
از سوي ديگر: تصميمگيري براي اين نوع جراحيها در سنين نوجواني شايد عجولانه باشد، چون نوجوان هنوز به بلوغ فكري لازم نرسيده است و ممكن است در آينده تصميم به عمل جراحي زيبايي را كاري مردود و بيهوده بداند.
بر اساس نظرسنجي كه به تازگي در آلمان انجام شده است، 20 درصد نوجوانان 9 تا 14 سال آرزو دارند كه يك عمل جراحي زيبايي انجام دهند.
نقش رسانهها را در تبليغات و تشويق نوجوانان به عملهاي جراحي نميتوان ناديده گرفت. در بسياري از مسابقات تلويزيوني در كشورهاي اروپايي و آمريكايي، پاداش برندگان، تقبل هزينههاي چنين اعمال جراحي است كه از پرهزينهترين اقدامات پزشكي هستند.
پارلمان آلمان هم قصد دارد عمل جراحي زيبايي روي نوجوانان زير 20 سال را ممنوع كند.
ستارههاي كوچك صحنه
وقتي از كودكان در تبليغات كالاها و خدمات در رسانهها استفاده ميشود، هميشه دو مشكل مطرح ميشود:
اول اين كه نقش والدين در باز كردن زودهنگام پاي كودكانشان به عالم مد و زيبايي چيست؟
و دوم اين كه قانون كار و حقوق كودكان در اين باره چه اعتقاداتي دارند؟
خيلي از والدين به شوق مشهور و يا پولدار شدن و ياحتي پول درآوردن كودكان و نوجوانان، آن ها را به رسانهها ميسپارند تا از زيبايي و معصوميت آن ها براي فروش كالاها استفاده شود. كاري كه براي كودكان از نظر جسمي و روحي دشوار و طاقتفرساست و آن ها را از زندگي كودكانه جدا ميكند و مجبور به تكرار كليشهاي ژستها، براي بارها و بارها خواهد كرد
. طبق قانون برخي از كشورها، دختران نوجوان نميتوانند پيش از سن 16 سالگي در حركات و ورزشهاي نمايشي ژيمناستيك و يا اسكيت، در بازيهاي المپيك شركت كنند چون آن را نوعي ظلم در حق كودكان ميدانند، ولي متاسفانه در باز كردن پاي كودكان به قلمرو مد و زيبايي، حد و مرزي قانوني وجود ندارد.
سه شنبه 23 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 139]