واضح آرشیو وب فارسی:ابرار: مهمترين اخبار بازارهاى مالى جهان در هفته گذشته
گزيده اخبار بازارهاى مالى جهان در هفته منتهى به روز يكشنبه ۲۱ مهر ماه منتشر شد. به گزارش پايگاه اطلاع رسانى بازار سرمايه، اخبار موجود بيانگر تداوم روند نزولى در بازارهاى سهام كشورهاى مختلف است. همچنين به علت نگرانى از تشديد بحران مالى و در پى آن ركود جهانى اقتصاد، قيمت نفت خام براى نخستين بار در يك سال گذشته به كمتر از بشكه اى ۷۸ دلار رسيد. همين عامل موجب شد تا شاخص «نفت و گاز Stoxx اروپا» با پيشگامى سه شركت بزرگ نفتى اروپايى، به پايين ترين حد خود در پنج سال گذشته برسد.
بـازار سهـام
«آمريكــا»
شاخص سهام آمريكا به ويژه شاخص سهام صنعتى داوجونز در هفته گذشته به شدت كاهش يافت، شاخص اخير به زير هزار واحد رسيد كه اين ميزان كاهش هفتگى در اين بورس بى سابقه بوده است. شاخص سهام برزيل نيز بيشترين كاهش هفتگى را در دهه گذشته تجربه كرد. پس از كاهش ارزش ۱۸ درصدى پزو (واحد پول مكزيك) در طى دو هفته و افزايش نگرانى از فعاليت هاى تجارى خارجى مبتنى بر ارز اين كشور، بورس اوراق بهادار مكزيك از شركت هاى پذيرفته شده درخواست كرد كه اطلاعات بيشترى از گردش مالى خود ارائه كنند.
«اروپـــا»
شاخص سهام اروپا (Stoxx ۶۰۰) در پى افزايش بحران اعتبارى و ركود جهانى اقتصاد بدترين عملكرد هفتگى خود در تاريخ را ثبت كرد. افزايش نگرانى از بحران اقتصاد موجب سقوط شاخص بريتانيا (FTSE ۱۰۰) به پايين تر از ۴۰۰۰ واحد براى نخستين بار در پنج سال گذشته شد. علاوه بر بورس بريتانيا، همه بورس هاى بزرگ و كوچك اروپايى نيز هفته گذشته را با كاهش شديد به پايان رساندند كه كاهش شاخص بورس جمهورى چك (PX) از همه شديدتر بود.
«آسيــا»
افزايش بحران اعتبارى و ركود جهانى اقتصاد موجب تهديد شركت هاى بى شمار آسيايى به ورشكستگى شده و از اين رو شاخص سهام آسيا بدترين عملكرد هفتگى را در تاريخ از خود به جاى گذاشت. شاخص بورس ژاپن (Nikkei ۲۲۵) نيز بدترين عملكرد هفتگى را در بيش از ۵۰ سال گذشته شاهد بود، شاخص سهام استراليا نيز بدترين عملكرد هفتگى را از زمان فروپاشى بازار (اكتبر ۱۹۸۷) تا كنون تجربه كرد. در مجموع سرمايه گذاران آسيايى شاهد بدترين عملكرد بازار در بيش از دو دهه گذشته بودند و ميلياردها دلار از ذخاير صندوق هاى بازنشستگى خود را از دست دادند.
بـازار كـالا
درپى سقوط بازارهاى جهانى اوراق بهادار و فروش فلزات قيمتى از سوى سرمايه گذاران جهت جبران اين زيان ها، قيمت طلا و نقره با كاهش ۱۱ درصدى از نقطه اوج خود (ماه ژوئيه سال جارى) مواجه شد. به علت تشديد نگرانى در بازارهاى مالى و در پى آن كاهش رشد جهانى اقتصاد و كاهش تقاضاى كالا، قيمت مس نيز با كاهش ۱۱ درصدى مواجه شد كه بدترين عملكرد هفتگى را در دو دهه گذشته شاهد بود. پس از اعلام تحليل گران موسسه «استاندارد اند پورز» مبنى بر كاهش فروش خودرو و احتمال ورشكستگى بزرگترين خودروسازان آمريكا، قيمت پلاتين و پالاديوم بكار رفته در سيستم هاى اگزوز خودرو و كاميون در نيويورك كاهش يافت. علاوه بر فلزات، قيمت فراورده هاى كشاورزى نيز كاهش يافت. قيمت ذرت و سويا و گندم در شيكاگو به علت پيش بينى افزايش ذخاير انبارها و نيز بحران جهانى اعتبارى كه تقاضا را براى غذا، خوراك دام و سوخت گياهى كاهش مى دهد، در شيكاگو كاهش يافت. قيمت پنبه نيز بيشترين كاهش هفتگى را از سال ۱۹۹۵ تا كنون در نيويورك تجربه كرد كه علت آن پيش بينى كاهش ۱۰درصد صادرات اين فرآورده از سوى وزارت كشاورزى آمريكا و به علت كاهش رشد جهانى اقتصاد بود.
بـازار انـرژى
به علت نگرانى از تشديد بحران مالى و در پى آن ركود جهانى اقتصاد، قيمت نفت خام براى نحستين بار در يك سال گذشته به كمتر از بشكه اى ۷۸ دلار رسيد. به همين علت، شاخص «نفت و گاز Stoxx اروپا» با پيشگامى سه شركت بزرگ نفتى اروپايى، به پايين ترين حد خود در پنج سال گذشته رسيد. ليبى، قطر و برخى ديگر از كشورهاى عضو اوپك تقاضا كردند كه كشورهاى عضو اين سازمان در اجلاس ماه آينده خود در وين نسبت به قطع يا كاهش توليد اين محصول جهت مبارزه با كاهش قيمت نفت اقدام كنند. تشديد بحران اعتبارى و ركود اقتصادى كه كاهش مصرف انرژى را به همراه دارد، موجب كاهش قيمت گاز طبيعى در نيويورك شد. همچنين به دنبال افزايش توليد ذغال سنگ در مناطق شرقى آمريكا و نيز هواى گرم در مناطق غربى آمريكا، قيمت ذغال سنگ به پايين ترين حد خود در ۱۹ سال گذشته رسيد. موسسه «گلدمن ساچز» پيش بينى كرد كه به علت سقوط جهانى اقتصاد كه كاهش تقاضاى مواد خام را به همراه خواهد داشت، قيمت سنگ آهن و زغال سنگ در سال آينده بدون تغيير باقى بماند.
بازارهاى در حال توسعه
در پى تضعيف شديد پزو (واحدپول مكزيك) كه تهديدى بر ورشكستگى شركت ها به شمار مى رود و نيز باعث شعله ور شدن تورم در دومين اقتصاد بزرگ آمريكاى لاتين مى شود، بانك مركزى مكزيك ركورد ۴/۶ ميليارد دلار پزو را در بازار ارز در يك روز به فروش رساند. ولاديمير پوتين، نخست وزير روسيه گفت كه دولت روسيه جهت كمك به پشتيبانى از قيمت ها در بورس كه به شدت از ماه مه كاهش يافته اند، هفته آينده شروع به خريد سهام شركت هاى داخلى خواهد كرد. يكى از مسئولان ارشد صندوق بين المللى پول (IMF) گفت كه اين صندوق برنامه اعطاى وام اضطرارى به ميزان صدها ميليارد دلار به بازارهاى سرمايه را به اجرا خواهد گذاشت. از سوى ديگر معاملات بورس اندونزى براى دومين روز كامل متوقف شد، اين در حالى است كه بورس هاى روسيه و اوكراين براى مدت نامعلومى تعطيل شده اند.
سه شنبه 23 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ابرار]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]